Soțul Ilenei Stana Ionescu suferă de o boală fără leac: „Aproape că nu mai văd mâncarea în farfurie!”. Revolta lui Florin Piersic, după decesul artistei pe care a adorat-o

#Exclusiv Click!

Actorul Andrei Ionescu (96 de ani) s-a resemnat cu gândul morții soției sale, Ileana Stana Ionescu. El ne-a dezvăluit, exclusiv pentru Click!, cum a visat-o, ce a făcut cu verigheta ei, dar și ce mesaj i-a transmis Florin Piersic, bunul prieten de familie, după priveghiul artistei, unde prea puține persoane au venit să îi aducă un ultim omagiu.

Cum i-a apărut Ileana Stana Ionescu în vis?

Andrei Ionescu susține că Ileana lui i-a apărut, de câteva ori, în vis, după deces:

„Am visat-o pe Ileana, destul de des, dar cu chipul ei de când era tânără. Îmi apar în vis secvențe de când eram împreună, pe scenă, de pe la teatru, de la repetiții. Par mai degrabă niște flash-uri din trecut. Așa îmi mai alin dorul de ea.

Casa e tare goală fără Ileana, dar m-am împăcat cu gândul că nu mai e. A suferit mult, în ultimii ani, a scăpat de suferința bolii. Era inevitabil sfârșitul, nu mai avea șanse să se vindece”, spune Andrei Ionescu, exclusiv pentru Click!

„Aproape că nu mai văd mâncarea în farfurie!”

Andrei Ionescu se confruntă cu probleme oculare, pentru care nu există leac, fiind, de fapt, o boală care apare odată cu vârsta:

„Nu-mi gătesc eu, ci doamna care ne-a ajutat mereu. Pentru mine ar fi greu să prepar ceva, mai ales că aproape nici nu mai văd mâncarea din farfurie. Eu sufăr de o boală oculară, cu risc de a nu mai vedea deloc, peste câțiva ani.

Am 96 de ani, de la o vreme a crescut durata de viața, în toată lumea. E un lucru bun. Niciun om nu vrea să moară, indiferent de vârstă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi pe care o am în plus!”.

Ce l-a revoltat pe Florin Piersic, după decesul actriței?

Soțul Ilenei Stana Ionescu s-a bucurat, în această perioadă grea, de susținerea unor foști colegi de scenă, printre ei numărându-se și actorul Florin Piersic:

„M-a sunat Florin Piersic, am vorbit cu el, m-a încurajat. El a ținut foarte mult la Ileana, au jucat împreună la Teatrul Național. Era însă tare revoltat că a venit prea puțină lume la priveghiul ei, care a avut loc la capela Cimitirului Bellu Catolic din București.

Dar, generația tânără nu o știe, iar cei în vârstă s-au temut de caniculă. Nu au fost însă nici măcar colegii cu care Ileana a jucat în ultima piesă, la Național. Ileana a fost o actriță mare, a avut o pensie bună, avea și indemnizație de merit. Eu am o pensie mai mare decât avea ea, mă descurc cu banii”.

„Caut doamne cărora să le dau din lucrurile Ilenei”

Bărbatul îndurerat ne-a mai dezvăluit și ce va face cu hainele artistei:

„Am mai dat din hainele Ilenei, am mai donat la o biserică, ea a avut multe rochii, era tare cochetă. Vreau să le dau de pomană, nu vreau să le arunc! Aș dona și la o asociație, pentru oamenii sărmani, la casele de ajutor. Caut doamne cărora să le dau din lucrurile Ilenei. Verigheta ei însă am păstrat-o, e marea amintire a dragostei noastre” mai spune Andrei Ionescu, exclusiv pentru Click!

Ileana Stana Ionescu s-a stins din viață pe 30 iunie 2024, la vârsta de 87 de ani. Trupul neînsuflețit al actriței a fost incinerat, conform ultimei sale dorințe. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net