Mihaela Gurău, despre tragedia care i-a marcat viața: «E cel mai greu lucru, să îngropi propriul copil»

11 martie 2022 6:08   Vedete românești
Ultima actualizare:

Originară din orașul Nadiei Comăneci, Onești, Mihaela Gurău este o artistă respectată și apreciată de public datorită imaginii discrete și a talentului vocal. Frumoasa artistă a absolvit școala la secția Investigații Criminale, a ajuns în gradul de agent șef adjunct în MAI, dar pasiunea pentru muzică a fost mai mare, motiv pentru care a decis să lase uniforma de polițistă pentru costumul popular.

Despre viața ei, cu suișuri și coborâșuri, lacrimi de bucurie sau de tristețe, Mihaela ne-a povestit într-un interviu sincer, de suflet!

  • Click!: Bună, Mihaela! Regretatul Benone Sinulescu spunea despre tine de când te-a văzut că vei deveni o vedetă incontestabilă a cântului românesc. Iată ca nu s-a înșelat. A fost greu să menții ștafeta după ce ai devenit cunoscută?

Mihaela Gurău: Nea Beni, așa cum îi plăcea să i se spună, a fost omul care m-a descoperit și m-a sprijinit foarte mult. Nu am cuvinte să îmi exprim mulțumirea și aprecierea față de acest mare artist. Cred cu tărie că pasiunea, implicarea și creativitatea te ajută să ajungi acolo unde îți dorești, eu mi-am dorit foarte mult să creez și să interpretez cântece care să ajungă la sufletele oamenilor, să fie îndrăgite și cântate mai departe de tinerii interpreți.

De cele mai multe ori, mi-a ieșit. Se spune că un artist consacrat trebuie să aibă măcar un cântec cu care publicul să îl identifice, un șlagăr. Eu sunt fericită să am mai multe, ”Ca moldoveanca nu-i nimeni” fiind cel mai cunoscut dintre ele. Acum, bineînțeles că nu este ușor, așteptările sunt întotdeauna mari, dar eu muncesc în continuare, mă străduiesc, îmi caut inspirația pentru a realiza proiecte cât mai frumoase pentru oamenii care mă îndrăgesc și de la care primesc o energie extraordinară.

  • Pentru cei care nu știu, tu ai absolvit Școala de Ag. de Poliție, Câmpina. Cât ai lucrat in acest domeniu și cum ai trecut de la investigații Criminale, la muzică? 

Sunt absolventă a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina, promoția 2005 și am fost cadru activ al Ministerului Afacerilor Interne până în anul 2020 când am luat decizia de a trece în rezervă. Muzica mi-a fost alături întotdeauna, reușind să îmbin ambele statute profesionale.

  • Am citit undeva că tragi foarte bine la tir. Cum ai învățat? Ce alte pasiuni mai ai?

Așa este, mi-am descoperit această pasiune în perioada când eram elevă a școlii de poliție și aveam ore de tragere în poligon, îmi amintesc că eram printre cei cu rezultatele cele mai bune din detașament. Alte pasiuni? Mi-ar plăcea să afirm că sunt pasionată de gătit, moldoveancă fiind, însă nu e chiar așa, la capitolul ăsta încă învăț. În schimb, îmi place să citesc, să fac sport, ador plimbările în parc și călătoriile, mă preocupă arta machiajului și colecționez costume populare. 

  • Ai un băiețel superb. Câți ani are și ce pasiuni are? Îți urmează pasiunea pentru muzică sau pe cea pentru uniforma bleu? 

Tudor are 12 ani, este pasionat de IT, de aceea am ales să urmeze cursurile unei școli internaționale de informatică. La fel ca toți adolescenții de astăzi este ancorat în tot ceea ce înseamnă rețele sociale, are propriul canal de youtube unde postează conținut de gaming. Are o voce frumoasă, are ureche muzicală, însă nu vrea să cânte în public.

Doar prin casă ne putem bucura de vocea lui, nu vreau să îl forțez, este destul de mare și trebuie să facă propriile alegeri. Când era mic, l-am ”pacălit” puțin și a fost actor, a jucat rolul fiului, într-unul din videoclipurile mele, avea vreo 4 anișori și mulți, mulți zulufi…

  • Ești una dintre artistele cu o imagine de top, și la propriu, dar și la figurat. Cum îți întreții această siluetă trasă prin inel? Ce mănânci într-o zi?

Mulțumesc frumos! Încerc să fiu cât mai atentă la alimentație, dar câteodată, pofticioasă fiind, mai mănânc și ce nu e voie, însă asta se întâmplă destul de rar, din fericire. Am o rutină de 16 ore de fasting, așa că între ora 20 și ora 12 a doua zi, am voie doar apă și cafea dimineață, bineînțeles. Pe lângă asta, îmi aleg o zi pe săptâmână doar pentru fructe și legume. O viață sănătoasă și echilibrată presupune să oferim timp și sportului, așa că de vreo două-trei ori pe săptâmână mă găsiți la sală. Vă aștept cu drag!

  • Poate te răscolesc un pic, dar vreau vrea să te intreb despre o frică a ta, și anume cea de înot. În urmă cu mulți ani, familia ta a trecut printr-o tragedie care te-a marcat.

Aveam 10 ani când fratele meu, Florin, cu 7 ani mai mare, s-a înecat. Era cu amicii la scăldat, au vrut să meargă într-un sat vecin, la prietenele lor și au ales varianta cea mai scurtă să ajungă acolo, traversând râul Trotuș. Apa nu era adâncă, însă a avut ghinionul de a fi prins într-un vârtej și nu a mai avut nicio șansă, cu toate că băieții cu care era au încercat să îl salveze. Așa a fost să fie. Era extrem de credincios, poate că Dumnezeu l-a iubit la fel de mult și de aceea ni l-a luat atât de devreme. 

  • Dureros pentru voi ca frați, dar nu-mi închipui cum a fost pentru mama voastră.

Mama a suferit foarte mult, îmi amintesc că în ziua înmormântării a leșinat de foarte multe ori. Acum, mamă fiind și eu, cred că este cel mai greu lucru care se poate întâmpla într-o viață, să îngropi propriul copil. O admir și o iubesc tare mult, este o femeie puternică, sensibilă și iubitoare.

  • Mihaela, cum a fost pandemia pentru tine? Pentru mulți colegi de breaslă de-ai tăi a fost grea. Cum te-a ajutat și ce ai facut în aceasta perioadă?

Văzusem la un moment dat un film, pe Netflix, care avea un scenariu asemănător pandemiei, însă nu am crezut că vom trăi vreodată așa ceva. A fost greu pentru noi artiștii, pentru că am fost privați de contactul direct cu publicul nostru, însă am continuat să ținem legătura în mediul online.

Am creat cântece noi, am participat la emisiuni și la câteva evenimente când a fost posibil. În toată această perioadă a fost și un lucru pozitiv, acela că am petrecut mai mult timp cu familia, ceea ce fost un mare câștig, pentru că de obicei nu aveam niciun weekend liber. Însă, fiecare experiență de viață este o lecție pe care o învățăm și este cheia spre viitorul nostru.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe