Adevărul despre poligamie și relațiile deschise! Ce presupune să fii implicat într-o astfel de relație-Psihoterapeut Laura Găvan: „Are la bază experiențele timpurii care implică conceptele de iubire, gelozie”

#Exclusiv Click!

Adevărul despre poligamie și relațiile deschise! Ei bine, acest subiect este, cu siguranță, unul complex și variază în funcție de contextul cultural și individual. Cert este însă că vedem în jurul nostru tot mai des aceste abordări în relațiile amoroase. Ce presupune să fii într-o relație deschise sau poliamoroasă, aflăm de la terapeutul Laura Găvan. Iată ce să avem în vedere înainte de a ne implica într-o astfel de conexiune amoroasă.

Ce presupune să fii implicat într-o astfel de relație
Ce presupune să fii implicat într-o astfel de relație

Adevărul despre poligamie și relațiile deschise!

Trăim într-o lume profund consumeristă și acest lucru își pune accentul și asupra manierei în care privim relațiile. În căutarea ultimului model de mașină, telefon sau destinație la modă, fie ea o simplă cafenea sau insulă exotică, ne pierdem în detalii și ținem greu pasul: standardul pare că este din ce în ce mai ridicat. Ne confruntăm cu un paradox al alegerii: sigur că putem alege altceva, însă pare că nu ne satisface decât pentru o perioadă de timp. Acest model a fost transferat și relațiilor: aplicațiile de dating, ritmul alert al vieții și redefinirea monogamiei au schimbat scena datingului modern.

Conceptul de monogamie este pus la încercare prin redefinirea granițelor: avem relații deschise, relații poliamoroase, swinging etc. Monogamia, așa cum ne spune Esther Perel (Regândirea fidelității), înseamnă în prezent a avea câte un partener pe rând, iar nu același partener toată viața. De multe ori, relațiile monogame ascund infidelități, mai mult sau mai puțin acceptate de celălalt partener. Trădarea în căsnicie, fie ea de natură sexuală sau emoțională, produce multă suferință și destructurează încrederea între parteneri.

Relațiile deschise presupun multiplii parteneri, fără implicare emoțională, pe când cele poliamoroase au la bază nevoia de conexiune, stabilitate și implicare emoțională. Dacă aceste tipuri de relații pot funcționa sau nu, depinde de gradul de maturitate, transparență și încredere între parteneri. Indiferent de ce tip de relație alegem, e bine să conștientizăm că este vorba despre o poveste și o metapoveste: cine sunt eu și ce îmi spun eu despre mine că sunt în relații. Povestea noastră personală, cine sunt eu ca individ și rolurile pe care le joc în familie și societate, care sunt valorile și nevoile mele principale.

Povestea despre cine suntem noi în relații are la bază experiențele timpurii care implică conceptele de iubire, gelozie și maniera în care s-a cristalizat tipul de atașament. Persoanele cu nevoie de stabilitate și siguranță nu vor aprecia relațiile deschise, având nevoie de asigurări că partenerul nu va părăsi relația, pe când cele cu nevoie principală de explorare și nou vor alege diferit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner Iuliana Pepene jpg
banner narcis fit jpg
Talentele ascunse ale lui Pavel Bartoș! Îndrăgitul actor și prezentator TV și-ar dori o vacanță în familie cu Smiley
Jean Gavril participă la Tempting Fortune România foto: Kanal D
banner smiley png
sanda ionescu 3 png
bleonț jpg
Andra și Măruță au fost de Paște în Dubai
image
actualitate.net
image
actualitate.net