Cine a fost, de fapt, prima prezentatoare TV din România. A prezentat primul revelion la TVR: „N-am reușit să îi dau de urmă”

2 iulie 2024 12:37   Vedete românești

Cleo Stieber a fost prima prezentatoare de la TVR și cea care a făcut istorie în televiziunea românească. Tot ea a prezentat și primul revelion difuzat pe micile ecrane în România, însă puțini sunt cei care și-o mai amintesc.

Cleo Stieber, prima prezentatoare TV din România

Cleo Stieber a fost prima vedetă TV din România care a prezentat primul revelion televizat, înainte ca Dan Negru să facă „praf” audiența la trecerea dintre ani. În anul 1956, crainica de la TVR a sărbătorit în fața telespectatorilor, închinând un pahar de șampanie și făcând urări pe care românii nu și le mai amintesc.

„Cu prilejul anului nou, vă urăm La mulți ani! Permiteți-ne să vă oferim în dar un program din cântecele și jocurile noastre românești. Ridicăm paharul în sănătatea voastră. Pentru pace și fericirea noasrtă, a tuturor”, spunea Cleo Stieber în timpul primei emisiuni de Revelion, difuzată la TVR.

Cleo Stieber  debutat în televiziune în anul 1955, când pe micile ecrane, la orele 22:00 se difuza prima emisiune în direct.

„Bună seara, dragi spectatori. Aici stația experimentală București. Începem primul nostru program”, anunța ea, potrivit actualitate.net.

Crainica de la TVR s-a născut în 1928 și a studiat medicina, însă a renunțat la funcția de medic pediatru pentru a urma o carieră în televiziune. S-a căsătorit cu un medic stomatolog alături de care a avut și un copil, iar 1971 a renunțat la jobul ei de la TVR și s-a mutat cu familia în Israel, apoi în Italia și ulterior s-a stabilit în Germania.

Dan Negru și-a dorit să o cunoască, însă nu a reușit să-i dea de urmă

Potrivit sursei citate anterior, Cleo Stieber a decedat în anul 2012, în Koln, acolo unde avea să fie și înmormântată.

Dan Negru și-a dorit să o cunoască pe prima prezentatoare TV din România, însă nu a reușit niciodată să o găsească.

„Au trecut 63 de ani de revelioane televizate în România. Din ăștia 63, eu am prezentat 21. Ca omagiu, am vrut să o invit pe doamna Cleo Stiber guest-star într-unul din Revelioanele mele, dar n-am reușit să-i dau de urmă. Locuia în Köln acu’ niște ani. Acum cred e deja prea târziu. Amintirea numelui ei e omagiul pe care pot să i-l mai aduc azi! Cleo Stieber”, scria Dan Negru în decembrie 2020, potrivit sursei menționate.

Mai multe