Cum își îngrijesc solistele Maria Dragomiroiu și Silvia Lăuneanu pletele lungi de un metru: „Gălbenușul de ou face minuni”. Alimentele care stopează căderea părului
Maria Dragomiroiu și Silviu Lăuneanu au un numitor comun: părul superb, lung de aproape un metru, bun de reclame. Vă prezentăm secretele lor, de întreținere a podoabei capilare, de altfel, la îndemâna oricui. Iar nutriționista Codruța Pantelimon ne dezvăluie, exclusiv pentru Click!, alimentele care stopează căderea părului și îi conferă strălucire.
Silvia Lăuneanu: „Mă vopsesc rar și nu folosesc fixativ”
Deși se poate mândri cu un păr superb, sănătos și lung, ca de reclamă, solista Silvia Lăuneanu susține că nu are mari secrete. Încearcă însă, pe cât posibil, să se ferească de chimicalele din vopsea și din fixativ:
„Nu folosesc produse cu chimicale, atât de nocive firului de păr. Nu mă dau cu fixativ sau cu gel, așa cum multe femei fac, și nici la vopsea de păr nu prea apelez, decât de câteva ori pe an. Am avut noroc că nu prea am fire albe de păr, că mi-au apărut destul de târziu. Iar placa de păr aproape că n-am folosit-o niciodată, arde firul, indiferent cât de performante ar fi. Mă spăl cu șampoane bune, mai mult naturiste, din comerț. Cândva, mai foloseam ceaiul de urzică și de brusture, dar și săpunul de casă, nu fac rău”, ne-a spus Silvia Lăuneanu.
Marele secret al Mariei Dragomiroiu: gălbenușul de ou
În schimb, artista de muzică populară Maria Dragomiroiu, cu plete tot de aproape un metru, deține câteva trucuri, pe care le-a împărtășit admiratoarelor:
„Cam de vreo 6 luni mă spăl numai cu gălbenuş de ou. E bun şi oţetul, în loc balsam. Dar acum nu mă mai spăl, că a început să îmi cadă, şi m-am dat cu ulei de ricin seara şi m-am spălat dimineaţa. Văd că nu mai cade. Usturoi, gaz, petrol, săpun de casă, de toate am folosit”.
Își prepară singură o mască de păr naturistă:
„Gălbenuşul de ou face minuni, este minunat pentru rădăcina părului. Încă de la a doua utilizare o să vedeţi rezultatele. Îmi vopsesc părul rar și numai vârfurile le tund”, a dezvăluit Maria Dragomiroiu, pentru Antena Stars.
„Nu-mi arunc părul în toaletă”
Iar într-un interviu pentru Click!, Maria Dragomirou a dorit să explice de ce nu-și aruncă părul tăiat la gunoi, așa cum se obișnuiește:
„Niciodată nu îmi arunc părul în chiuvetă sau în toaletă, cum fac alţii, din păcate. Nu e vorba de superstiţie, e vorba de iubire! Cum să arunc în gunoi, la mizerie, părul care mi-a adus atâta popularitate, faimă, bucurie?
Mă simt bine când este spălat, mă simt admirată! Cum să arunc părul meu la gunoi? Îl strâng, îl fac păpuşele mici, îl duc acasă şi, o dată la o lună, îl tai pe iarbă. Părul nu se degradează foarte repede, degeaba l-aş arunca, pentru că îl ia vântul. Îl tai mărunt, am această plăcere, să tai acele păpuşele din părul meu cu foarfeca mărunt, apoi îl arunc în grădină, prin iarbă, oriunde, să fie în aer liber”.
Sfatul nutriționiștilor: „Pește, semințe de ulei de măsline”
Nutriționista Codruța Pantelimon ne învață și cum să ne păstrăm părul sănătos, cu ajutorul alimentației:
„Părul, eterna forță interioară și energia feminină! Pe lângă produsele de igienă eu îmi prepar ulei de rozmarin, pe care îl amestec cu ulei de cocos, ca produs de îngrijire, înainte și după spălat.
Modul în care alegi să te hrănești se poate oglindi și în aspectul firului de păr. Adaugă în farfuria ta, zilnic, acizii grași Omega Complex, care îți aduc un plus de vitalitate: peștele gras, fructe de mare, semințele de in, nuci diverse, ulei de măsline, avocado. Problema de creștere a părului, în cele mai multe cazuri, survine din lipsă și din neasimilarea nutrienților (carența de minerale și de vitamine)”.
„Alege să mănânci tot ce este portocaliu: morcovi, dovleac”
Specialista în nutriție ne-a oferit, exclusiv pentru Click!, și alte variante de alimente, tot cu proprietăți benefice pentru podoaba capilară:
„Recomand să te împrietenești cu „boboasele”, precum lintea, fasolea, quinoa, năut și lactate, ouă, carnea slabă. Să nu uităm că o dietă echilibrată de proteine vegetale cu cele animale (pentru cine preferă) ajută la păstrarea sau la regenerarea firului de păr.
De notorietate este Beta Carotenul, un precursor al vitaminei A, așa că alege tot ce este portocaliu la culoare: morcovi, dovleac, cartofi dulci. Fă zilnic alegerile corecte, echilibrate și părul îți va mulțumi!”.