Scandal la Eurovision! Piesa lui Costi Ioniță, în pericol să fie descalificată?

Se prefigurează un nou scandal de proporții la Eurovision! După semifinala de sâmbătă seara, pe grupurile dedicate Eurovision-ului , de pe rețelele de socializare, au apărut dovezi clare că piesa lui Costi Ioniță, „România mea”, calificată de juriu, este de fapt o reorchestrație după o piesă de acum 10 ani a lui Costi Ioniță. Piesele sunt aproape unu la unu, doar orchestrațiile diferă.

costi ionita png
Costi Ioniță participă la Eurovision cu piesa "România mea" Sursa: Facebook

Cream, Minodora și Diana Bucșa s-au calificat, sâmbătă seara, cu piesa “România mea”, compusă de Costi Ioniță, în semifinala Eurovision România 2022. Juriul de specialiști a decis ca piesa să meargă mai departe și are mari șanse să ne reprezinte la Torino, în mai.

Asta dacă nu va fi descalificată, între timp! Pe grupurile dedicate Eurovision-ului, de pe rețele de socializare, au apărut dovezi clare că piesa „România mea” a fost lansată de Costi Ioniță în urmă cu 10 ani, într-o orchestrație diferită însă, de manea.

Piesa, care apare interpretată pe Youtube de Costi în urmă cu 10 ani, este unu la unu aproape cu piesa „România mea”, numai că artistul a schimbat orchestrația și a înscris-o pentru a participa cu ea la Eurovision, în acest an.

Regulamentul TVR spune, însă, clar că „piesele din concurs trebuie să nu fie lansate comercial şi/sau interpretate public (integral sau parţial) înainte de 1 septembrie 2021”.

„Cea mai mare fraudă, România mea!”

Scandalul este în floare de rețelele de socializare, unde fanii Eurovision cer descalificarea piesei lui Costi Ioniță! De altfel, pe adresa TVR-ului au fost deja trimise mai multe sesizări privind această piesă.

Cea mai mare fraudă, România mea, a trecut de juriul <specialist>, însă încalcă regula precum piesa nu trebuie lansată înainte de 1 septembrie 2021. Această piesă nu ar fi trebuit calificată în semifinale, ci descalificată.

Alo, TVR! DESCALIFICARE! Să vină Minodora să zică că nu e adevărat, ci doar ni se pare! Nu uitați că Andra a fost descalificată pentru un refren!”, reclamă unul dintre fani, pe grupul Eurovision România, de pe Facebook

Este vorba că piesa a fost auzită înainte de 1 septembrie... regula EBU. Nu uita că Andra a fost descalificată pentru un refren, iar aici e mai mult decât un refren...piesa nu e plagiată, că e facută de același om, Costi Forzza, dar nu asta e problema.

Problema e că piesele pentru Eurovision nu trebuie să fie scoase înainte de septembrie anul precedent, și asta e o piesă veche de mai bine de 10 ani, doar pentru că s-au schimbat versurile, piesa tot aceeași îi. Și da, pe motivul că piesa era pe piață de o eternitate, ar trebui descalificată, că nu întrunește regulile concursului”.

Piesa România Mea trebuie descalificată cât mai repede! Nu este admisibil ca această piesă să meargă mai departe! Totuși juriul pentru ce a fost pus acolo doar ca să jignească și să oprească piesele bune ce ne puteau reprezenta? Sunt curios ce scuză are dl Faur acum? Mai are de lăudat aceasta piesă ce a fost lansată în urmă cu ceva ani? TVR se sesizează cineva?”, sunt câteva dintre comentariile acide ale fanilor, care cer descalificarea piesei, pe Facebook.

Marius Moga şi Andra, eliminați în 2007!

Marius Moga a fost acuzat la Eurovision 2007 că piesa „Dracula My Love", interpretată de Andra şi Simplu, este un plagiat după „When Religion Comes to Town", a celor de la E-Type. Compozitorul a mers atunci la Londra pentru a obţine un raport care să dovedească faptul că melodia sa nu era copiată. Moga a fost eliminat din concurs pentru că refrenul piesei „Dracula My Love" a fost cântat într-un spectacol, înainte de data stabilită în regulament.

Ascultă aici cele două piese:

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

cub eurovision costi ionita png
andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
teo trandafir jpg
BeFunky collage (28) jpg
viorel lis si oana lis
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
Alice Peneacă  (bust natural)  Fotomodelul are probabil  cei mai frumoşi sâni  din showbiz, iar marile  firme de lenjerie intimă  se bat pe ea  Alice are  contract cu Guess jpeg
disparuta olt foto ipj olt png
Vladimir Soloviov FOTO Profimedia
image
image
image
image
Elvira Deatcu Andreea Esca
BeFunky collage (28) jpg
alec baldwin hilaria 0 jpeg
teo trandafir jpg
oana lis si a vandut verigheta pentru a i cumpara lui viorel un scaun cu rotile 8 size19 jpg
corina caragea jpg