INTERVIU Regizorul Jesus del Cerro, secrete despre serialul "Vlad": "Intră actori noi, cu drame foarte mari"

image
Jesus del Cerro, alături de distribuția din "Vlad", la avanpremiera comediei "Miami Bici"

Spaniolul Jesus del Cerro a împlinit 51 de ani pe 26 octombrie, iar România i s-a lipit de suflet datorită proiectelor de succes pe care le are și le-a avut în țara noastră. Recent, regizorul serialului "Vlad" și-a lansa cartea „Peripețiile unui regizor spaniol în România și în lume”, iar la eveniment ne-a povestit o mulțime de lucruri din bucătăria celebrului serial de la PRO TV, dar și din viața lui.

 • Click!: Ai scris o carte despre călătorii și filme. Cum a fost la lansare?

Jesus del Cerro: Sunt mândru de „Peripețiile unui regizor spaniol în România și în lume”. Călătoria e foarte importantă în viața mea și a fost un mixaj important pentru mine, să călătoresc și să fac filme.  Am scris cartea în doi ani. Am scris și pentru ziar. Mă bucur că la eveniment am avut alături prieteni, colegi din echipa "Vlad", jurnalișți și bloggeri care au venit cu o energie bună și au creat o atmosferă caldă, făcând ziua lansării cu atât mai frumoasă. Sunt recunoscător că am avut atât de mulți oameni lângă mine, care m-au susținut în acest proiect, precum Anghel Damian și Olimpia Melinte, care au vorbit despre carte într-un fel care mă bucură și măgulește, mai ales că Olimpia a fost prima persoană din România care a citit cartea, în original, în spaniolă. Anghel, la rândul său, m-a ajutat cu publicarea cărții, iar Dragoș Bucur a scris prologul cărții.

 • Despre ce este cartea?

"Peripețiile unui regizor spaniol în România și în lume" e un soi de jurnal, iar tot ceea ce găsiți între paginile cărți sunt întâmplări din viața mea. Filme, călătorii în locuri precum Puerto Rico, Los Angeles, Paris, festivaluri precum Cannes, muncă alături de actori de la Hollywood, filmele și proiectele din România, celebrul maraton de la New York. Povestesc și despre zilele fericite, dar și despre momentele grele. Deschid, pentru cititor, o fereastră spre inima mea, în speranța că aceștia se vor regăsi în experiențele mele și că, de ce nu, se vor simți inspirați și motivați de această lectură.

image
Jesus del Cerro, alături de actrițele Valeria Răileanu și Olimpia Melinte
 • Ai călătorit mult și ai filmat și pentru "Vlad" în diferite țări. Ce e important pentru tine ca și regizor, ce trebuie să respecți în deplasări?

Am filmat în Grecia, Istanbul sau Barcelona pentru "Vlad". În fiecare țară în care mergi trebuie să te adaptezi la regulile lor. Dacă mergi în România, trebuie să te adaptezi la cum se fac lucrurile aici. Dacă mergi la Istanbul, respecți regulile lor. Trebuie să te adaptezi, să faci lucrurile exact ca acolo.

 • Ce ai făcut în pandemie?

În perioada de pandemie am scris o nouă carte, un thriller. Poate că în următorul an o să fac un film după această carte.

 • Ai terminat de filmat pentru sezonul 3 din "Vlad". Ce urmează?

După ce am filmat sezonul trei pentru "Vlad" mă ocup de post producție. Intrăm să lucrăm cu colegii de la montaj, de la sunet. Mai avem de muncă după terminarea filmărilor pentru a monta ce am filmat.

 • Cum a fost să lucrezi cu echipa de la "Vlad"? V-ați împrietenit?

A fost foarte ușor să mă împrietenesc cu actorii, cu echipa. Am lucrat cu ei 340 de zile, aproape un an. Pentru fiecare sezon am lucrat 110 zile. Am lucrat mult, sunt zile întregi de filmare și ne-am împrietenit.

image
Jesus del Cerro, alături de actrițele Valeria Răileanu și Olimpia Melinte
 • Ce alte proiecte mai ai?

Am început să lucrăm pentru "Miami Bici 2" și am vrea să filmăm în America, dar momentan nu putem. Vedem ce se mai întâmplă cu pandemia asta. În noiembrie mai vreau să fac un film în Spania. Dorm puțin și muncesc mult.

 • Cât de complicat a fost să lucrezi la "Vlad", care e secretul vostru?

La "Vlad" a fost wow, este un proiect dinamic, a fost ceva nou pentru România. Am filmat multe scene dificile. Scena de tortură a fost grea și pentru Victoria Răileanu a fost foarte complicată. Și moartea Roxanei a fost greu de filmat, am avut accidente, scene cu mașini, cu armele sau cu barca. Totul este complicat, dar este foarte frumos.

 • Crezi că ai putea face un serial mai bun decât "Vlad"?

Da, tot timpul se poate să faci unul mai bun.

 • Există un nou sezon? Se lucrează la scenariu?

Anghel Damian se ocupă de scenariu și a făcut treabă foarte bună. Spectatorii sunt fascinați de ce scrie el și echipa lui.

 • Vom avea și alte surprize viitoare?

Intră actori noi cu drame foarte mari în viitoarele episoade.  

 • Cine îți place cel mai mult dintre actori / personaje?

Fiecare actor e diferit. Olimpia Melinte este minunată. Toți sunt diferiți. Adrian Nartea a făcut o treabă minunată, Anghel Damian a făcut și el un rol extra. Am o echipă deosebită.

 • Ce poți să ne spui despre tine?

Sunt din Madrid, am casă acolo, dar și aici. Am inchiriat casă aici, nu sunt căsătorit, acum nu am o relație. M-am despărțit de cineva și am scris despre asta în carte, însă era acum 3 ani.

image
Jessus del Cerro și-a lansat cartea "Peripețiile unui regizor spaniol în România și în lume"
 • Poate faci un serial despre viața ta?

Nu cred că ar interesa pe cineva (zâmbește)

 • Ai mulți prieteni în România?

România m-a primit foarte bine și am foarte mulți prieteni. Sunt fericit în  România și îi spun mulțumesc țării voastre care acum e și a mea.

 • Cu ce acrită ți-ar plăcea să lucrezi pentru serialul "Vlad". Știi actrițele de la noi?

Da, am lucrat cu aproape toate... Am lucrat foarte bine cu Cristina Flutur din "Hawai". E o actriță minunată.

 • Pe cine ai mai vedea în serial?

Depinde de rol. Vedem cum e personajul din scenariu și alegem rolul cu echipa.

 • De exemplu, pe Lia Bugnar, care colaborează și la scenariul serialului, de ce nu o băgați în serial?

A dat casting, însă la final am ales-o pe Elvira Deatcu. Sunt mulți actori buni în România. În fiecare sezon din "Vlad" intră câte 2-3 actori în roluri principale.

 • Deci vom mai avea surprize în episoadele viitoare...

Da, pentru că România are mulți actori de excepție. Să vedem cine se va mai potrivi.

Citește și:

Povestea lui Jesus del Cerro, spaniolul care a regizat “Vlad” și “Miami Bici”. Cum e viața de burlac în România

Jesus del Cerro, regizorul serialului ”Vlad”, dezvăluiri din culise: «Monica Bârlădeanu trebuia să aibă doar un rol episodic»

cine este sotia lui alexandru arsinel crop 1664473092 jpg
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
Adriana și Eliza Iliescu
maurice munteanu
jude law phillipa coan jpeg
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
balasoiu fb jpg
Convoi de civili atacat in regiunea Zaporojie FOTO Twitter jpg
image
image
image
image
Robbie Williams Spice Girls
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
Adriana și Eliza Iliescu
jude law phillipa coan jpeg
bruce willis moonlighting jpg jpeg