Drama copleșitoare a Jesicăi Zamfir. Fiul ei e grav bolnav: «Am simțit cum mi se prăbușește toată lumea»

Ultima actualizare:

Jesica Zamfir, câștigătoarea de la MasterChef din sezonul 4, ascunde o suferință enormă în suflet care îi macină zilele.Și anume faptul că fiul său, Sergiu, are probleme cu auzul. Cu o voce tristă și stinsă mama eroină și-a deschis sufletul în fața reporterilor de la Click!.ro.

image

Click!: Cum se simte Sergiu?

Jesica Zamfir: Când am aflat diagnosticul lui Sergiu, am simțit cum mi se prăbușește toată lumea aia minunată pe care o pregătisem atât de în detaliu pentru el. Abia după opt ani am putut să pronunț cuvântul autism.

Vezi și: Ei sunt finaliștii MasterChef! Maria Stănciuc a fost eliminată

Cum ți-ai dat seama de problemele băiețelului?

Jesica Zamfir: Mamele au nevoie să ne cunoască povestea, vor să știe că totul va fi bine. Eu aș vrea să le readuc aminte că tot ce fac pentru copiii lor este absolut minunat și că ei își vor găsi vindecarea abia atunci când mama va scapă de orice urmă de vinovăție pe care și-o poartă sau o poartă altcuiva. Nu vă străduiți să îi faceți să vă înțeleagă sau să înțeleagă lumea, încercați cât e cu putință să îi înțelegeți voi pe ei.

Citește și: Ce familie frumoasă are Chef Foa! Își împarte cu greu timpul între casă și proiecte

Hai să afli și: Radu Dumitrescu: «Mama se ocupă, în ultimii 48 de ani, de masa de Paşte»

Ce furtună este în sufletul tău ca mamă?

Când Sergiu a venit pe lume pregătisem pentru el o mulțime de planuri. În mintea mea Sergiu trebuia să fie cel puțin actor la Hollywood, să cânte la pian , să practice cel puțin un sport, să i-a numai premiul întâi, să fie sociabil și iubit de lume, să aibă mulți prieteni, să citească multe cărți ca să poată să vorbească frumos în public și să fie el mândria familie. Mândria familiei încă este, dar toate celelalte aspecte chiar nu avea nici un rost să m-i le doresc pentru el. Acum realizez că ar fi fost îndeajuns să spun că îmi doresc pentru fiul meu să fie sănătos și fericit.

«Primul diagnostic dat de medici m-a pus la pământ»

Click! Când îl strigi pe nume cum reacționează?

Am observat pe la doi ani că e diferit puțin în comparație cu ceilalți copii de vârsta lui. Aveam o temere pe care o țineam bine ascunsă de frică. Apoi la grădiniță pe la trei ani și jumătate am început ușor, ușor să investighez. Primul diagnostic dat de medici m-a pus la pământ. Nu am vrut să mai aud de doctori. În mintea mea era un diagnostic extrem de exagerat și credeam că o să treacă cumva odată cu vârsta. După șase luni am revenit la medic, doamna mi-a spus că așa fac majoritatea mamelor, refuză să creadă iar apoi revin căutând ajutor. De atunci nu ne-am mai oprit din terapie și tot ce ne-a stat în putință să putem face pentru el.

Te-ai simțit dezamăgită de viață?

Acum Sergiu este clasa a patra, într-o scoală normală de stat ca orice alt copil. A făcut eforturi uriașe să se adapteze lumii ăsteia și într-un mare procent a reușit. Este devotat în tot ce face, înțelegător și responsabil. Suntem bine cu toții!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
parintele gabriel cazacu casin jpg
428618687 7413244475406071 3174820995136099322 n jpg
masa de paste jpeg
WhatsApp Image 2024 04 26 at 15 15 23 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net