Nepotul lui Romică Țociu, la Reanimare! A înghițit două bile! „A fost în șoc septic!”

21 ianuarie 2022 14:17   Vedete românești
Ultima actualizare:

Coșmar pentru Romică Țociu! În timp ce cânta în America inima comediantului tremura pentru nepotul său, Philip. Băiatul a ajuns în stare gravă la Grigore Alexandrescu, după ce a înghițit două bile magnetice. Micuțul Philip, în vârstă de de doi anișori, a intrat în șoc septic!

Romică Țociu a aflat că nepotul său Philip este în stare gravă, la spital, când era în America, plecat la concerte. Băiatul său, Lucian, l-a sunat disperat să-i spună că băiatul va fi operat, după ce a înghițit două bile magnetice.

Starea băiatului, în vârstă de doi ani și jumătate, s-a agravat după ce medicii nu reușeau să-i pună diagnosticul. De abia în urma unei radiografii, au fost descoperite cele două bile magnetice, care-i puneau micuțului viața în pericol.

„O bilă s-a dus în colon, alta în intenstin! Au blocat tot!”

Lui îi era rău de la stomac. Medicii au zis, inițial, că are enterocolită. Noroc cu un medic care a zis să-i facem radiografie. Au găsit do bile în stomăcel! M-a sunat Cătălin disperat în America. L-au dus la Grigore Alexandrescu imediat.

Doctorul Chiriac l-a salvat pe Philip. Trei ore și jumătate a durat operația. O bilă s-a dus în colon, alta în intenstin, au blocat tot stomacul. Un copil de doi ani și jumătate să stea trei ore jumătate în operație”, a povestit Romică Țociu, în emisiunea „La Măruță”, de la Pro TV.

Micuțul Philip a fost salvat de medici la timp și a ieșit, ieri, de la Reanimare. Băiatul se află acum în afara oricărui pericol.

Primul docor a zis: nu vreau să vă sperii! Dacă le-a înghițit pe amândouă nu-i problemă, dacă se lipesc și se duc. Dar dacă se dezlipesc e o nenorocire! Și așa a fost. Cătălin și Nicoleta au fost tari.

Acum copilul a ieșit de la Reanimare, e în spital acum, i-au scos furtunele. Îl aștept acasă. E sufletul meu, am plâns de m-am rupt. Cătălin plângea, Nicoleta plângea. Noi eram în America și nu puteam face nimic”, a mai spus actorul.

"Feriți-vă de bilele magnetice!"

Comediantul a tras un semnal de alarmă în privința jocurilor periculoase pentru copii, care se comercializează la această oră pe piață.

Feriți-vă de bilele magnetice, eu un joc. Ajunsese apoape de șoc septic copilul! A dus pe majoritatea doctorilor în eroare, el avea infecție și nu a făcut temperatură. Dacă nu-i făceau ecografie, lucrurile erau foarte grave”, a adăugat comediantul.

În urmă cu trei ani, comediantul Romică Ţociu a bifat două evenimente importante din viaţa familiei. Fiul lui, Cătălin (28 de ani), s-a însurat cu Ligia (24 de ani), iar cei doi au făcut atunci și botezul micuţului Filip Ioan (2 ani şi jumătate). Cătălin şi Ligia sunt născuţi în aceeaşi zi, pe 3 iulie.

Mai multe