Prin ce cumpănă a trecut Mihai Morar! Ce diagnostic crunt a primit Roua, fiica cea mică a omului de radio. A fost operată de urgență!

13 ianuarie 2023 8:35   Vedete românești
Ultima actualizare:

Mihai Morar (41 ani) a avut parte de cumpăna vieții lui. Fiica lui cea mică, Roua, în vârstă de 3 ani, s-a confruntat cu grave probleme de sănătate iar medicii au fost nevoiți să o opereze de urgență.

Acesta a fost și motivul pentru care Mihai Morar a dispărut o lună de zile din spațiul public pentru că prezentatorul TV și de radio a pus familia pe primul loc și s-a dedicat întru totul ei, mai ales în situația în care a fost extrem de îngrijorat pentru viața fiicei sale! 

Soția sa, Gabriela, s-a internat cu micuța Roua în spital pe data de 15 decembrie, cu un diagnostic care ar îngrijora orice părinte, acela de pneumonie cu acumulare mare de lichid. Fetița de 3 ani a fost operată de urgență și din fericire acum este bine, acasă, alături de familia ei.

 În primul episod din 2023 al podcastului său “Fain și simplu”, Mihai Morar a povestit pentru prima oară ce s-a întâmplat în familia lui și prin ce a trecut de fapt. Într-o lună de zile toate planurile lui i-au fost date peste cap, iar Mihai Morar și-a pus câteva întrebări existențiale, despre adevăratul sens al viețîi: „- Cum ne poate face mai puternici chiar nesiguranța? - Ce rost au reușitele profesionale, fără un echilibru în viața personală? - De ce lumea nu se împarte în bună sau rea sau bine și rău? - Ce e mai valoros decât a-ți face planuri la început de an?”.

„Cred că de la moartea bunicilor mei, n-am primit un mesaj mai dureros decât ăsta”, povestește Mihai Morar, despre momentul în care a aflat ce urmează să se întâmple cu Roua și că mezina familiei va fi operată de urgență.

„E un episod personal pe care vi-l datorez după aproape o lună de zile în care am fost nevoit să îmi întrerup toate proiectele profesionale. Ultima mea emisiune live la radio s-a întâmplat pe 15 decembrie, anul trecut, într-o joi dimineață. Imediat după m-am urcat în mașină și am pornit spre Oradea unde a doua zi începeam Orașul faptelor bune, maratonul nostru umanitar, tradițional, de 7 zile și 7 nopți în care stăm închiși într-o casă de sticlă, încercând să strângem cât mai mulți bani pentru oamenii cărora să le dăm speranță înainte de Crăciun (…) Drumul de 10 ore cu mașină până la Oradea nu a fost ușor, dar nu din cauza șoselelor sau a aglomerației, ci pentru că o lăsasem acasă pe fiica mea cea mică, pe Roua, cu o amigdalită acută, care era deja în a patra zi de tratament cu antibiotic, iar episoadele de febră apăreau în continuare, o dată la câteva ore. Era aproape o săptămână de când era sub observație medicală, febra nu scădea, începuse să tușească sec, să respire greu și am stabilit în acea zi să mergem cu ea din nou la un consult. Toate informațiile pe care vi le spun, eu le-am aflat telefonic, fiind la volan, în drum spre Oradea…”, a început să povestească în podcastul său Mihai Morar, care a aflat apoi că rezultatele după consultul la plămâni al micuței Roua și alte teste nu erau deloc îmbucurătoare, acestea indicând chiar o infecție alarmantă.

„La doar patru zile după un alt consult amănunțit la care plămânii nu arătau a fi deloc afectați”, după cum a mărturisit chiar vedeta. A fost momentul când medicul pediatru a indicat internarea de urgență a micuței Roua Morar într-o clinică de pediatrie.

Se pare că ceea ce a fost mai rău avea să înceapă, iar Mihai Morar a spus despre asta că “o avalanșă de vești rele și îngrijorătoare, probabil cele mai grele 24 de ore pe care le-am trăit conștient, în toată viața mea și pe care m-am ferit să le povestesc chiar și celor apropiați până astăzi”, a mai completat Mihai Morar.  

După numai o zi de stat la Oradea, prezentatorul a fost nevoit să se întoarcă la București. Mihai Morar și familia lui au petrecut Crăciunul într-un salon de spital dar atunci când familia e reunită și totul se termină cu bine înseamnă că există miracole de Crăciun!

„Cu 4 zile mai devreme, vorbeam dacă să meargă sau să nu meargă la prima ei serbare de la grădiniță, iar acum diagnosticul era de pneumonie cu acumulare mare de lichid. Roua și mama ei sunt urcate în ambulanță, traversează tot orașul și ajung la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie.

Mi se părea că e prea mult pentru un copil, într-o singură zi. Roua nu văzuse vreun salon de spital sau vreo cameră de gardă până la vârsta ei. Ambulanțele erau doar niște jucării din camera ei, în niciun caz o realitate, numai că realitatea era mai dură de atât. La Marie Curie am aflat ce o așteaptă pe Roua.

Pneumonia era atât de agresivă încât medicii au hotărât să o opereze pentru a-i drena lichidul din plămâni. Nu știu când v-ați simțit voi neputincioși ultima oară, dar neputința de a face ceva pentru copilul tău bolnav este, sigur, cel mai greu de dus dintre toate neputințele. Cred că de la moartea bunicilor mei n-am primit un mesaj mai dureros decât ăsta”, a dezvăluit Mihai Morar în podcastul său “Fain&Simplu” de pe youtube.

Salvată într-un spital de stat

Mihai Morar s-a bucurat de profesionalismul medicilor care i-au salvat fiica într-un spital de stat și a treut chiar și peste teama că fetiță lui va rămâne cumva marcată de această experiență.

„Roua a fost operată, tratată și salvată într-un spital de stat, fără niciun telefon, fără nicio intervenție. Pacienta s-a numit Roua Morar, nu fiica lui Morar. Știu că e la modă să dărâmi sistemul de sănătate, și așa șubred, dar în sistemul de Stat există oaze de umanitate, cum e locul ăsta în care a fost fiica mea”, a mai mărturisit Morar, în cadrul podcastului monolog.

„Una dintre temerile noastre a fost că experiența spitalului, la trei ani, va lăsa niște urme grele pentru tot restul vieții și nu cred nici acum că subconștientul nu va reține tot acest momentul dificil. Imediat după ce s-a internat, Roua le spunea tuturor din familie, surorilor, bunicilor: „Știți ce o să mă fac eu când o să cresc mare? Doctoriță. Dar știți de ce? Pentru că vreau să îi fac bine pe oameni”, iar la externare i-a spus unuia dintre medicii rezidenți, când i-a scos cateterul de la gâtuț că atunci când va crește mare va lucra cu el. În momentul ăla am văzut ochii umezi pe chipul omului în halat” , a mai continuat Mihai Morar.

Mihai Morar este tată de fete  Pe lângă Roua, care are 3 ani, el mai are acasă două gemene istețe de 14 ani, pe Mara și Cezara.

Mai multe