Ciocolată Dubai cu kataifi și cremă de fistic. Rețeta desertului care face furori pe internet

Ultima actualizare:

Ciocolata Dubai, un desert decadent și sofisticat, a devenit un adevărat fenomen viral pe rețelele de socializare datorită combinației sale unice de ingrediente: ciocolată topită, cataif crocant și pastă fină de fistic. Acest deliciu a fost creat inițial de Sarah Hamouda, o femeie însărcinată din Dubai, care și-a dorit să-și răsfețe papilele gustative cu ceva special. Așa s-a născut desertul care a cucerit internetul, iar acum îl poți prepara și tu acasă!

Ciocolată Dubai.
Ciocolată Dubai.

Ingrediente pentru Ciocolata Dubai

200 g kataifi (cataif) – firele de cataif crocante sunt elementul de bază al acestui desert.

150 g ciocolată neagră – pentru o aromă intensă de ciocolată.

100 g ciocolată cu lapte – pentru a adăuga un plus de cremozitate.

150 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime) – pentru a obține o ganache catifelată.

100 g pastă de fistic – care aduce o notă de prospețime și un gust deosebit.

50 g fistic tocat grosier – pentru decor și un plus de textură crocantă.

50 g unt topit – pentru prăjirea cataifului.

1 linguriță de zahăr pudră (opțional) – pentru cei care preferă desertul mai dulce.

Un vârf de sare – pentru a echilibra gusturile și a intensifica aromele.

Mod de preparare. Rețeta pas cu pas

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Desfă firele de cataif cu mâinile, separându-le cât mai bine, și amestecă-le cu untul topit.

Întinde cataiful într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-l timp de 10-12 minute, până devine auriu și crocant. Amestecă din când în când, pentru a te asigura că se rumenește uniform. După ce este gata, lasă-l să se răcească complet.

Într-o crăticioară, încălzește smântâna pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere (nu trebuie să clocotească). Rupe ciocolata neagră și ciocolata cu lapte în bucăți mici și pune-le într-un bol rezistent la căldură. Toarnă smântâna fierbinte peste ciocolată și lasă să stea 1-2 minute. Apoi amestecă bine până obții o cremă de ciocolată fină și lucioasă (ganache). Adaugă un vârf de sare în ganache pentru a intensifica aroma ciocolatei.

Într-un pahar sau bol de desert, pune un strat de cataif crocant. Toarnă peste cataif un strat generos de ganache de ciocolată. Adaugă apoi un strat de pastă de fistic, fie folosind o linguriță, fie sprițându-l cu un poș pentru un aspect elegant. Repetă straturile – cataif, ganache și pastă de fistic – până umpli paharul sau bolul.

Decorează desertul cu fistic tocat grosier pentru un efect crocant și o explozie de culoare. Dacă dorești, poți presăra și un praf de zahăr pudră deasupra pentru un aspect și mai festiv. Lasă desertul la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de servire, pentru ca aromele să se întrepătrundă și ganache-ul să se întărească ușor.

De ce ciocolata Dubai este un desert viral?

Această combinație de cataif crocant, ciocolată bogată și fistic aromat creează o experiență gustativă unică și sofisticată, care i-a cucerit pe toți cei care l-au încercat. Este perfect echilibrat – dulce, crocant și catifelat – și oferă o textură și un gust pe care rar le întâlnim în deserturile tradiționale. În plus, este relativ simplu de pregătit și aduce o notă exotică și luxoasă oricărei gustări.

Ciocolata Dubai cu kataifi și fistic este desertul perfect pentru cei care doresc să impresioneze musafirii sau să se răsfețe cu ceva special, fără a petrece prea mult timp în bucătărie. Nu e de mirare că a devenit viral pe internet!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry la Wellchild, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zodie jpg
ce conteaza cu adevarat cand alegi o pacanea cele mai importante 5 aspecte in selec ia unui slot jpeg
Castraveti murati in otet 1024x683 jpg
horoscop jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
clatite cu mere jpeg
TOP 5 destinatii de poveste aflate la doar cativa kilometri de Bucuresti jpg
click ro jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net