#Exclusiv Click!

Rivalele Gabriela Cristea și Cristina Șișcanu se duelează în rețete de ciocolată Dubai. Avertismentul nutriționiștilor: „Bombă cu ceas, cu aspect de cremă de ghete!” La ce preț piperat o vinde soția lui Tavi Clonda

25 octombrie 2024 15:38   Vedete românești

Gabriela Cristea și Cristina Șișcanu, cândva, bune prietene, mai trag cu ochiul una la alta, la ce face fiecare, în mediul online, semn că se află în competiție, după ce s-au certat. Recent, ele și-au demonstrat măiestria în bucătărie, în timp ce preparau, în premieră, vestita ciocolată Dubai, cel mai căutat desert, în 2024. S-a gândit însă cineva și cât de sănătoasă este pentru organism? Nutriționista Codruța Pantelimon trage un semnal de alarmă, prin intermediul Click!

Cu cât vinde Gabriela Cristea ciocolata Dubai, vestită în lume?

Gabriela Cristea deja comercializează online produsul care a isteriat întreg mapamondul, și din care câștigă bani frumoși. Prețul promovat însă este destul de piperat:

„Fiecare ciocolată „My Dubai" România este realizată manual, din ingrediente naturale, fără premixuri sau coloranți artificiali. Ciocolata "Dubai" combină rafinamentul ciocolatei belgiene cu savoarea inconfundabilă a unei umpluturi cremoase și crunchy de fistic. Interiorul delicat ascunde o surpriză orientală plină de culoare și gust – kataif de fistic, care adaugă un contrast subtil între cremos și crocant.

Pentru un plus de eleganță, tableta de ciocolată este decorată cu glitter auriu spectaculos, transformând fiecare bucățică într-un deliciu regal. Ingrediente: cataif- 450 g, ciocolată albă, ciocolată neagră, ciocolată cu lapte, 50 de grame de unt, aur alimentar (decor), cremă fistic, inserție zmeură (opțional), colorant alimentar”, a menționat Gabriela Cristea, despre acest nou produs, scos la vânzare.

Desertul se vinde, pe site-ul Gabrielei Cristea, cu 90 de lei, 480 de grame, prețul nefiind însă pe placul internauților, care susțin că este de-a dreptul exagerat.

Cristina Șișcanu a preparat desertul împreună cu fiica ei

Cât o privește pe vedeta de televiziune Cristina Șișcanu, aceasta a preparat, alături de fiica ei, Petra, tentanta ciocolată, în speranța că va plăti mai puțin pe acest desert. De altfel, a postat și ingredientele adăugate: 200 grame de kataif, 180 de grame de cremă de fistic, 200 de grame de ciocolată cu lapte și 200 de grame de ciocolată neagră.  

Nutriționiștii avertizează, însă: „Este o bombă cu ceas!”

După ce a studiat lista ingredientelor, postate de ambele vedete tv, nutriționista Codruța Pantelimon a tras un semnal de alarmă, prin intermediul Click!:

„Frenezia (isteria) care a cuprins România este, da, ciocolata Dubai. A înnebunit lumea peste noapte. Nu că aș fi împotriva promovării produselor de gen, pe rețelele sociale, însă acest desert nu aduce nimic sănătos organismului, care este, oricum, secătuit de nutrienții necesari.

Din punct de vedere nutrițional, această ciocolată reprezintă o bombă cu ceas, din cauza compoziției mult prea dulce. Așadar, kataiful din compoziție este un desert oriental, folosit în deserturi, cu sirop sau cu miere. Fisticul este o „nucă”, cu beneficii mari asupra organismului, însă consumat în starea lui naturala, neprăjit, nepreparat”.

„Ficatul și pancreasul îți vor ciocăni, la ușă, cu nota de plată”

Specialista în nutriție mai susține că ciocolata Dubai poate da brusc organismul peste cap: 

„Iar din punct de vedere estetic, arată a cremă de pantofi, ca să mă exprim plastic și pertinent. Din punctul meu de vedere, în calitate de consilier în nutriție, îi ofer, acestei bombe cu ceas, un mare NU! Atenție, oameni buni, că nu tot ce zboară (online, media) se și mănâncă!

Cantitatea mare de făină, amidon de porumb, de fistic și kataif, sirop sau miere reprezintă o bombă calorică într-un spațiu atât de mic. Creierul îl poți trezi dimineața și cu un alt dulce, natural, de exemplu, cu un fruct și cu un pahar cu apă.

Ce trece, de ora 15.00, și îl consumăm, ca dulce, în timp, creează dependență, iar ficatul și pancreasul îți vor ciocăni, într-o zi, la ușă, cu nota de plată. Din păcate, numai diabeticii știu care este prețul. Nimeni nu interzice, însă, cu măsură. Pe termen lung, vei culege „roade” mai bune!”,  a mai menționat ea, pentru Click!

„Consumul de fistic, în exces, poate interfera cu diverse afecțiuni”

Am aflat și care sunt proprietățile fisticului, cu marea condiție, de a fi consumat în cantități mici:

„Eu prefer deserturile românești, necomplicate, cu care am copilărit și în paralel consumul de fistic crud, bogat în acizi grași, sănătoși, potasiu, calciu, magneziu, zinc, crom, seleniu și multe vitamine, care susțin sistemul imunitar, cardiovascular, bun conductor de energie, cu efect termogenic, ajută și la slăbit.

Să nu uităm că fisticul are și efect afrodisiac și susține funcția erectilă, contribuind și la remedierea afecțiunii ovarelor polichistice. Consumul de fistic, în exces, poate interfera cu diverse afecțiuni, deja existente, și cu acțiunea unor medicamente, așadar consultați medicul de specialitate înainte de a îmbrățișa orice fel de frenezie culinară. Deci, atenție ce vă doriți! Echilibrul este cheia.

Decât o ciocolată scumpă, de Dubai, simbol al luxului și opulenței, mai bine un dulce românesc, mai sănătos și convenabil!”.

Cine a inventat, de fapt, ciocolata Dubai? 

Ciocolata Dubai este un desert-surpriză, realizat de Sarah Hamouda, în 2021, în perioada în care a fost însărcinată și poftea mereu la dulciuri. Rețeta ei delicioasă, de altfel, a făcut brusc înconjurul lumii, după ce a fost preluată, în mediul online, atât de marii bucătari, cât și de influencerii vânători de vizualizări-record.

Mai multe