#Exclusiv Click!

Mihai Trăistariu face praf celebra ciocolată Dubai! „O bălărie grețoasă, un fâneț amestecat cu ciocolată!” Care e desertul preferat al solistului? „Căciulița lui Guguță e mai bună”

7 octombrie 2024 14:46   Vedete românești
Ultima actualizare:

De câteva luni, ciocolata Dubai a devenit un desert la mare căutare în România și în întreaga lume. În timp ce influencerii se înghesuie cu toții să-i facă reclamă sofisticatului desert de Dubai, lumea dă năvală să-l cumpere de pe unde apucă. 

Mai toate cofetăriile au inclus, mai nou, în meniurile de prăjituri renumita ciocolată Dubai, care face furori pe piață grație combinației unice de ingrediente: ciocolată topită, cataif și pastă de fistic. 

Ca să guști din deja celebra ciocolată Dubai, te cam ustură însă la buzunare, căci 100 grame de ciocolată costă 25 de ron. 

Mihai Trăstariu, decepționat total de ciocolata Dubai! „E o bălărie grețoasă!”

Mihai Trăistariu a vrut și el să fie în trend  așa că s-a oprit deunăzi la o cofetărie și a cumpărat 100 de grame de ciocolată Dubai. Solistul s-a grăbit să guste din desertul devenit viral pe rețelele de socializare, însă a rămas cu un gust nu dulce, ci mai degrabă…grețos după ce l-a încercat. 

„Am luat 100 de grame din bălăria aia de ciocolată Dubai. Am fugit disperat după ea, eram la Iași cu mai multe persoane și am zis: <<hai să căutam și noi Dubaiul ăsta să vedem ce-i cu el!>> Și când colo mi s-a părut o bălărie. 

 Atâta vorbea lumea despre ea, încât eram curios să văd ce are atât de fabulos această ciocolată, inventată peste noapte.

Este o ciocolată cu fistic. Atât! Prea dulce chiar, spre grețoasă. Și e... doar o ciocolată. Nimic spectaculos.

Mie, spre exemplu, îmi place mai mult ciocolata noastră cu rom decât dubioasa de Dubai.

Pot să spun că e un mare fâs! Atâta am auzit de la vedete, influencerii ăștia atâta reclamă i-au făcut! E un fâneț amestecat cu ciocolată!

Eu i-am zis dubioasa de Dubai, adică e multă reclamă pentru mai nimic. E o ciocolată normală. Am mâncat bomboane mult mai bune din astea cu umplutură, cu rom, cu lichior, cu cireșe în ele.

E încărcată și grețoasă! Cam cum sunt baclavalele, dacă mănânci mai mult ți se face greață că sunt prea dulci. Nu pot să zic că o să mai cumpăr vreodată.

Oricum gusturile nu se discută! Unii zic că e super, eu zic că e nașpa. Părerea mea că sunt ciocolate mult mai bune”, a decorat Mihai Trăistariu, pentru Click!

„Mie îmi place Căciulița (Cușma) lui Guguță!”

Artistul ne-a dezvăluit cu această ocazie care este desertul după care se dă în vânt ultima vreme. 

„Și dacă tot vorbim de dulciuri, cel mai mult mie îmi place Căciulița lui Guguță, e ceva delicios, un fel de clătite cu vișine, cu o cremă superbă. Un desert unicat, făcut așa cu trei etaje, mi se pare waw. Pe locul doi aș pune Tiramisu și pe locul trei fructele”, a mai declarat solistul, pentru Click!

Cum se face ciocolata Dubai?! Iată rețeta! 

Ciocolata Dubai a devenit rapid un adevărat fenomen viral pe rețelele de socializare. Desertul, care a cucerit Internetul, are o combinația unică de ingrediente: ciocolată topită, cataif crocant și pastă fină de fistic. Ciocolata cu pricina a fost creată inițial de Sarah Hamouda, o femeie însărcinată din Dubai. 

Iată rețeta: 

Ingrediente

200 g kataifi (cataif) – firele de cataif crocante sunt elementul de bază al acestui desert.

150 g ciocolată neagră – pentru o aromă intensă de ciocolată.

100 g ciocolată cu lapte – pentru a adăuga un plus de cremozitate.

150 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime) – pentru a obține o ganache catifelată.

100 g pastă de fistic – care aduce o notă de prospețime și un gust deosebit.

50 g fistic tocat grosier – pentru decor și un plus de textură crocantă.

50 g unt topit – pentru prăjirea cataifului.

1 linguriță de zahăr pudră (opțional) – pentru cei care preferă desertul mai dulce.

Un vârf de sare – pentru a echilibra gusturile și a intensifica aromele.

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Desfă firele de cataif cu mâinile, separându-le cât mai bine, și amestecă-le cu untul topit.

Întinde cataiful într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-l timp de 10-12 minute, până devine auriu și crocant. Amestecă din când în când, pentru a te asigura că se rumenește uniform. 

După ce este gata, lasă-l să se răcească complet. Într-o crăticioară, încălzește smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere (nu trebuie să clocotească). Rupe ciocolata neagră și ciocolata cu lapte în bucăți mici și pune-le într-un bol rezistent la căldură. Toarnă smântâna fierbinte peste ciocolată și lasă să stea 1-2 minute. Apoi amestecă bine până obții o cremă de ciocolată fină și lucioasă (ganache). Adaugă un vârf de sare în ganache pentru a intensifica aroma ciocolatei.

Într-un pahar sau bol de desert, pune un strat de cataif crocant. Toarnă peste cataif un strat generos de ganache de ciocolată. Adaugă apoi un strat de pastă de fistic, fie folosind o linguriță, fie sprițându-l cu un poș pentru un aspect elegant. Repetă straturile – cataif, ganache și pastă de fistic – până umpli paharul sau bolul.

Decorează desertul cu fistic tocat grosier pentru un efect crocant și o explozie de culoare. Dacă dorești, poți presăra și un praf de zahăr pudră deasupra pentru un aspect și mai festiv. Lasă desertul la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de servire, pentru ca aromele să se întrepătrundă și ganache-ul să se întărească ușor.

Mai multe