#Exclusiv Click!

Înmormântarea regretatei Ileana Stana Ionescu se amână! Fiul actriței a plecat din nou în America: „Nu știu dacă...”

1 iulie 2024 13:48   Vedete românești
Ultima actualizare:

Vestea trecerii în neființă a marii actrițe Ileana Stana Ionescu a adus o mare tristețe în sufletele tuturor celor care au cunoscut-o și apreciat-o. Din păcate, înmormântarea acesteia se amână, deoarece fiul său, care a revenit în America, urmează să se întoarcă din nou pentru a-și lua rămas bun.

Andrei Ionescu, soțul regretatei artiste, a declarat pentru Click!: „Nu știm când va avea loc înmormântarea. Îl aștept pe fiul nostru să vină din America din nou. A fost aici, a văzut-o vineri, dar sâmbătă el a plecat. Nu știu dacă Ileana l-a recunoscut, căci nu mai recunoștea pe nimeni, dar s-a uitat la el și a zâmbit, iar el a îmbrățișat-o. Eu m-am ocupat de acte, mâine, de la ora 10 la ora 14, cei care au iubit-o pot veni la capela cimitirului Bellu Catolic ca să-și ia adio de la ea”.

Ileana Stana Ionescu, o valoare a teatrului și cinematografiei românești

Ileana Stana Ionescu a fost una dintre cele mai apreciate actrițe ale teatrului și cinematografiei românești, lăsând în urmă o carieră impresionantă și multe amintiri dragi celor care au avut ocazia să o vadă pe scenă sau pe ecrane. Moartea ei a fost anunțată public de către Alexandra Velniciuc, care a postat pe rețelele sociale un mesaj emoționant: „Dumnezeu să o ierte și să îi odihnească sufletul! Și datorită ei am ales această profesie!”.

Andrei Ionescu a dezvăluit pentru Click! faptul că soția sa s-a stins în dimineața zilei de duminică. Starea de sănătate a Ilenei Stana Ionescu se deteriorase rapid în ultima perioadă, suferind mai multe comoții cerebrale care i-au grăbit sfârșitul. „Ileana mea a murit azi dimineață. Nu a fost deloc bine, în ultima vreme suferise niște comoții cerebrale. Nu și-a luat adio de la mine. Săraca, nici nu mă mai recunoștea” - a mărturisit cu durere soțul artistei.

Ultimele zile ale artistei

Cu inima îndurerată, Andrei Ionescu a povestit despre ultimele zile ale soției sale. Pe data de 1 iunie 2024, Ileana Stana Ionescu a fost internată de urgență în spital, după ce s-a simțit extrem de slăbită. „Ileana este internată în spital, de o săptămână. S-a simțit extrem de slăbită și am sunat la salvare să vină să vadă ce are. Așa că după un consult medical, cei de pe salvare ne-au spus și ne-au recomandat că cel mai bine este să meargă la spital, să se interneze, pentru a o întări puțin, după care marți o externează, o să iasă din spital și totul o să fie ok”.

Va fi înmormântată la cimitirul Bellu Catolic

În aceste momente dificile, tatăl își așteaptă fiul să revină din America pentru a putea organiza înmormântarea și a-și lua rămas bun de la marea actriță. Cei care doresc să-și aducă un ultim omagiu sunt invitați mâine, între orele 10 și 14, la capela cimitirului Bellu Catolic.

Ileana Stana Ionescu va rămâne în amintirea tuturor ca o valoare incontestabilă a artei teatrale și cinematografice românești, iar moștenirea sa artistică va dăinui peste ani. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Mai multe