Un psiholog dă verdictul în „Procedura secretă”. Le-a făcut portretul lui Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu: „Un narcisist ascuns”

23 aprilie 2024 19:49   Vedete românești

„Procedura secretă” difuzată de Marilu Dobrescu pe canalul ei de YouTube a creat o serie de reacții în mediul online. După ce împreună cu fostul iubit, Iustin Petrescu, au încercat să devină părinți și s-au luptat cu infertilitatea, însă toată lupta lor a fost fără rezultat și au ajuns să încheie relația. Ce spune un psihoterapeut despre toată această poveste și modul de a fi al fiecăruia în parte. 

Din ce în ce mai mulți oameni se regăsesc în povestea lui Marilu și a lui Iustin. De asemenea, lupta cu infertilitatea este, momentan, un subiect pe care foarte mulți îl evită. Creatoarea de conținut a trecut prin traume imense în timpul celor șapte proceduri de fertilizare in vitro.

Ce spune un specialist despre cazul „Procedura secretă”

Psihoterapeut Ana Maria a primit pe TikTok o întrebare referitoare la „procedura secretă”. Din punctul de vedere al acesteia, în relația celor doi a fost vorba despre două comportamente: borderline și narcisism. 

„Bună! Dacă nu te deranjează, poți să analizezi și tu povestea de viață a lui Marilu și Iustin? Sunt curioasă de părerea ta personală. Desigur, dacă dorești” - a fost întrebarea primită de psihoterapeut, pe pagina sa de TikTok.

„E povestea de iubire clasică între cineva cu border și un narcisist ascuns. Fiecare a iubit așa cum a putut și cum a putut, în funcție de cumulul de factori intrinseci și externi. Ea tinzând să se piardă pe ea (nu că din cauza că borderii au o slabă imagine de sine, tind să fuzioneze cu dorințele altora și să se sacrifice, deci să sufere exagerat). 

El dorind urmași, care sunt niște prelungiri narcisice. E genul de relație care poate dura foarte mult. Și a durat mult. 4 ani de suferință. Admir curajul lor. Ei au trăit și au arătat lumii totul. Povestea lor a adus plus valoare și lumină într-un subiect foarte sensibil și adesea întâlnit în ultima perioadă (n.r. infertilitatea)”, a explicat psihoterapeutul Ana Maria. 

Referitor la procedura de a rămâne însărcinată, psihoterapeutul este de părere că nu și-a putut îndeplini acest scop din cauza faptului că există un conflict interior.

„Pentru mine a fost interesant și curios momentul cu imunitatea. Corpul ei nu primește și nu acceptă copii. Inconștient nu. Ipoteza mea e că e un conflict intrapsihic și inconștient și tinde să se protejeze”, a mai spus psihoterapeutul. 

Mai multe