Cum să ajungi la casting la „Miami Bici 2”? Regizorul Jesus del Cerro: „Maticiuc e un actor bun! Nu trebuie să ai studii!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Codin Maticiuc și Matei Dima, alias BRomania, au anunțat, zilele trecute, că au demarat castingul pentru „Miami Bici 2”. Regizorul faimoasei comedii, spaniolul Jesus del Cerro a dezvăluit, pentru Click!, cine este așteptat la casting. Actori și figuranți pot veni să-și încerce norocul pentru pelicula, care se trage în Los Angeles.

Jesus del Cerro este regizorul spaniol care s-a îndrăgostit de România, mai bine zis de filmul românesc și de actorii de aici. Jesus are mai bine de 20 de ani de când a început să lucreze la proiecte cinematografice și de televiziune de amploare în România.

Practic, majoritatea filmelor comerciale românești lansate în ultimii ani sunt legate de numele spaniolului. Proiecte de televiziune precum “Vlad”, “Cu un pas înainte”, și filme precum “Naşa” , “Miami Bici” și mai nou „Ramon” poartă semnătura lui.

Prezent la lansarea pentru vip-uri a serialului Ramon, Jesus del Cerro a anunțat și demararea castigului pentru „Miami Bici 2”, proiectul lui și al lui Codin Maticiuc. Click! a aflat ce condiții trebuie să îndelplinești ca să poți participa la castingul, care este deschis nu numai pentru actori.

Jesus del Cerro, un nou film românesc, după „Miami Bici”. Este vorba de de data aceasta de Ramon, un film pe care-l regizați și îl și produceți, alături de Pavel Bartoș. Sperați să înregistrați același același succes de la „Miami Bici”?

Noi tot timpul facem filme cum trebuie, acum succesul rămâne să-l stabilească spectatorii. Noi am făcut și „Miami Bici” și vrem ca spectatorul să fie fericit cu filmul nostru.

Am lucrat mulți timp împreună cu Bartoș, îl cunosc pe Pavel din 2008 când am făcut împreună „Ho, ho, ho”, de Crăciun. Filmul l-am făcut împreună tot, eu cu Pavel, noi doi. De la idee, la muncă, acum cu marketingul se ocupă mai mult el. Și distribuția am făcut-o împreună, am făcut casting și cred că am ales cei mai buni actori pentru rolurile respective.

Povestea lui Ramon e foarte interesantă, e un om simplu, un pic de Forest Gump. Ramon e un om normal, dar care se comportă și face lucruri senzaționale. E un super om!

O să prindă mai bine filmul acesta la români?

Eu sper că da. Văd că oamenii au început să meargă mai mult în cinema cum. S-au lansat „Teambuilding”, acum „Romina”...

„Nu se pune problema de concurență, cine câștigă, noi ori Teambuilding”

E o efervescență de filme românești acum cum nu a mai fost de mult...

Așa este. Eu cred că totul a început cu „Miami Bici”, după aceea au început să se facă filme comerciale cât mai multe, mai ales că oamenilor se vede că le place. Am fost un pic de pauză cu pandemia, dar acum vin toate „Teambuilding”, „Romina”. Dacă noi reușim să-i facem pe români să vină la cinema , atunci e un succes .

Nu se pune problema de concurență, cine câștigă, noi ori „Teambuilding”. Dacă oamenii din România merg să vadă film românesc și industria merge mai departe, cred că e succes pentru toți.

Câte filme ați făcut în România?

Eu am făcut în România 10 filme și două seriale. Am făcut „Vlad”, „Ho ho,ho” 1,2, „Contratimp” 1,2 , „S-a furat mireasa”, „Nașa”, „Mamaia”, „Haway”, „Miami Bici”. Cred că sunt 11 totuși.

Îmi place să fac filme în România pentru că aici am libertate. Aici e ușor. Uite sunt prieten cu Codin, am zis să mergem în Los Angeles și Miami și gata facem film. Ori, în alte țări e mult mai greu să faci film. Acolo sunt echipe de producție foarte mari, actori mari, e mult mai complicat.

Top patru actori români!

Codin Maticiuc a anunțat un nou casting pentru „Miami Bici” 2. Cine se poate înscrie la acest casting? Oricine?

Eu acum am venit din Los Angeles, am făcut 10 ore pe drum. Am fost să pregătesc „Miami Bici”. Normal, noi facem aproape tot filmul în Los Angeles, așa că alegem dintre românii din Diaspora.

M-am întâlnit deja cu mulți români care locuiesc în Los Angeles sau Las Vegas. Dar, dacă noi avem actori aici în România care ne plac în mod deosebit, care au talent, atunci sunt bine-veniți în distribuție. Dacă e ceva waw, de ce nu?!

Top trei actori români are vă plac...

E greu, am lucrat cu mulți. Haide să spun patru, totuși. Numărul unu este Dragoș Bucur, am făcut „Haway” și am lucrat mult cu el. Codin Maticiuc, care este partenerul meu la „Miami Bici”.

El nu e actor....

Nu contează sunt oameni care au făcut universitatea de actorie, dar nu fac nimic. Matei e pe locul trei, el a făcut Teambuliding și domnul Pavel Bartoș al patrulea.

„Miami Bici” este dintre cele mai de succes comedii românești din ultimii 30 de ani și va avea o continuare, „Miami Bici 2”.

Lansată chiar la debutul pandemiei de Covid 19, comedia „Miami Bici” a ănregistrat un record de audiență în cinematografe. Mai mult de 135.000 de români au fost să vadă filmul regizat de Jesus del Cerro chiar în weekendul de lansare.

„Miami Bici” a avut încasări totale de 11,6 milioane de lei (2,36 de milioane de euro). Filmul cu Matei Dima și Codin Maticiuc figurează pe locul 2 în topul celor mai de succes filme românești din toate timpurile, la capitolul încasări.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
banner zurli png
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net