Cum a ajuns Șerban Pavlu un actor de top în România. Ce meserie și-a dorit inițial: „Datorită lor am cunoscut pentru prima dată lumea asta”

17 octombrie 2024 7:44   Vedete românești

Șerban Pavlu (49 de ani) este unul dintre cei mai îndrăgiți actori din România. Deși inițial și-a dorit să devină regizor de teatru, acesta a ales în cele din urmă actoria. Cum a ales această meserie, dar și cum a câștigat primii bani, a povestit chiar el.

„Teatrul, și nu filmul, m-a atras la meseria asta”

Șerban Pavlu a avut dintotdeauna o pasiune pentru teatru și cinematografie, deși niciun membru al familiei sale nu a avut asemenea înclinații. Pe vremea comunismului a fost încurajat să își aleagă o meserie de viitor, iar părinții lui au fost cei care l-au îndrumat pe acest drum. Inițial și-a dorit să devină regizor, însă pe parcurs a ajuns unul dintre cei mai îndrăgiți actori.

„Mi s-a sugerat întotdeauna că trebuie să îmi fac o meserie de viitor. În regimul comunist, devenise o obsesie a părinților, mai ales în mediul urban: ce urmează să faci. Mi se pare caraghios. Evident că este important să-ți alegi un drum. Ideea fixă pe care o impusese regimul comunist că la 18 ani un copil absolvent de liceu ar trebui să spună cu precizie ce urmează să facă în viață, în următorii 50 de ani, era destul de caraghioasă.

 Ideea era că tu nu poți încerca lucruri, că nu te poți ocupa o vreme de ceva și pe urmă de altceva pentru că asta ar fi neserios, că trebuie să te pui cu burta pe carte din clasa a 10-a dacă vrei să faci Medicină sau Drept, că trebuie să tocești bine de tot ca să-ți asiguri un loc în facultățile cerute.

 În timpul liceului, nu eram nici un elev strălucitor, nici un elev prost. M-am întrebat ce-mi place cu adevărat, ce mi-ar plăcea să fac, și răspunsul meu a fost „teatru. Teatrul, și nu filmul, m-a atras la meseria asta.

Inițial, voiam să mă fac regizor de teatru. Îmi plăcea teatrul și ca loc. Îmi plăcea actul acesta live, întotdeauna mi s-a părut extraordinar. Ai mei nu s-au opus, erau spectatori de teatru, mergeau des. Eu așa am cunoscut teatrul. Mergeam des cu ei și datorită lor am cunoscut pentru prima dată lumea asta”, a dezvăluit Șerban Pavlu pentru Viva.

Cum și-a câștigat primii bani

Primii bani i-a câștigat în timpul facultății. A studiat actoria, motiv pentru care și-a permis să se angajeze în acest domeniu. Șerban Pavlu susține că deși nu își dorește să devină bogat, partea financiară e totuși importantă pentru a putea supraviețui.

„Primii bani i-am câștigat în timpul facultății. Ca student la Actorie puteai deja să iei mici joburi, ceea ce e un mare avantaj față de ceilalți studenți. Aș vrea să dau un răspuns absolut nobil și să spun că nu există pentru mine partea asta financiară, dar cred că sunt importanți în măsura în care există o parte a meseriei pe care doresc să o fac pentru totdeauna și, pentru a mă putea concentra relaxat și a-mi urmări scopurile artistice, este nevoie de o anumită liniște financiară.

Nu mi-am imaginat niciodată că aș fi foarte bogat, nici nu-mi doresc lucrul acesta, nu am urmărit chestia asta, dar cred că un anumit confort financiar este necesar pentru a putea lucra. Cred că aș fi extrem de deranjat să vin la teatru și să știu că pentru copiii mei există niște probleme financiare. Mă tem că nu aș putea să mă concentrez la fel de bine”, a mai adăugat actorul.

Mai multe