Recunoști actrița faimoasă din imagine? Iubita lui Victor Rebenciug în filme dispare de pe micul ecran în 1980

18 octombrie 2024 3:30   Vedete românești

Cândva, era una dintre cele mai apreciate și populare actrițe din țara noastră, dar la un moment dat, aproape peste noapte, a dispărut complet de pe ecranele din țara noastră. Este vorba despre Klára Sebők, care a jucat inclusiv în faimoasa producție „Mihai Viteazul”.

Era una dintre cele mai faimoase actrițe din țara noastră, iar pe lângă talentul ei impresionant, era apreciată și pentru frumusețea pe care o avea. Actrița Klára Sebők  era iubita lui Victor Rebengiuc în filmele în care au jucat împreună, iar cei mai mulți dintre noi poate că încă ne-o amintim pe actriță pentru apariția ei în pelicula „Mihai Viteazul”.

Dar, chiar dacă era una dintre marile staruri ale conematografiei românești, Klára Sebők dispare de pe ecrane brusc, la vârsta de 38 de ani, în anul 1980. Ea s-a născut la Vlăhița, în județul Harghita, pe data de 15 august 1942. De-a lungul anilor, actrița româncă, de origine maghiară, a jucat alături de nume sonore, cum ar fi Amza Pellea, Florin Piersic, dar și Gheorghe Dinică, printre alții.

Actrița faimoasă care a dispărut de pe ecrane

În anul 1967, actrița termină Institutul de Teatru „Szentgyörgyi István”, din Târgu Mureș, iar imediat ce iese din băncile școlii, este repartizată la Teatrul Maghiar de Stat, din Satu Mare. Nu la mult timp după acest moment, ea ajunge și la Cluj-Napoca.

Debutul în cinematografie l-a avut devreme, în 1965, cu producția „Cartierul veseliei”, în care joacă alături de Toma Caragiu. Dar punctul cel mai înalt al carierei ei a fost, poate, filmul „Mihai Viteazu”, în care joacă în 1971. Ea interpretează rolul soției lui Sigismund Báthory, în această peliculă de excepție.

A avut un rol important în „Mihai Viteazu”

După acest moment, cariera ei urcă pe culmit tot mai înalte, actrița fiind distribuită în nenumărate filme importante ale vremii. Însă, lucrurile se schimbă brusc în 1980, atunci când Klára Sebők dispare de pe ecrane și alege să se concentreze numai asupra teatrului.

Ceva mai târziu, în 1988, actrița se mută în Ungaria, alături de soțul ei, Sándor Héjja. Din păcate, soțul ei a murit câțiva ani mai târziu, în 1992. Ajunsă în Ungaria, ea a lucrat pentru Teatrul Național din Pécs, iar între timp a apărut și în cinci filme și seriale maghiare.

Mai multe