Cine e Leoo Dumitru, tânărul care „rupe” TikTok-ul cu mâncarea pe care o face!

#Exclusiv Click!

Multă vreme l-am urmărit pe Leoo Dumitru pe rețelele de socializare și m-am bucurat când l-am cunoscut personal. Pentru că este un tânăr foarte dinamic, student la două facultăți și pasionat de gătit. 

Leoo gătește și face două facultăți în același timp
Leoo gătește și face două facultăți în același timp

Click!: Ce mai faci, Leoo?

Leoo Dumitru: Fac foarte bine. E o perioadă foarte bună și prosperă pentru mine, în momentul ăsta. Merg foarte bine proiectele, merge foarte bine cu online-ul, vizualizările vin, deci e totul bine.

Pentru cei care te-au văzut pe TikTok, dar nu știu prea multe despre tine, spune cine ești!

Sunt Leoo Dumitru, am 22 de ani. Sunt, în prezent, la Facultatea de Drept și la Agronomie, iar, în paralel, sunt creator de conținut, pe Instagram și pe TikTok. Pe Instagram am 126 mii de urmăritori, iar pe TikTok aproape 900 de mii. Sunt nișat, cumva, pe zona asta de mâncare. Postez rețete super simple oamenilor și ei sunt foarte încântați de asta!

Dar până să ajungi la nișa asta, de rețete, ai făcut și altceva?

Da. Când m-am apucat de TikTok, nu m-am apucat, strict, făcând rețete. Asta a fost o încercare, în pandemie, când am văzut că a venit și tot trendul de a găti. Lumea era disperată: "Unde găsim drojdie"? Am mai postat tot felul de sketch-uri, am postat tot felul de reacții la clipuri. Am avut un conținut divers, însă, am realizat că mi se potrivește mult mai bine și că îmi face plăcere zona de rețete și de "food". Așa că am rămas nișat pe ea.

Leoo Dumitru, pasionat și de vacanțe exotice
Leoo Dumitru, pasionat și de vacanțe exotice

Deci n-ai făcut de la început mâncare, ai făcut și alte chestii. Dar cum ți-a venit ideea de a face mâncare?

Mie îmi place foarte mult zona asta de mâncare. Sunt pasionat, real, de mâncare. Mă gândesc mereu la mâncare. Mă trezesc, dimineața, și zic: "Mamă, ce mai gătesc astăzi? Ce mai mănânc astăzi?". Eu mă uit, mereu mă inspir. La restaurante, am o plăcere nebună de a comanda foarte multe preparate de mâncare, ca să testez. Să văd ce și cum. Și, de aici, fiind o pasiune reală pentru mine, m-am gândit să o fructific și să o aduc și pe online, dacă am văzut că oamenii sunt interesați.

S-a întâmplat, vreodată, să nu îți iasă vreun fel de mâncare?

Da, se întâmplă. Mai ales când încerc lucruri noi, lucruri total diferite față de ceea ce am făcut. Evident că se întâmplă. Fac tot felul de chestii înainte să le postez pe internet. Dacă îmi ies, bine, dacă nu...

Multă vreme Leoo Dumitru a gătit la ”Vorbește lumea”/ foto facebook
Multă vreme Leoo Dumitru a gătit la ”Vorbește lumea”/ foto facebook

Testezi pe prieteni?

De obicei, pe mine. Prietenii nu au acces la preparatele care nu îmi plac mie, neapărat. Le încerc eu. Dacă nu sunt bune, nu le dau nimănui. Nu fac teste pe nimeni.

Ce îți place să mănânci cel mai mult?

Îmi plac foarte mult pastele, în toate combinațiile posibile. Mi se pare că sunt foarte ușor de făcut și sunt foarte, foarte gustoase.

Preparate de afară ai încercat să faci?

Da. Îmi place foarte mult zona asiatică. Îmi place, spre exemplu, tikka masala, curry. Toată zona asta de, nu știu, lipii. Libanez îmi place foarte mult. Humus, salată tabbouleh. Îmi place foarte mult zona asta. E diferită de tot ceea ce înseamnă gust românesc.

Ți-au crescut urmăritorii. Primești întrebări de la ei pe rețelele de socializare?

Da, evident. Sunt într-o continuă legătură cu urmăritorii mei. Avem o legătură foarte strânsă. Foarte mulți mă întreabă: "Băi, Leoo, ce să mai gătesc azi? Unde să mă duc să mănânc? ". Pentru că, în paralel, când nu gătesc, stau prin restaurante și le dau oamenilor recenzii de mâncare. Și fac lucruri de genul ăsta. Adică sunt într-o continuă discuție cu urmăritorii mei.

Leoo Dumitru / foto facebook
Leoo Dumitru / foto facebook

Părinții tăi sunt mândri de ceea ce faci? Îți dau sfaturi? Ai învățat de la ei lucruri?

Părinții sunt cei mai mari fani ai mei. Ei stau, mereu, pe TikTok-ul meu. Mă verifică. Dacă nu-i sun să le zic: "Uite, am fost nu-știu-unde" și fac un daily vlog pe TikTok sau pe Instagram, ei știu, deja, de dinainte. Practic, mă întreabă și mă gândesc: "Stai, de unde știi, că noi n-am vorbit". Dar, după, realizez că ei, de fapt, mă urmăresc. Sunt mândri de mine și sunt mândri de parcursul meu. Mă susțin în tot ceea ce fac eu în mediul online.

Ce-ți dorești pentru mai încolo?

Planul meu de viitor ar fi, poate, în câțiva ani, să am propriul restaurant sau poate un bistro. Sau un laborator de dulciuri. Orice de genul ăsta, ca să pot să împărtășesc, real, și din gustul rețetelor mele, nu numai pe partea de vizual și de idei, cu urmăritorii mei. Cam ăsta ar fi planul.

Vrei să te axezi și pe asta și pe ce termini tu, Agronomie?

Mi-e greu să spun ce aș alege să fac, pentru că sunt, așa, într-o cumpănă. Nu știu exact care ar fi calea, pentru că este destul de greu să mă ridic și să dau 100%, în toate direcțiile, ca să îmi iasă bine. Și mie îmi place, de obicei, un lucru pe care îl fac să iasă foarte bine. Așa, dacă mi-aș canaliza atenția în mai multe direcții, nu cred că aș mai excela.

Dar nu ți-e greu să le faci pe toate?

Este greu să îți împarți timpul. Am învățat să manageriez, dar, așa cum spuneam și anterior, nu sunt de 10, peste tot, pentru că este imposibil. Nu pot să fiu de 10 și pe online, să am 10 pe linie și la facultăți. Încerc să mă mențin, pe toate planurile, pe linia de plutire. Este destul de greu, dar mie îmi place ceea ce fac.

Ți s-a schimbat viața în bine, ai mai mulți prieteni?

Mi s-a schimbat viața în foarte mult bine. Eu am visat, cumva, la toată partea asta de creație, de "content creator". Mi-am dorit de când eram mic. Am mai avut câteva încercări care nu au strălucit, neapărat. Mi s-a schimbat viața. Prietenii mei nu sunt mai mulți, pentru că am învățat câteva lucruri și am analizat oamenii din lumea asta și să îmi dau seama ce oameni vreau aproape de mine, și ce oameni nu vreau. Deci nu mă arunc în prietenii, așa, cu una, cu două. Dar da, mi s-a schimbat viața foarte mult și mă bucură lucrul ăsta.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net