Cum poți scăpa rapid de stres și furie! Oana Sorescu, sora lui Dan Bordeianu, dezvăluie secretul pentru a fi echilibrat emoțional

#Exclusiv Click!

Stresul și anxietatea au devenit marile provocări emoționale ale omului din prezent. Tot mai mulți oameni se confruntă cu emoții intense pe care nu mai știu cum să le gestioneze. Din fericire, în jurul nostru există numeroase resurse prin care ne putem echilibra emoțional, iar Tehnicile de Eliberare Emoțională ne pot ajuta. Oana Sorescu, sora actorului Dan Bordeianu și primul Master Trainer EFT&Matrix Reimprinting din țară ne explică cât de ușor este să facem asta și ce anume stă în spatele problemelor de zi cu zi.

Cum poți scăpa rapid de stres și furie, explicații de la Oana Sorescu
Cum poți scăpa rapid de stres și furie, explicații de la Oana Sorescu

Cum poți scăpa rapid de stres și furie

Oana, explică-ne ce presupune să experimentăm stări de anxietate și emoții negative pe termen lung? Cum putem să scăpăm de ele? Ce înseamnă impactul bagajului emoțional adunat în ani?

Paul Ekman, psihologul american recunoscut ca unul dintre cei 100 cei mai influenți oameni de pe planetă, în primii 50 dintre cei mai influenți psihologi ai secolului 21, după decenii de cercetări ale emoțiilor și expresiilor faciale, spune, citez: „Emoțiile ne salvează viața, dar pot s-o distrugă. Ne împing să acționăm aparent rezonabil, dar și în moduri pe care ajungem să le regretăm. Mă uimește că, până de foarte curând, oamenii de știință au știut foarte puține lucruri despre emoții, deși ele joacă un rol esențial în viața fiecăruia.”

Emoțiile sunt un proces, un anumit tip de evaluare automată influențată de trecutul nostru și de evoluție, în timpul căruia considerăm că ceva important se întâmplă pentru bunăstarea noastră, în timp ce au loc o serie de schimbări psihologice și comportamentale emoționale menite să ne ajute să facem față situației.

De pildă, frica este o emoție naturală care te poate ajuta să-ți salvezi viața atunci când îți este amenințată (în cazul unui accident ce pare iminent, frica apare în mai puțin de 1 secundă și te va face să tragi de volan în așa fel încât să eviți dezastrul). Nu ești conștient, nu ai idee ce procese au fost implicate în recunoașterea pericolului, dar spaima aceea intensă te-a ajutat în acel moment. Acesta este un mecanism de evaluare automat. De cele mai multe ori se creează o confuzie între ideea de a trăi precaut, prevăzător și a trăi în frică.

Și alte emoții, furia de exemplu, devine pe moment mobilizatoare și te împinge să mergi mai departe în căutarea unor soluții. Dar toate aceste emoții ar avea ca durabilitate de viață ordinul secundelor, maxim al minutelor. Din păcate, mulți dintre noi le cărăm ca povară a bagajului emoțional, ore, zile, luni și chiar ani, ceea ce poate crea disfuncționalitate la nivelul corpului fizic.

În această situație, emoția apare și se întreține doar când scenele se desfășoară în mintea noastră, dar la nivelul corpului fizic apar schimbări disfuncționale la nivel biochimic, deși evenimentul nu se întâmplă în realitate, el fiind doar imaginat (ritmul cardiac, respirația, presiunea sângelui, transpirația și temperatura pielii sunt afectate). A fi în echilibru emoțional presupune că le putem observa, dar fără să ne identificăm cu ele. 

Am învățat să purtăm măști adecvate și să nu mai fim atenți și înțelegători cu ceea ce simțim. O emoție din prezent are întotdeauna legătură cu un eveniment dureros din trecut. Emoțiile extreme de stres, furia de exemplu, implică o suprimare de 6 ore a sistemului imunitar.

image

Iar traume avem cu toții încă din cea mai fragedă etapă a vieții noastre. Traumele sunt deosebit de dăunătoare când se produc în primii șase ani de viață din cauza faptului că ne aflăm într-o stare hipnotică, inconștientă. Un mediu instabil sau nesigur, proceduri medicale, analize, despărțirea de părinți, abuzuri de orice fel (emoționale, verbale, fizice), violența domestică, agresivitatea și neglijarea sunt surse ale traumelor din această perioadă.

Foarte puțini oameni sunt atenți în privința emoțiilor pe care le au, dar o asemenea calitate poate fi învățată! Cum să-ți controlezi emoțiile și să-ți ajuți sinele să se vindece? Eliberându-ne de sentimentele de izolare și neputință, ajutăm acea parte înghețată și traumatizată a sinelui care, la un anumit moment dat, a decis brusc că lumea este un loc periculos, viața este suferință sau că nu este iubit, sau că nu merită, sau că ceva este în neregulă cu el, e greșit, vinovat sau că trebuie să fie perfect/bun/special pentru a fi iubit…

Oana Sorescu, sora lui Dan Bordeianu, dezvăluie secretul pentru a fi echilibrat emoțional

Vindecând acele părți ale sinelui care au fost înghețate în timp, cel mai adesea înaintea vârstei de 7 ani, ne putem elibera de tiparele fixe și limitative care ne blochează prosperitatea, relațiile, succesul și fericirea și care duc la anxietate, fobii și alte probleme emoționale.

Cum putem elibera rapid și ușor aceste emoții negative care stau în spatele stărilor de anxietate și stres? Cu ajutorul EFT! Tehnicile de Eliberare Emoțională (EFT) reprezintă o combinație între acupresura chineză și psihologia modernă, un instrument extrem de eficient de îmbunătățire a vieții pe multiple nivele: mental, emoțional și fizic.

EFT implică tapotarea punctelor din acupunctură cu degetele. Acest lucru ajută la eliberarea stresului, a anxietății sau a problemelor fizice din sistemul energetic al corpului pentru a vă recăpăta sănătatea emoțională și fizică, ceea ce studiile științifice ne-au arătat deja: semnalul de alarmă al amigdalei (glandă în formă de migdală din hipocamp) se stinge; nivelul de cortizol, hormonul stresului, scade cu 26-38%, se atinge expresia genetică la nivel de ADN, expresia a 72 de gene, și sistemul imunitar se îmbunătățește (imunoglobulina A crește cu 113%).

Aceste tehnici însoțesc tratamentul medical, sunt complementare și ajută la echilibrarea emoțiilor și eliberarea convingerilor limitative. Emoțiile ne influențează comportamentul; cu ajutorul lor construim sau distrugem relații, cu ajutorul lor ne putem salva viața sau ne putem lăsa pradă disperării dacă nu știm să le gestionăm. Sunt publicate în jurnale medicale de specialitate studii clinice și meta-studii care demonstrează eficiența lor în cazul anumitor boli, anxietate, depresie, sindromul stresului post-traumatic și se folosesc pentru a ajuta persoanele să se echilibreze emoționale. Detalii despre tehnici puteți afla la primul Summit EFT din România, gratuit care se desfășoară online în perioada 10-11 august!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
kate william george charlotte louis jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Radu Valcan
banner Sorin Brotnei
Banner Nicolai Tand Asia Expres
Banner Sorin Bontea
banner Pepe
Conferință de presă susținută de ministrul educației Ligia Deca, la sediul Ministerului Educației, în Bucuresti. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ana ne-a marturisit cum își răsfață proaspătul soț și cât de repede se pregătește atunci când merg împreună la diverse evenimente
Banner Ana Baniciu
image
actualitate.net
image
actualitate.net