Ce pensie primește acum Silviu Prigoană, după recalculare. Suma colosală care îi intră lunar în conturi

29 august 2024 8:32   Vedete românești

În urmă cu aprooape cinci ani, în anul 2019, Silviu Prigoană a luat decizia de a ieși la pensie. Recent, fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu, cunoscut drept unul dintre cei mai bogați pensionari români, a primit decizia de recalculare. Ce pensie încasează acum fostul afacerist?

Silviu Prigoană se numără printre cei mai bogați pensionari din România. Cu toate că în trecut a ocupat de foarte multe ori prima pagină a tabloidelor, în special din cauza relației tumultoase cu Adiana Bahmuțeanu, iată că de data aceasta fostul afacerist a ajuns în atenția tuturor datorită pensiei de lux pe care o încasează lunar de la statul român.

Ce pensie are Silviu Prigoană, după recalculare

De curând, Silviu Prigoană a primit decizia de recalculare, însă, se pare că nu este deloc mulțumit, căci, în cazul lui, pensia nu s-a mărit cu nici măcar un leu. Pensia fostului afacerist a fost deja recalculată în luna martie 2024, când a primit o mărire de 1.000 de lei în urma solicitării sale, după ce a mai lucrat doi ani ca pensionar.

Am primit decizia. Nu au umblat la ea, nu au mișcat nimic. Deocamdată, gheață la mal. Staționăm. Urmează să mi-o mărească după noua lege. La un moment dat. Au zis: ești băiat prea bun și prea frumos ca să-ți umblăm la ea. Dar nu aveau cum să fie în plus. Mie mi-au recalculat-o anul acesta, în primăvară.

De când m-am pensionat, eu am mai contribuit. Iar decizia aceea a fost identică. Eu am avut niște contribuții extra în ultimii doi ani. A fost o mărire atunci, dar nu vreuna semnificativă. Nu m-au aruncat jos de pe fotoliu. E vorba de 1.000 de lei”, a declarat Silviu Prigoană, potrivit fanatik.ro.

Cu siguranță fostul afacerist nu se poate plânge, și asta pentru că, în fiecare lună, primește o sumă colosală de la statul român. Timp de 20 de ani, a contribuit masiv la bugetul statului, salariul său brut fiind de 160.000 de euro, dintre care 60.000 de euro mergeau către stat. Astfel că, pensia lui Silviu Prigoană este de 11.000 de euro lunar, adică 55.000 de lei.

Mai multe