Monica Iagăr, despre scandalul de dopaj al Simonei Halep: „Ca să-și spele imaginea trebuie să ...”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Vestea că Simona Halep a fost acuzată de dopaj a pus pe jar întreaga suflare a sportivilor din România! Printre susținătorii acerbi ai tenismenei se află și Monica Iagăr. Fosta mare atletă a României o sfătuiește pe Simona să conteste cât mai repede acuzațiile, pentru a-și spăla imaginea la care a muncit cu greu toți anii aceștia!

Monica Iagăr s-a arătat profund contrariată de acuzațiile de dopaj aduse Simonei Halep! Fosta săritoare în înălțime este trup și suflet alături de Simona, pe care o sfătuiește să conteste neapărat acuzațiile, pe orice cale, chiar dacă va mai continua sau nu în tenis de acum înainte.

Monica Iagăr :“Testele astea facute unul dupa altul sunt dubioase”

Simona Halep nu e om care s-a dopat! Simona trebuie acum să-si spele imaginea, să dovedească că e nevinovată. Va fi greu, dar este esențial pentru ea! Chiar dacă va mai concura sau nu, ea trebuie să conteste pentru a demonstra adevărul! Simona, nu te lăsa! Testele astea făcute așa, unul după altul, sunt dubioase, clar!“, a declarat Monica Iagăr, în exclusivitate, pentru Click!

Halep a fost acuzată oficial de dopaj la US Open!

Situația Simonei Halep este cât se poate de gravă la acest moment! Tenismena din România a fost acuzată, în mod oficial, că s-a adopat cu substanţa numită Roxadustat, în cadrul turneului de Grand Slam „US Open”, din vara aceasta, din Statele Unite.

Avocații Paul Ciucur și Dan Mihai, de la Sport Resolutions, agenția londoneză care se ocupă de soluționarea litigiilor din sport, au anunțat, la TVR, că jucătoarea de tenis din România dispune de un termen de 20 de zile pentru a contesta actul de acuzare sau a încheia un acord de recunoaştere.

Actul de acuzare de dopaj i-a fost adus la cunoştinţă lui Halep. Faza de investigaţie a luat sfârşit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziţie 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există şi această posibilitate, un acord de recunoaştere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancţiunea standard, la 3 ani”, a precizat avocatul Paul Ciucur, la TVR.

În caz că tenismena noastră nu va avea câștig de cauză la tribunalul independent Sports Resolutions, din Marea Britanie, ea ar putea continua procesul la TAS.

Simona Halep (31 de ani) și locul 9 în ierarhia WTA a fost depistată pozitiv la un test anti-doping, efectuat la ediția din acest an a turneului US Open, acolo unde a și fost, de altfel, eliminată chiar din primul tur. În organismul sportivei românce a fost găsită substanța Roxadustat, un medicament prescris în cazul anemiei.

La acest moment, Simona este suspendată provizoriu din meciurile oficiale. Dacă sportiva noastră nu va reuși să-și dovedească nevinovăția, ea riscă o suspendare din tenis, de patru ani, fapt care i-ar putea ruina definitiv cariera.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
banner laura cosoi png
banner zurli png
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net