Dorel Vişan zice că s-a vindecat de hepatită cu puterea minţii: «Am vorbit cu ficatul»

image
Dorel Vişan: ”Mental, în jurul ficatului, am pus o plasă, care să-i permită respiraţia, dar prin care viruşii să nu poată ajunge la el”, a spus el, la Antena Stars

Celebrul actor Dorel Vişan este un munte de energie la 82 de ani şi de-abia aşteaptă să fie distribuit într-un nou rol. Iată însă că, în spatele zâmbetului afişat, el ascunde o poveste de viaţă care îţi dă fiori reci. În 1993, medicii l-au anunţat că suferă de hepatită cronică virală şi că are zilele numărate. Nu s-a pierdut cu firea, dimpotrivă, s-a setat să lupte, imaginar, cu boala.

E greu de crezut, însă Dorel Vişan, actorul care a făcut un rol de milioane în pelicula ”Senatorul melcilor” (1995), s-ar fi tratat singur de hepatită cronică virală, prin programare mentală, în numai trei săptămâni. Cristi Brancu a postat un mesaj impresionant, după ce l-a avut invitat la emisiunea lui, ”Agenţia VIP”, de la Antena Stars: ”Story-trainer hero. Maestrul Dorel Vişan află că suferă de hepatită cronică virală, în stadiu grav. Medicamentele alopate nu rezolvă mare lucru. Apoi, îşi programează mental să se vindece în trei săptămâni. Cu spiritul. Şi reuşeşte! Suferinţa începuse cu 26 de ani în urmă, când decesul soţiei îl doborâse psihic, picase în depresie şi alcool şi ieşise prin sfatul unui spirit înalt. Vizitele în Tibet, lecturile despre medicină orientală l-au adus la o stare uluitoare de înţelepciune”.

Îşi păstrează optimismul cu ajutorul iubirii

Dorel Vişan a povestit cum a depăşit boala: “Eu am vorbit cu ficatul, l-am scos (imaginar), l-am luat în braţe şi l-am mângâiat şi i-am făcut o carapace de apărare, ca aceea a unei broaşte ţestoase. Mental, în jurul ficatului, am pus o plasă, care să-i permită respiraţia, dar prin care viruşii care îl înconjurau să nu mai poată ajunge la el. Pe viruşi mi i-am imaginat ca pe nişte căluţi de mare ce încercau să-şi bage nasurile alungite prin plasa de care v-am vorbit. Ori acolo, în interiorul ficatului, lângă plasa aceea, mai aveam eu nişte «oameni» ai mei, aliaţii mei, care mă slujeau şi care veneau cu nişte săbii şi tăiau nasurile căluţilor, adică ale viruşilor. Pare copilăresc ceea ce vă spun, pare un joc de copil. E ca o poveste. Minunat”.

El a spus că medicii, dar şi multe alte persoane au râs când le-a povestit aceste lucruri. Actorul a mai menţionat că dragostea l-a ajutat să-şi păstreze optimismul: ”Iubesc! Dacă dispare iubirea, lumea intră în haos. Nu degeaba Dumnezeu şi-a trimis propriul lui fiu ca să aducă iubirea. Numai că noi nu o mai înţelegem, confundăm iubirea cu sexul. Sexul este vehiculul care duce iubirea, este forma de exprimare a unui sentiment intim şi unic pe care nu îl mai înţelegem, şi în special nu îl înţeleg tinerii”.

Dorel Vişan este unul dintre cei mai importanţi actori din România. De-a lungul carierei a interpretat peste 40 de roluri. «Cel mai iubit dintre pământeni», «Bietul Ioanide», «Năpasta» şi ”Senatorul melcilor” sunt filmele lui de referinţă. 

Citește și:

Dorel Vișan a împlinit vârsta de 82 de ani: “Am un sistem de viaţă tibetan”

Dorel Vişan, îndurerat şi după două decenii de la moartea soţiei : "Ne-a lăsat singuri!"

cub anamaria prodan animat gif
image png
cub alina sorescu png
Regina Elisabeta a II a și Printul Philip profimedia 0606103055 jpg
cub anamaria prodan divorț png
Simona Halep, Instagram jpg
cub armin nicoară png
andreea esca si elvira deatcu pe coperta a list magazine Foto: Alex Gâlmeanu
sistem incalzire ghiveci teracota tik tok
Anamaria prodan captura video webp
image
image
image
image
bianca dragusanu png
cub anamaria prodan divorț png
cub zannidache png
Sylvester Stallone și Jennifer Flavin FOTO EPA-EFE
FotoJet jpg
andreea esca si elvira deatcu pe coperta a list magazine Foto: Alex Gâlmeanu