Piesa de la Eurovision a lui Costi Ioniţă, în comisie la TVR! Ce spune Iuliana Marciuc

16 februarie 2022 11:55   Vedete românești

E scandal cât casa la Eurovision! Click! a dezvăluit că piesa lui Costi Ioniță „România mea!” a fost lansată în urmă cu mai bine de 10 ani, însă într-o altă orchestrație, de manea! Piesa ar încălca, astfel, regulamentul care spune că melodiile înscrise în concurs trebuie să nu fie lansate înainte de 1 septembrie 2021! O comisie TVR dezbate, miercuri, soarta melodiei la Eurovision!

TVR s-a sesizat miercuri după ce Click! a dezvăluit, în exclusivitate, că piesa lui Costi Ioniță, „România mea”, a fost lansată într-o altă orchestrație însă în urmă cu mai bine de 10 ani!

De altfel, pe grupurile dedicate Eurovison de pe rețelele de socializare s-a atras de mult atenția asupra acestei așa-zise „fraude”. Practic, piesa înscrisă de Costi Ioniță în competișia Eurovision nu este un plagiat pentru că aparține aceluiași compozitor, însă ar încălca regulamentul, pentru că a fost lansată într-o altă orchestrație în urmă peste 10 ani.

Cream: ”Costi mi-a zis că piesele nu au legătură!”

Surse pentru Click! au dezvăluit că fostul solist al trupei Valahia a încercat să scoată de pe Youtube piesa înainte de o lansa, din nou, într-o altă orchestrație la Eurovision. Contactată de Click!, Iuliana Marciuc a recunoascut că a primit sesizări pe adresa TVR referitoare la piesa lui Costi Ioniță. Prin urmare, în cursul zilei de miercuri, s-a întrunit la TVR o comisie care decide dacă piesa trebuie sau nu scoasă din concurs, deoarce ar fi încălcat regulamentul Eurovision.

Am primit contestația! Astăzi s-a întrunit o comisie la TVR care analizează cazul. Este o sesizare pe care am primit-o pe mail de la domnul Lucian Matei și vom posta pe Facebook și pe pagina Eurovision la TVR rezultatele deciziei noastre”, a declarat Iuliana Marciuc, pentru Click!

Cream, Minodora și Diana Bucșa s-au calificat, sâmbătă seara, cu piesa “România mea”, compusă de Costi Ioniță, în semifinala Eurovision România 2022. Juriul de specialiști a decis ca piesa să meargă mai departe și are mari șanse să ne reprezinte la Torino, în mai.

Eu am vorbit cu Costi pe această temă și mi-a zis că e cu totul altă piesă. Se calculează cu măsuri, e altă discuție. Nu pot să dau declarații eu în ce privește compoziția, e treaba lui Costi asta. Eu cânt cu dragoste piesa, care e pentru toți românii!” , a declarat Claudia Pavel, pentru Click!

Costi Ioniță nu a putut fi încă contactat, fiid plecat în America.

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News! 

Mai multe