Cum a ajuns Jean de la Craiova să cânte la mormântul lui Bruce Lee: ,,Am cântat de a ieșit spiritul din el”

11 martie 2023 8:16   Vedete românești

Jean de la Craiova este unul dintre cei mai cunoscuți și mai consacrați maneliști din România. Totuși, pe lângă succesul care îi este datorat talentului său muzical, cântărețul s-a remarcat și mai mult după ce a cântat la mormântul celebrului Bruce Lee.

Despre experiența trăită a vorbit chiar el și a oferit mai multe informații despre momentele petrecute la mormântul faimosului instructor de arte marțiale. Ce a mărturisit Jean de la Craiova, rămâne să descoperiți în rândurile de mai jos.

Jean de la Craiova: ,,Ceva s-a întâmplat”

Totul s-a întâmplat în anul 2014, atunci când manelistul a mers într-o vizită în SUA. Jean de la Craiova a profitat de faptul că se află pe meleaguri străine și a luat decizia de a vizita locul de veci al lui Bruce Lee. Pe loc, manelistul a compus o melodie pe care i-a închinat-o regretatului actor chinez, întreg momentul fiind imortalizat și devenit viral pe rețelele de socializare.

Mai mult decât atât, manelistul a susținut că Bruce Lee a fost idolul său și motivul pentru care a luat lecții de judo mai bine de un an de zile.

Da…am cântat, că de când am cântat a ieșit spiritul din el și a intrat în colegii mei, că au început să cânte -hau, trr, pac-, și am făcut ceva, am dereglat ceva pe acolo (n.r.: la mormântul lui Bruce Lee). Ceva s-a întâmplat!”, a povestit Jean de la Craiova în cadrul podcast-ului ,,theExclusive”, într-o manieră amuzantă, făcând referire la modul în care colegii săi de breaslă imitau sunetele specifice unor luptători de arte marțiale.

Gestul lui Jean de la Craiova a stârnit o serie de controverse

Gestul manelistului de a-i cânta lui Bruce Lee a stârnit păreri pro și contra în rândul mai multor oameni, care nu s-au arătat încântați de acest lucru. În pofida criticilor, Jean de la Craiova a venit cu câteva argumente, menționând că regretatul actor a fost idolul său în anii tinereții, iar în România a cântatul la înmormântări a devenit o normalitate.

Acum opt ani (n.r.: a cântat la mormântul lui Bruce Lee). Eu m-am dus pentru că nimeni nu știe câte cotoare de mătură d-astea am tăiat să-mi fac nunceag (n.r.: instrument de luptă în artele marțiale). Și mă omora mama, că mi-ai tăiat mătura, și i-am zis stai, că sunt la Bruce Lee, să-i fac și lui două vorbe, că la noi se cântă la mort. Și am început: -Dădea bine cu piciorul//Și-l cunoștea tot poporul//Dădea bine cu karata//Îl iubea chiar și tata-, și ce mai ziceam eu pe acolo. -Nu e vorbă, nu e vis, s-a bătut cu Chuck Norris-”, a mai spus Jean de la Craiova.

Mai multe