Radu Dumitrescu: «Mama se ocupă, în ultimii 48 de ani, de masa de Paşte»
Unul dintre cei trei Chefi de la „MasterChef”, de la PRO TV, şi „MasterChef – Restul e plăcere”, de la Acasă, Chef Radu Dumitrescu (48 de ani), ne-a povestit, în exclusivitate, despre obiceiurile lui culinare de Paşte, despre cine se va ocupa cu masa de sărbătorile pascale şi ce ar fi preparat el.
Click!: Cu care dintre ceilalţi doi chefi te înţelegi cel mai bine?
Chef Radu Dumitrescu: Păi cu amândoi, oameni diferiţi, viziuni diferite, reţete diferite, dar cumva am reuşit să formăm un întreg şi să fie bine. Nu s-a pus niciodată problema unor neînţelegeri pentru că suntem deja băieţi mari şi ne ştim ine meseria şi de ce suntem acolo.
Care este prepartul care îţi iese cel mai bine?
Nu am aşa ceva pentru că nu m-am gândit niciodată să fac un top de genul ăsta. Dar ca să-ţi răspund, tot ce e cu şi din peşte nu îmi e străin deloc.
Ne poţi spune ce găteşti de Paşte? Şi un secret ca să iasă preparatul foarte bun?
Nu gătesc eu că face mama război galactic. Ea se ocupă în ultimii 48 de ani de masa de Paşte. Dacă aş găti, aş face ceva simplu, cu miel copt încet la temperatură mică, pe un pat de legume scăldate în supă şi vin alb, cu cimbru şi rozmarin, usturoi verde şi leurdă. L-aş servi simplu, cu o salată verde şi sosul lui. Secretul este să strecori sosul, să-l pui la fiert, să-l scazi mai mult de jumăte şi să arunci acolo un cub de unt şi două linguri de muştar cu boabe. Vis!
Talentul de a găti s-a transmis în/din familie?
Aşa îi place maică-mii să creadă şi uşor, uşor cred şi eu asta. Fratele meu e antitalent, deci nu mai cred. Posibil să fie un mix din toate - ştiu că e şi genetic, dar şi multă muncă în spate.
Care este locul cel mai inedit în care ai gătit?
La o nuntă, live, în aer liber, cu nişte plite pe inducţie, departe de oraş, iar când am vrut să mă apuc de treabă am văzut că oalele pe care le-am cerut pentru gătit nu erau bune pe inducţie şi nu mergeau deloc. A trebuit să regândesc tot într-o fracţiune de secundă şi am folosit doar cuptorul. Nuntaşii au aflat doar la final, după ce totul a fost minunat, de toată drama asta. S-a râs!
Ce ne poţi spune despre proiectul „MasterChef – Restul e plăcere”, de la Acasă? E pe placul tău?
Da, mai ales că sunt de ceva ani promotorul conceptului fără risipă în orice, mai ales în bucătărie. Este un proiect care sper să continue.
Ce obiceiuri ai de Paşte?
Ouă roşii, brânză bună, ridichi şi un pahar cu şampanie. Neapărat.
Un gând pentru cititoarele noastre...
Să nu uite că orice primăvară e doar a lor.
Ea vrea să fie MasterChef
La cei aproape 14 ani, o fetiță a impresionat juriul cu preparatele ei, la un concurs de gătit.
Maria Carolina Săvulescu a gătit din tot sufletul risotto cu creveți și desert lava cake. A fost jurizată de Diana Bart, Liviu Popescu și Jon Smith în cadrul concursului intitulat „Deci, crezi că poți găti”.
Unii copii aleg să se joace pe tabletă, să piardă timpul pe rețele sociale, alții aleg activități folositoare care să le aducă satisfacții.
Maria Carolina Săvulescu este elevă în clasa a VI-a la o școală privată, are aproape 14 ani și e pasionată de gătit și de cântat.
De curând a participat la un concurs culinar organizat de școală unde a câștigat premiul la categoria ei de vârstă, iar acum se gândește serios dacă se va antrena pentru MasterChef!
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!