Tudor Chirilă, mesaj viral după ce unui spectator i-a sunat telefonul în timpul piesei de teatru

4 februarie 2024 10:27   Vedete românești
Ultima actualizare:

Cel mai frumos moment pentru un actor este atunci când în fața lui vede o sală plină. Este satisfacția supremă mai ales pentru actorii de teatru. Se întâmplă, însă, ca bucuria să le fie umbrită. Despre un astfel de moment a scris artistul Tudor Chirilă. Pe pagina lui de facebook el a lăsat un mesaj care a adunat peste 9000 de aprecieri si sute de comentarii.

„Un moment nasol”

Actorul Tudor Chirilă a postat un mesaj despre lipsa de apreciere a unui spectator pentru actorii de pe scenă. S-a întâmplat la spectacolul „Căsătoria” de la Teatrul de Comedie, unde Chirilă face parte din distribuție. „Teatrul nu e cinematograf”, ci locul unde „publicul se conectează cu actorii şi invers”, a scris Chirilă.

„Telefoanele mobile au apărut la noi prin ’96. De atunci au trecut 28 de ani şi ele încă mai sună în sala de spectacol. Cum s-a întâmplat aseară (vineri, 2 februarie, n.r) la ‘Căsătoria’, la Teatrul de Comedie. Probabil că dacă era scena mea aş fi oprit spectacolul.

„Măcar pentru a-l face să înţeleagă pe proprietar cât de nasol e pentru un actor să-i fie întreruptă concentrarea. Aş mai adăuga că vedem feţele luminate de ecrane, că vedem, fără să ne dorim asta, telefoanele îndreptate spre noi filmåndu-ne şi aş zice că e urât, urât rău. Teatrul nu e cinematograf”.

„Dă-l dracu’ de telelefon, băi nene”

„Teatrul e un loc în care publicul se conectează cu actorii şi invers. Conexiunea asta este fragilă, firavă, uşor de frânt. Dă-l dracu’ de telelefon, băi nene, nu e nevoie să spui lumii că ai fost la teatru. Sau nu, poţi s-o spui, nu mai tre’ s-o şi arăţi. Poate în seara asta avem mai mult noroc. Tot la Comedie, tot la ‘Căsătoria'”, este mesajul actorului, apreciat de mulţi comentatori.

„Din respect pentru artişti şi pentru a evita situaţiile neplăcute, vă rugăm să fiţi punctuali.

De asemenea vă rugăm să nu folosiţi telefoanele mobile pe durata desfăşurării spectacolelor. Este interzisă folosirea în sălile de spectacole a aparatelor de fotografiat, precum şi a celor de înregistrat audio sau video”, este mesajul publicat pe facebook și site-ul Teatrului de Comedie.

Spectacolul „Căsătoria” este regizat de Andrei şi Andreea Grosu şi îi are în distribuţie pe: Tudor Chirilă, Mirela Zeţa, Liviu Pintileasa, Mihaela Teleoacă, Alin Florea, Dan Rădulescu, Bogdan Cotleţ, Smaranda Caragea, Silviu Debu.

Mai multe