Cătălin Botezatu, tur de forță pentru acțiuni caritabile de Crăciun!

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Deși are un program extrem de încărcat în luna decembrie, cu multe plecări și proiecte în derulare, celebrul designer Cătălin Botezatu (56 ani) și-a făcut timp și nu a uitat de semenii lui.

Bote face fapte bune tot anul, însă de Crăciun e solicitat și mai des în acțiunile caritabile
Bote face fapte bune tot anul, însă de Crăciun e solicitat și mai des în acțiunile caritabile

A devenit o adevărată tradiție pentru cunoscutul creator de modă ca în pragul sărbătorilor să facă acte caritabile, să meargă la orfelinate și adăposturi pentru bătrâni, să împartă mâncare, daruri, haine și tot ce au nevoie cei pe care îi vizitează.

Astfel, timp de o săptămână, Bote și-a pus pe pauză toată treaba pe care o avea și și-a umplut agenda cu acțiunile caritabile pe care și le-a propus să le facă înainte de Crăciun.

Citește și: Plăcerile nevinovate, dar costisitoare ale lui Cătălin Botezatu. Imagini nemaivăzute

Cătălin Botezatu, la o masă caldă cu bătrânii din adăposturi!

Mai întâi  a fost casier pentru un lanț cunoscut de hipermarketuri, apoi a mers în vizită la un orfelinat, după care la prietenii săi de la un adăpost de bătrâni pe care i-a bucurat până la lacrimi și în cele din urmă a mers la o familie cu un copil aflat în nevoi, căruia i-a asigurat pentru șase luni toate cele necesare.

Fire sensibilă și atent mereu la nevoile celor din jur, Botezatu a râs cu ei, s-a emoționat și a plâns atunci când nu a mai putut să se stăpânească. De 7 ani de zile încoace, Botezatu merge în vizită la bătrâni.

Vezi și: Prodanca s-a îmbrăcat în bani la ziua lui Bote, unde a rămas agățată de gâtul lui Boureanu!

„A fost un adevărat periplu! Ca de obicei, în fiecare an și nu numai, fac acțiuni caritabile. Am început timp de o săptămână  să fac aceste acțiuni caritabile. Am fost casier pentru o zi la un binecunoscut lanț de magazine și împreună cu acest hipermarket, toți cei care au făcut cumpărături la mine, la acea casă, au cumpărat și toate sumele adunate au fost dublate de hipermarketul respectiv.

În ziua aceea mi-am chemat toți prietenii, toată lumea care a văzut la mine pe internet, fanii, au venit foarte mulți fani și foarte multe doamne au venit și au cumpărat de la mine.  Cu toate că erau alte case libere au stat la niște cozi interminabile.

Fata care era lângă mine mi-a zis că am o dexteritate fantastică și multe din cele care sunt la casierie și au fost în perioada de training nu s-au descurcat atât de bine cum am făcut-o eu! Foarte multă lume a venit și a cumpărat, sume fabuloase, coșuri întregi, imense, iar surpriza a fost când directorul hipermarketului pe România și pe Europa a stat la coadă, nu l-am văzut, că eram atât de agitat să fac, să încasez, ore întregi am stat acolo, mulți erau fani, mai cereau autografe, poze, foarte multe televiziuni care au filmat evenimentul și a trebuit să mă împart.”, a povestit Botezatu pentru Click!.  Au urmat apoi acțiunile caritabile și împărțitul darurilor pentru copii și bătrâni.

Mai citește și: Dezmăț total la aniversarea lui Botezatu. Sărut pasional între Cătălin și Loredana Groza!

Cătălin Botezatu iubește copiii nespus!

„Apoi, a doua zi, am avut o acțiune caritabilă pentru copii, la un orfelinat de copii, cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani, 39 de copii drăgălași, superbi, pe toți i-ai fi luat acasă!

M-au așteptat așa cuminți, pe scăunelele lor mici, mi-au pus colinde, au cântat pentru mine, apoi, împreună cu ajutoarele mele, în speță, profa de modelling, le-am împărțit pungile cu dulciuri, pline, în momentul în care le primeau, efectiv se dezechilibrau și cădeau în funduleț, a fost haioasă faza apoi când am început să împărțim jucăriile, totul s-a transformat într-un haos. Peste 100 de jucării zburau pe acolo.

Culmea este că deși erau foarte mulți copilași, nu se certau pe jucării, le dădeau de la unul la celălat. O fetiță cu fața de chinezoaică îmi făcea cu ochiul, a fost foarte haios și înălțător momentul!

Am avut așa un moment în care mi s-au umezit ochii dar am fost extrem de fericit că am petrecut câteva ore cu ei!”, ne-a mai povestit celebrul designer despre ce s-a întâmplat la orfelinatul pe care l-a vizitat.

Botezatu nu uită bătrânii! De 7 ani încoace este lângă ei

Cătălin Botezatu este o fire sensibilă, iar atunci când vine vorba de bătrâni neajutorați devine din ce în ce mai emoționat. Și asta pentru că are o poveste, și-a petrecut un Crăciun printre ei și de atunci a devenit o adevărată tradiție așa că de 7 ani de zile încoace merge mereu la azil sau adăposturi de bătrâni pentru a împărți daruri în pragul sărbătorilor.

„Celălalt eveniment ține de trecutul meu, cel cu bătrânii și cu oamenii străzii care trăiesc în adăposturile făcute de Primărie. Pornește de undeva din timp,  respectiv de acum 7-8 ani, într-o zi de Crăciun în care nu am avut chef să fac Crăciunul cu nimeni, am hotărât să fac Crăciunul cu oameni pe care nu îi cunosc, oameni neajutorați, oameni ai străzii,  cu oameni flămânzi, la propriu și la figurat care aveau nevoie în acea seară de cineva.

Atunci am vorbit cu cineva care avea un astfel de adăpost, undeva în Pantelimon, erau niște containere efectiv, curate, întreținute bine dar niște containere în care stăteau oamenii străzii, bătrâni, oameni care erau trimiși din spitale, uneori chiar să moară acolo pentru că spitalele nu aveau ce să le mai facă și am încărcat cu niște ajutoare de la restaurant și asistenții mei, trei jeepuri cu oale de inox pline până la refuz cu sarmale,  cu mămăligă caldă, cadouri, pachete, pungi cu dulciuri, fructe, tot ce le-ar fi trebuit și nu au mai mâncat  poate de ani de zile, la care s-au adăugat foarte multe haine.

Am plecat acolo și mi-am petrecut acea noapte de Crăciun alături de ei. A fost sublim pentru că am intrat chiar și în anumite containere în care nu mi se permitea să intru, pentru că erau și oameni bolnavi.

S-au bucurat foarte tare!  Îmi aduc aminte că era acolo un profesor care ajunsese pe stradă și i-au dat lacrimile și mi-a spus, "Uite, fiul meu este în Germania, și  nu m-a mai căutat de ani de zile iar tu, un străin, dar totuși, cu inima mare, vii la noi și îți petreci Crăciunul cu noi! Înseamnă foarte mult pentru noi!”, mi-a spus atunci. Era un om educat, foarte deștept.

Am stat cu ei, le-am împărțit sarmale calde, mămăligă, apoi pungile cu cadourile și nu în ultimul rând hainele. A fost un Crăciun minunat. Din acel moment, de 7 ani merg la ei, în afară anului cu pandemia pentru  că nu am putut și nu mi-a fost permis, iar anul ăsta mare mi-a fost surprinderea când am aflat că și-au schimbat casa din Pantelimon undeva mai central și au acum un adăpost mult mai civilizat,  nu mai stau în containere, e mult mai cald, au toalete, sala mare de mese, o locație ofertantă.”, a mai povestit Bote.

 „Și am fost acum la ei! Pe mulți dintre ei i-am recunoscut, s-au schimbat, dar i-am recunoscut! Ritualul a fost același,  oale de sarmale calde, împărțite de aceeași echipă minunată, mă refer la profa de modelling și ajutoare de la școală de modelling care ne-au ajutat să împărțim mai repede sarmalele și oamenii să primească ori de câte ori aveau nevoie.

Le-am dus cu ajutorul unor prieteni salată de boeuf, că fiecare să aibă caserola lui, am stat și am mâncat cu toții sarmale, empatizând cu ei și savurând acele sarmale minunate. După ce  s-a terminat masa am început să împărțim pungile cu cadouri pentru că și ei au avut parte de  pungi cu tot felul de cadouri, altfel decât cele pentru copii, iar la final, ca de obicei, le-am împărțit haine.

A fost un moment înălțător! Aici chiar mi-au dat lacrimile pentru că bătrânii sunt oameni care, chiar dacă la copii cresc  și mai au o șansă în viață, bătrânii nu prea mai au multe șanse și din punctul meu de vedere cred că ar trebui ajutați constant și mult mai mult.

Într-un final, după ce am terminat tot mi-am adus aminte că le-am adus și ceva care poate nu ar fi trebuit să le dau dar toți erau fumători și femeile și bărbații, fumau în proporție de 70%, așa că am zis să le dăm și țigări pentru ca să facem totul până la capăt.

Au fost foarte surprinși că le-am adus țigări, nu s-au certat pe ele, foarte disciplinați, manierat pentru niște oameni care trăiesc pe stradă, e destul de surprinzător să vezi astfel de oameni! Aceasta a fost o altă acțiune de Crăciun, pe care o fac de 7 ani încoace.”, a mai completat Cătălin Botezau.

A mai ajutat un copil bolnav și i-a dus provizii pentru 6 luni

Cătălin Botezatu are suflet mare și nu se va opri aici. Își dorește să ajute oamenii și dă dovadă de mult respect în acțiunile caritabile pe care le organizează. Marți seară a ajuns la un copil bolnav și i-a bucurat părinții. Și-a umplut nouă mașină cu provizii și s-a dus chiar el să i le ducă. Și astfel, i-a scăpat părinții de grijă pentru 6 luni de zile.

„Mai fac și altele, alte acțiuni cu alte cămine de bătrâni, iar ultima este legată de un copil cu handicap, unde efectiv am fost la una dintre farmacii și am umplut până la  refuz cea mai nouă mașină a mea, care nu avea decât două zile, dar nu contează!

Cu ea m-am dus și am umplut ambele portbagaje, am unul și în față și în spate, și bancheta din spate și scaunul din față cu un anumit tip de lapte praf, anumite cereale și scutece și tot felul de pamperși pentru acest copil cu dizabilități. Sunt doi gemeni, unul s-a născut normal, celălalt cu probleme foarte mari și e un caz social pe care dacă oamenii doresc să îl promoveze și vor să ajute, acest copil are nevoie de ajutor permanent.

Pentru moment, pentru 6 luni, i-am asigurat tot ce trebuie și are nevoie dar bineînțeles că ne dorim cu toții să aibă o viață lungă de acum încolo așadar că cei care pot dori  să ajute, o pot face.”, ne-a mai spus, în încheiere, Cătălin Botezatu, care după o serie de acțiuni caritabile în București, va pleca azi pentru câteva zile în Dubai.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
banner armin nicoară png
maria dinulescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net