#Exclusiv Click!

Un porumbel alb a apărut în ziua incinerării actriței Ileana Stana Ionescu. Soțul artistei face dezvăluiri: „Este sufletul ei! Și după decesul Leopoldinei Bălănuță a apărut un porumbel lângă scenă”

11 august 2024 13:37   Vedete românești
Ultima actualizare:

Andrei Ionescu (96 de ani), soțul regretatei Ileana Stana Ionescu, ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre această coincidență stranie, apariția unui porumbel, după trecerea în neființă a celor două mari actrițe.

„Porumbelul alb a stat până în ziua în care a fost incinerată”

O femeie care locuiește în Cartierul Pipera, în vecinătatea lui Andrei Ionescu, susține că un porumbel alb ar fi aterizat în curtea casei lui, în ziua în care actrița a fost incinerată: „Porumbelul alb a venit și a stat până în ziua în care a fost incinerată doamna Ileana la crematoriu. A murit mulțumită că și-a văzut fiul. Dar poate că nu trebuia să o incinereze familia. Merita să îi facă o înmormântare creștinească. Pomenile nu sunt primite atunci când nu ești îngropat creștinește”, declara acea vecină, pentru viva.ro

Ce s-a întâmplat, după decesul Leopoldinei Bălănuță: „Au tresărit!”

Exclusiv pentru Click!, actorul Andrei Ionescu susține însă că acest semn, considerat de mulți divin, a apărut și imediat după decesul artistei Leopoldina Bălănuță, soția lui Mitică Popescu:

„Tot spune lumea că un porumbel alb a stat în curtea casei noastre, în ziua în care Ileana a fost incinerată. Eu nu știu, nu prea mai văd, am mari probleme cu vederea, dar e posibil să fie așa, poate că este sufletul ei. Acest semn a mai apărut însă și la repetițiile piesei „O batistă în Dunăre”, în care jucase și Leopoldina Bălănuță, care a încetat din viață pe 14 octombrie 1998.

Imediat după decesul Leopoldinei, la repetițiile în care altă actriță îi luase locul, în rol, a apărut de nicăieri un porumbel și s-a așezat lângă scenă. Cei prezenți atunci au tresărit, inclusiv Ileana mea, au zis că este sufletul ei, așa cum se spune din bătrâni. Poate fi o simplă întâmplare, nu cred eu în așa ceva, dar poate fi și un semn, actrițele așa l-au interpretat, atunci, după moartea Leopoldinei Bălănuță”.

„Ileana presimțea că va muri”

Andrei Ionescu mai susține că soția lui presimțea că va muri:

„N-au fost semne înainte de a pleca Ileana, ea s-a stins, încet-încet, nici memorie nu prea mai avea, presimțea că va muri. Chipul însă i s-a luminat, când și-a văzut ultima oară fiul, cu două zile înainte de a se stinge din viață. Emanuel a întrebat-o: „Mamă, mă recunoști?”. Ileana a făcut ochii mari, n-a răspuns, nu mai putea vorbi, dar i s-a luminat chipul, de dragul lui”, mai povestește Andrei Ionescu, exclusiv pentru Click!

Ileana Stana Ionescu a părăsit această lume pe 30 iunie 2024, la vârsta de 87 de ani.

Cu ce probleme se confruntă actorul, în cartierul  Pipera?

Andrei Ionescu ne-a vorbit și despre condițiile grele, din cartierul Pipera, unde locuiește:

„Aici, în Pipera, unde avem casă, nu e canalizare, nu este apă, nu e asfalt. Sunt izolat aici, cartierul e în paragină. Pe jos este asfalt, este șosea, dar e la 50 de metri de casa noastră, noroc că până acolo am pus noi pietriș.

Mai rău e pentru cei din fundul cartierului. Cartierul e împărțit în două, unii aparțin de sector, alții, de Voluntari. Au avut planuri să îl termine, însă au fost probleme financiare, dar și politice. Spuneau că aici locuiesc cei din PSD, dar Ileana nu era în acel partid. Asta e, noroc că mi-am făcut condiții să rămân în casa mea, nu plec de aici!”, ni s-a mai confesat Andrei Ionescu, exclusiv pentru Click!

Mai multe