#Exclusiv Click!

Mariana Moculescu, despre duetul tulburător tată-fiică la „Mamaia”: „Unul fără altul nu pot trăi. Dacă nu era Nidia, Horia murea de durere, după decesul fiului”. Din ce bani trăiește azi Nidia Moculescu?

29 august 2024 12:33   Vedete românești

Horia Moculescu (87 de ani) și fiica lui, Nidia, au impresionat până la lacrimi publicul prezent la recenta ediție a Festivalului Mamaia. Mariana Moculescu a privit, cu emoție, momentul muzical tată-fiică. În exclusivitate pentru Click!, Mariana și-a exprimat și îngrijorarea față de starea de sănătate a compozitorului, vizibil slăbit.

„Sunt foarte mândră de ei, a fost un moment înălțător!”

Mariana Moculescu a urmărit cu emoție duetul tată-fiică, prezentat, zilele trecute, pe scena Festivalului Mamaia, când au interpretat impecabil „De-ai fi tu salcie la mal”, piesa de succes a compozitorului Horia Moculescu:

„Sunt foarte mândră de ei, sunt plăcut impresionată, a fost un moment înălțător. Nidia mea a purtat o rochie în culorile siglei Festivalului Mamaia. Eu am studii muzicale, am absolvit Liceul de muzică din Galați.

Și pe Nidia o înscrisesem la acest liceu, a intrat cu media 10, dar a fost nevoită să revină la București, să locuiască alături de tatăl ei, care câștigase în instanță custodia, astfel că a trebuit să renunțe la studiile muzicale. Nidia a cântat foarte bine. Momentul lor a fost Golden Guest.

Horia este în vârstă, poate că anul viitor nu va mai putea urca pe scenă, așa că probabil el și-a dorit ca această filmare să rămână în istoria televiziunii române, dar și în amintirea fiicei noastre”.

Despre Nidia: „Dacă nu ai stofă de tigroaică, nu izbutești în showbiz!”

Mariana Moculescu ne-a explicat, exclusiv pentru Click!, de ce Nidia nu figurează pe afișele marilor spectacole, deși are o voce de excepție, moștenind talentul artistic al celebrilor părinți:

„Nidia este foarte modestă, poate că prea modestă. Pe cât de mare nume are, în muzica ușoară, pe atât e de modestă. Nu a dorit să lupte, să cucerească trofee, nu îi place această permanentă competiție, din lumea artistică.

E un om bun și blând, e ca un înger. În showbiz, dacă nu ai stofă de tigroaică nu izbutești, Nidia nu are. Ea cântă într-un local din București, are un salariu modest. Tatăl ei, Horia, o ajută, locuiesc împreună, el o răsfață, o adoră, e preferata lui, îi și gătește. Unul fără altul nu pot trăi”.

Îngrijorată pentru starea de sănătate a lui Horia Moculescu: „Nu arată bine deloc!”

Mariana Moculescu a purtat războaie grele cu Horia Moculescu, fostul ei soț, însă acum și-a manifestat îngrijorarea față de starea lui de sănătate, dar și de spirit:

„L-am văzut pe scena Festivalului Mamaia, nu arăta deloc bine, sunt îngrijorată. Mereu a avut grijă de el, a avut un stil de viață sănătos, cu mult sport, mânca ce era mai bun, nu consuma alcool, în tinerețe a fost sportiv, are și diplome pe pereți.

Îmi pare rău să îl văd așa. Trebuie să aibă moralul ridicat. Eu i-am iertat cam toate păcatele, cu acest moment artistic de la Festivalul Mamaia, unde Nidia a demonstrat că este o solistă foarte bună”.

Totul despre decesul fiului lui Horia Moculescu

Mariana ne-a povestit, exclusiv pentru Click! și despre drama lui Horia, despre decesul fiului său, la numai 31 de ani, care l-a îndurerat cumplit pe celebrul compozitor:

”Decesul lui Ionuț, de acum 16 ani, a fost devastator pentru Horia. Ionuț îi semăna leit fizic, l-a iubit foarte mult. Se născuse aproape orb, avea și probleme mari de sănătate. Horia a cheltuit o avere pe medici și pe tratamente, ca să-l salveze.

Ionuț a murit după ce a căzut de la etajul 5, în Germania, în timp ce încerca să răsucească antena parabolică, era pe balcon, a amețit de la medicamente, s-a dezechilibrat și a căzut. În ultimul moment, bunica lui îl prinsese de mână, dar l-a scăpat, le-au alunecat degetele. Era greu de ținut, nu l-a putut salva”.

„Fiul lui Moculescu este îngropat la Berlin”

După o lună de cercetări s-a stabilit cauza decesului fiului lui Horia Moculescu. Nu a fost nicidecum vorba despre sinucidere, cum se zvonea, la acea vreme:

„Trupul lui neînsuflețit a stat la morga, la frigider, timp de o lună, până să fie înmormântat, până când Poliția din Germania și medicul legist au făcut toate cercetările. S-a constatat că nu s-a sinucis, ci că a avut o amețeală de la Interferon, tratamentul pe care îl avea. S-a dezechilibrat și a căzut. Ionuț este îngropat într-un cimitir din Berlin.

Dacă nu era Nidia, Horia nu mai trăia acum, nu-și mai putea continua viața, murea de durere. Nidia l-a ținut de braț la înmormântare, ca tatăl ei să nu se prăbușească de suferință. Horia și Nidia au o legătură sufletească specială”, ni s-a mai confesat Mariana Moculescu exclusiv pentru Click!

Mai multe