#Exclusiv Click!

Lozinca actorului Dorel Vișan, la 87 de ani: „Cea mai bună băutură este apa de izvor, dacă pui o picătură într-un kil de vinișor!” De ce refuză să mai joace în piesele de teatru?

28 iulie 2024 14:41   Vedete românești
Ultima actualizare:

Marele nostru actor Dorel Vișan duce un stil de viață sănătos, la 87 de ani. În interviul oferit exclusiv pentru Click!, ne-a dezvăluit la ce trucuri apelează, pentru a se răcori și hidrata, în zilele caniculare de vară. Am aflat și de ce nu mai urcă pe scena teatrului, dar și de ce „Senatorul Melcilor”, cum i se mai spune, după celebrul rol, se ține departe de politică.

Dorel Vișan: „Apa cu bule este bună pentru șpriț!”

Dorel Vișan susține că se simte foarte bine, din punct de vedere fizic, ducând un stil de viață sănătos, în căsuța lui de lângă Cluj, unde are și o mică fermă, cu grădină, livadă și stupi. Chiar are un mesaj pentru cei care îi „poartă sâmbetele”: „Mă simt foarte bine, asta să scrieți, ca să vadă dușmanii că ne merge bine”, spune el, mai în glumă, mai în serios, pentru Click!

Acesta ne-a dezvăluit și cum se răcorește vara, în zilele caniculare. Are și un sfat prețios: „Ca să vă răcoriți, vara, beți apă, dar nu de la robinet, ci apă plată, sau, dacă aveți, de undeva, de la un izvor. Cea cu bule nu, apa minerală este bună mai degrabă pentru șpriț. Era și o strigătură, pe vremuri, o știu din bătrâni: „Cea mai bună băutură este apa de izvor, dacă pui o picătură într-un kil de vinișor!””. 

„Piesele de teatru sunt pentru gărgăunii din capul artiștilor”

Dorel Vișan, unul dintre cei mai mari artiști români, ne-a dezvăluit și de ce nu mai urcă pe scena teatrului, pe care a slujit-o preț de 50 de ani: „Mai am evenimente, dar nu în Capitală, Bucureștiul nu mai e interesat de cultură. Iar pe scenă nu mai urc, pentru că nu mă interesează teatrul acesta, modern, care nu mai este pentru public, ci pentru gărgăunii din capul artiștilor. Ei nu mai joacă piese cu mesaj. Într-o lume în care suntem bulversați, e nevoie de spectacole realiste”.

Despre prețurile la mâncare: „Reclame pentru idioți!”

Dorel Vișan, care a fost „Senatorul Melcilor”, în celebrul film, ne-a mai explicat și de ce se ține departe de scena politică:  

„M-ar tenta politica, într-o lume normală, dar noi trăim într-o lume bolnavă. Prețurile la mâncare au crescut, problema este că acum lumea cumpără mai mult otravă, decât mâncare. Se tot spune că sunt prețuri mici, că sunt reduceri de prețuri.

Pe bune? Astea sunt reclame pentru idioți. Nici la televizor nu prea mai ai la ce te uita, astea nu sunt emisiuni, ci trăncăneli”, ni s-a mai confesat artistul, în exclusivitate pentru Click!

„Echinaceea distruge virusurile și bacteriile”

Dorel Vișan își menține sănătatea și cu un ceai-minune, pe care îl laudă și nutriționiștii:

„Echinaceea este cel mai puternic produs pentru imunitate, distruge virusurile și bacteriile, armonizează organismul, este cel mai puternic stimulent pentru imunitate. Dacă ai o stare mai rea de sănătate, poți să bei 3 ceaiuri zilnic, dacă nu, bei două ceaiuri pe zi, unul dimineața și unul înainte de culcare.

Și polenul și mierea sunt bune, și eu le folosesc, am și stupi, la casa de la țară, de lângă Cluj, avem de fapt de zeci de ani, din familie, cu toții am fost apicultori. Trebuie însă să recunosc că Echinaceea e peste produsele apicole, are și multe alte proprietăți în plus”, a mai menționat el, pentru Click!

Mai multe