Unde va fi înmormântată Ileana Stana Ionescu? Teatrul Național a făcut anunțul!

Ultima actualizare:

Ileana Stana Ionescu s-a stins din viață duminică 30 iunie, la vârsta de 87 de ani. Marea actriță va fi înmormântată cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu Catolic, anunță Teatrul Național I.L. Caragiale.

Unde își va dormi somnul de veci Ieana Stana Ionescu?

Ileana Stana Ionescu a pierdut lupta cu viața duminică 30 iunie, la vârsta de 87 de ani. Actrița s-a stins pe patul de spital, după ce suferise două AVC-uri în ultima perioadă. 

Teatrul Național I.L. Caragiale a anunțat unde va avea loc înmormântarea marii noastre actrițe. 

Trupul neînsuflețit al Ilenei Stana Ionescu va fi depus, marți 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic, acolo unde marea actriță va fi înhumată cu onoruri militare zilele următoare.

„Cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe pot merge marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic. 

Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc, ca una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale. 

A debutat ca actriță in l955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșita, cu rolul Agnes în <<Școala femeilor>> de Molière. În anul 1959, a intrat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, iar din 1965 a devenit actrița Teatrului Național <<I.L.Caragiale>>, pe scena căruia a jucat roluri importante, printre care: Fraulein - <<Gaiţele>> de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba - <<Troienele>>, Doica - <<Medeea>> de Seneca în <<Trilogia antică>>, regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia - <<Iolul şi Ion Anapoda>> de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra - <<Micul infern>> de Mircea Ștefănescu, regia Mircea Cornișteanu (2013)”, au anunțat reprezentanții TNB, pe pagina de Facebook.

La Cimitirul Bellu Catolic au fost înhumați și alți artiști celebri, printre care: Adrian Pintea, Rona Hartner sau cântărețul italian Florin Bogardo.

Soțul Andrei Ionescu, de neconsolat! „Săraca, nici nu mă mai recunoștea”

Starea de sănătate a Ilenei Stana Ionescu s-a înrăutățit în ultima perioadă, după ce actrița suferise două comoții cerebrale. 

Soțul ei este de neconsolat! Actorul Andrei Ionescu, în vârstă de 96 de ani, a vorbit despre ultimele clipe din viața soției sale. 

„Ileana mea a murit azi dimineață. Nu a fost deloc bine, în ultima vreme suferise niște comoții cerebrale. Nu și-a luat adio de la mine. Săraca, nici nu mă mai recunoștea”, a mărturisit Andrei Ionescu, pentru Click!

Actrița, în vârstă de 87 de ani, se retrăsese din viața publică de peste cinci ani, după o carieră de șase decenii în teatru.

Cine a fost Ileana Stana Ionescu? Actrița avea origini italiene, după mamă

Ileana Stana Ionescu s-a născut la 14 septembrie 1936, în oraşul Brad, județul Hunedoara. După mamă, actrița avea origini italiene. La vârsta de doar șase ani, actrița și-a pierdut tatăl în Al Doilea Război Mondial. 

A debutat ca actriță în anul 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșița, cu rolul Agnes în „Școala femeilor de Molière”.

De-a lungul impresionantei cariere artistice, a avut sute de roluri în teatru, zeci de roluri în filme şi producţii TV, nenumărate personaje interpretate pentru Teatrul Naţional Radiofonic.

A jucat roluri importante, printre care se numără și: Fraulein - „Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba - „Troienele", Doica - „Medeea" de Seneca în „Trilogia antică", regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia - „Iolul şi Ion Anapoda" de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra - "Micul infern" de Mircea Ștefănescu, regia Mircea Cornișteanu (2013), „Las Fierbinți” ,(2012) - serial TV - mama primarului.

În 2019, Ileana Stana Ionescu a primit premiul pentru întreaga activitate la Gala GOPO.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Marine Le Pen primita de Vladimir Putin la Kremlin FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
poza1 jfif
Banner Oana Turcu
Gica si Marilena Hagi Captura Orange Sport jpg
Banner Emily Burghelea
Banner Mihai Traistariu
1 rihanna foto bun jpg jpeg
Jennifer Lopez, Ben Affleck  foto   Shuttestock jpg
Banner înmormântare Ileana Stana Ionescu
image
actualitate.net
image
actualitate.net