Rețeta de post preparată de Anca Țurcașiu. Este delicioasă și ideală pentru masa de sărbători. VIDEO

21 decembrie 2024 6:00   Vedete românești

Anca Țurcașiu se pregătește intens pentru Crăciun și a început deja cu o rețetă specială de post. Actrița spune că acest preparat este ideal pentru masa de sărbători și chiar dacă s-a inspirat de pe internet, a ținut să își pună o amprentă personală asupra rețetei.

Conopidă la cuptor asezonată cu diverse condimente

Anca Țurcașiu s-a dovedit a fi o gospodină implicată în bucătărie. Recent, pe rețelele de socializare, fosta concurentă de la Asia Express a prezentat o rețetă de post, perfectă pentru masa festivă de sărbători. Este vorba despre conopidă coaptă, aromată și delicioasă. În plus, are și un aspect spectaculos.

 „Rețeta mea perfectă pentru cei care țin post, pentru vegetarieni sau pentru o garnitură la friptură pentru masa de Crăciun. Poftă bună, dragilor!”, a scris Anca Țurcașiu pe pagina sa de Instagram.

În clipul video publicat în mediul online, îndrăgita actriță a explicat pas cu pas metoda de preparare a conopidei, dar și ingredientele de care aveți nevoie. Astfel, lista conține următoarele:

-2-3 linguri de ulei de măsline

-sare și piper după gust

-ceapă verde

-usturoi verde

-1 legătură de mărar proaspăt

-o legătură de pătrunjel proaspăt

-fulgi de chilli după gust

Cum se prepară rețeta Ancăi Țurcașiu

Modul de preparare este extrem de simplu și rapid. Tot ce trebuie să faceți este să așezați conpodia într-o tavă, apoi să o stropiți cu ulei de măsline și să adaugați sare și piper în funcție de cantitatea dorită. Ulterior, conopida se amestecă bine cu ingredientele pentru a se îmbina perfect aromele.

Tava se introduce în cuptor, iar după ce este gata, se adaugă usturoiul și ceapa verde călite împreună cu mărarul, pătrunjelul și fulgii de chilli. Deși s-a inspirat de pe internet pentru a prepara această rețetă, Anca Țurcașiu a ținut morțiș să îi adauge și o notă personală.

 „Iar sunt în bucătărie. Nu-mi vine să cred. Dar mi-a fost poftă de conopidă și bineînţeles că m-am inspirat de pe Instagram, dar am creat ceva foarte personal. Am copt conopidă la cuptor cu sare, ulei, piper și apoi am adăugat pe ea felii de ceapă verde, usturoi, mărar, pătrunjel, sare, piper și fulgi de chili, totul călit. Nu ştiţi cum este! Este o bunătate! Este o garnitură perfectă pentru masa de Crăciun. Eu fac pregătiri acum pentru masa de Crăciun. Sărbători fericite!”, a explicat Anca Țurcașiu în filmulețul publicat pe Instagram.

Mai multe