Jorge s-a confruntat cu cele mai mari frici la Splash! De ce s-a temut cel mai tare

Jorge este un bărbat norocos la 40 de ani ai săi. Are o familie frumoasă și îi merge bine pe toate planurile. Profesional, artistul face parte din emisiunea Antenei 1, «Splash, vedete la apă”! Jorge ne-a povestit, în cadrul unui interviu, cât de tare s-a speriat de săritura de la 10 metri! Am aflat astfel și ce descurcăreț este Jorge și cum vrea să își educe copiii.

cub jorge png

Jorge, cea mai tare săritură!

Da. Cea mai tare eschivare pe plan estival. Da, la Splash, vineri, sâmbătă și duminică seară! Avem sezon nou, 6 concurenți foarte talentați, fiecare în parte, cu emoții mai mici, mai mari, unii mai experimentați.

Ai zice că dacă ai mai fost o dată la Splash, acum e mult ai ușor, dar nu e adevărat! Dacă te sui acolo, la 10 metri este cu totul și cu totul o altă mâncare de pește, fraților! Adică, problema știi care e? Zici că, hai, mă, sunt 10 metri. Te duci la 3, te urci la 5, deja devine interesant. La 7, vai de capul meu cum sari! Dar când ajungi la 10, e ceva incredibil, pentru că tu nu vezi luciul apei de la distanța aia și vezi fundul bazinului care și ăla mai are 6 metri. Este ca și când ai fi așa, la un etajul 8!

Deci de la 10 metri a fost cel mai dificil?

Da, nu știu, vedem, dacă am sărit, dacă nu am sărit! Vedem la Splash!

Te-ai accidentat? Știu că atunci când sari de la înălțime și plonjezi în apă se mai întâmplă diverse!

Se întâmplă niște chestii, se întâmplă și internațional niște chestii! Pe plan național se întâmplă niște chestii, peste tot se întâmplă niște chestii! Da! E o provocare! Nu știu dacă aș mai încerca-o!

Ce pe plan internațional? Acest David Popovici...

Se întâmplă multe! Da! Eu sunt, eu sunt! Papagheorghevici! Eu sunt George Papapopovici al României! Cele mai penibile sărituri de la Splash le puteți vedea vineri, sâmbătă și duminică!

Cu cine ai rezonat cel mai bine din echipa de la Splash?

Am rezonat cu Răzvan Fodor! Cu el mă și știu, suntem născuți în aceeași zi. Ne-am și făcut o dată, într-un an ziua în aceiași zi, a fost super tare, eram undeva în Franța și a fost genial. A fost una dintre cele mai frumoase zile de naștere. 

Erați însurați amândoi atunci?

Da, da, eram.. Nu, nu eram însurați amândoi atunci, ba, da, nici nu mai știu, ce contează? Zici că parcă eram însurați între noi, eu cu el, așa m-ai întrebat!

Nu, mă refeream dacă ați mers împreună să faceți niște nebunii, așa! De-asta întrebam dacă erați însurați!

Nu, nu, nu! Eram un grup mai mare și acolo am aflat că suntem născuți în aceeași zi, era și ziua noastră fix în ziua în care am plecat și a fost interesant! N-am mai dormit 3 nopți! Da, dar și cu Nea Marin mă înțeleg foarte bine, ne știm de foarte mulți ani și e un om extraordinar.

Toamna asta ai dat-o cu Antena 1!

Eu nu am dat-o cu nimeni! Este un proiect Splash la care eu am mai fost și mi-a făcut plăcere să revin. Sunt liber de contract, aleg doar ce simt că este spre binele meu! Trebuie să îmi placă!

Știu că tu alegi mereu ce e spre binele tău dar se întrebau, așa, niște oameni, cum ai făcut trecerea de la PRO TV la Antena.

Da, eu mereu am știut să îmi negociez contractele dar asta nu face parte din discuție! Eu cred că dacă ești deschis și vorbești sincer și faci lucrurile corect atunci și oamenii sunt deschiși să te lase să faci ce e frumos și ce îți place!

La fel și în muzică, la fel și în televiziune, eu cred că fiecare proiect în parte este special și de ce să ratezi oportunități! Eu am zis că nu mai ratez nicio oportunitate și asta fac! Am devenit oportunist! Care acum, în descrierea mea, este un cuvânt pozitiv pentru că este foarte important să fructifici o oportunitate. Așa că vreau să facem un "switch" la acest cuvânt, să nu-l mai vedem cu o tentă negativă și să-l vedem pozitiv pentru că degeaba ne dorim noi oportunități dacă nu suntem oportuniști, că nu știm să le fructificăm! Vezi cum ne-au făcut acolo în mintea noastră să ne batem joc singuri de noi? Au schimbat sensul cuvântului oportunist ca să nu devenim oportuniști, știi?

Ramona, soția ta, ce zice de faptul că are un bărbat descurcăreț?

Păi Ramona a luat un bărbat descurcăreț! De când ne-am cunoscut am fost descurcăreț și în continuare îmi doresc să fiu mai mult decât am fost vreodată. Asta e scopul meu, să fiu mai bun astăzi!

Începeți școala, cum vă pregătiți?

Începem școala, ne pregătim de școală! Cu David am făcut toată vacanta de vară, el a fost la grădiniță, a avut o singură săptămână. Lui îi place cu prietenii lui, el nu spune că are colegi, el zice, prietenii mei de la grădi! Deocamdată suntem la grupa mare. Anul viitor începe David școala! Și la grădiniță plătim! Ce crezi tu, că nu e plată, sau ce?

Ai scăpat de cheltuielile pe care le făceai pentru Karina? 

Ce am scăpat? Cu ce? Că la ea sunt cele mai mari cheltuieli, ce vorbeșți! Karina trece clasa a opta acum!

Karina arată într-un mare fel!

Da! Ne concentrăm pe ce are în tărtăcuță nu deasupra tartacutei.Noi suntem concentrați acum ca ea în clasa a 8-a să fie cât mai bună în ceea ce face și mereu i-am explicat că nu contează carcasa, poți să fii cel mai frumos om de pe planetă, dacă e carcasa goală nu prea ai ce să faci cu ea că se îndoaie, știi cum e!

Sper să fie din ce în ce mai conștiincioasă, pentru că în ziua de azi e greu să fii focusat pe școală, cu atâtea gadgeturi și activități și tentații, dar eu sper că ea își alege un drum în viață care să o ajute să fie focusată și concentrată pe ce vrea să ajungă. Noi nu am avut îndrumarea asta!

Citește și: Secretul relației lui Jorge cu soția cu zece ani mai mare 

Are Karina înclinații artistice?

Să știi că e foarte talentată! E foarte talentată doar că nu își dorește asta! Are alte ambiții, are alte alegeri și eu o susțin în tot ce vrea să facă. Știi ce îmi doresc de la copiii mei? Să facă ce noi nu am făcut și să luăm îndrumare și de la părinți! Chiar dacă nu o să ia de la mine, deși ar fi dureros să nu ia îndrumare de la mine!

Dar tu ce ai vrut să faci și nu ai făcut când erai ca ea, de exemplu?

Eu aș fi făcut exact opusul a ceea ce tot propuneau ai mei! Ăsta eram eu! Tata era și pedagog și profesor, era și dictator era și de toate, șI Stalin și de toate. Dar tocmai din prisma asta eu eram dispus să fac exact opusul la orice îmi propuneau ei.

Erai pedepsit?

Foarte pedepsit, foarte pedepsit și nu cred în pedepse! Cred că e momentul ca în 2022- 2023 să ne mai documenteam un pic, să mai consultăm niște psihologi de copii și noi facem asta, și noi citim despre asta și noi ne consultăm să înțelegem exact cum funcționează mintea copilului. Că nu mai suntem în anii '90, avem acces la informație, avem acces la foarte multe.

Trebuie doar noi, ca părinți, să acceptăm și să gândim diferit discuțiile cu copiii noștri pentru că nu putem să cerem același lucru pe care noi îl știm pentru că lumea evoluează, lumea se schimbă, e fabulos de rapid tot ce se întâmplă și noi nu putem să rămânem cu mentalitatea noastră învechită.

Îmi spuneai despre Karina că este foarte talentată! Ți-ar plăcea la un moment dat, chiar dacă ea nu vrea acum, să faci o piesă cu ea?

Nu voi face nimic din ceea ce copiii mei nu își doresc! La fel cum, nici ai mei nu m-au forțat să fac lucruri și nu mi-au impus să fac ceva în cariera mea sau în drumul meu, mereu mi-au spus să fac ce simt! La capitolul ăsta nu am ce să reproșez părinților mei.

Problema a fost că eu nu am știut exact ce vreau când aveam 20 de ani și drumul oarecum mi s-a arătat! De-a lungul carierei chiar i-am invidiat pe oamenii ăștia care sunt medici, profesori, ingineri, IT-ișți, oamenii care au avut o meserie și au știut exact ce vor de la liceu sau începutul facultății, avocați, magistrați. Eu când am auzit acum un copil de 14 ani că vrea să ajungă magistrat, am zis, „Eu chiar cred că tu o să ajungi magistrat! Nu am niciun dubiu!". Un copil de 14 ani știe exact ce vrea, ăla e secretul și noi le punem mereu întrebări copiiilor noștri, „Ce ti-ar plăcea să faci în viață?".

Vezi și: Jorge a avut nevoie de îngrijiri medicale la Splash 

Pentru că atunci, în adolescență, este imaginația foarte bogată și totul se manifestă. Deci tot ceea ce îți imaginezi în adolescență sunt mult mai mari șanse să realizezi în viață, este fascinant, trebuie să citești despre treaba asta. Nu cred că aș face ceva împotriva voinței ei. Dacă ea mi-ar zice, hai, tati, să cântăm ceva, poate o melodie machedonească, să ducem mai departe neamul machedonesc, dar altceva, să facă ea ce vrea ea, în rest, nu mă bag eu peste ea.

Muzical, am văzut că pregătești piese foarte tari!

Da, sunt încă în studio, aveam în plan să lansez ceva acum la final de august, dar am văzut că oamenii nu mai sunt pe net brusc în luna august, nu știu ce s-a întâmplat și am zis că nu e ok, mai stăm cu lansările, mai așteptăm puțin, poate pe la jumătatea lunii septembrie să lansăm ceva, încă mă gândesc ce să fac mai departe!

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!