#Exclusiv Click!

Cum sărbătorește Adriana Iliescu ziua de 1 martie: „Eu cu fiica mea ne…”

1 martie 2024 11:38   Vedete românești
Ultima actualizare:

De astăzi, calendaristic, este primăvară, iar tradiția spune că de 1 martie, odată cu începerea noului anotimp, fetele trebuie să ofere mărțișoare la domni, iar domnii să le ofere de 8 martie doamnelor. Prin urmare, Adriana Iliescu (85 de ani), cea mai bătrână mamă din România, a mărturisit pentru Click! că atât ea, cât și fiica sa, s-au pregătit pentru ziua de astăzi.

Adriana Iliescu a șocat o țară întreagă când la vârsta de 66 de ani a adus pe lume o fetiță sănătoasă prin fertilizare in vitro. Timpul a trecut, iar acum Eliza a devenit o adevărată domnișoară de 19 ani, ce este studentă la două facultăți: Litere și la Științe Umane. Tânăra a primit o educație aleasă din partea mamei sale care și-a dorit-o foarte mult.

„Astăzi, de 1 martie, am cumpărat mărțisoare pentru a le da celor dragi, prietenilor și persoanele care ne sunt alături. Eu cu fiica mea ne oferim reciproc mărțișoare. Mai avem și prieteni născuți pe 1 martie și tot așa. Astăzi este o zi frumoasă și plină pentru noi. Acum sper să țină și vremea cu noi. Facem ce face toată lumea, altceva nimic special”, ne-a spus Adriana Iliescu.

Răspuns evaziv

Timpul a trecut, iar Eliza a crescut. Așa că întrebările și curiozitățile tinerei nu au întârziat să apară.

„M-a întrebat unde e tăticul ei. I-am spus că tati este plecat în străinătate, să lucreze. De fapt, Eliza știe că are mai multe rude, inclusiv bunici în afară. Dar o să-i spun, la un moment dat, adevărul, pentru că ea oricum va afla. I-am spus că mai târziu, când o să mai crească, o să discut cu ea și o să-i povestesc totul”, spunea Adriana Iliescu public.

Click! spune

Adriana Iliescu a fost profesor universitar de literatura română și autoare de povești pentru copii. În 2005, aceasta a intrat în Cartea Recordurilor, drept cea mai în vârstă femeie care a dat naștere unui copil. Avea 66 de ani și 8 luni atunci, iar acum are are 85 de ani.

Mai multe