Oana Lis, totul despre chinurile inimaginabile ale lui Viorel Lis: „Nu am avut nici bani de cavou!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

La 78 de ani, Viorel Lis nu se dă bătut cu una cu două! Fostul primar a reușit să supraviețuiască, ca prin minune, unui infarct în luna martie! A fost din nou internat cu dureri groaznice, în luna august! Acum se deplasează prin casă cu ajutorul unui cărucior. Soții Lis au ajuns la fundul sacului și au solicitat ajutor în bani, pe la rude și pe la cunoscuți! Oana a recurs la gesturi extreme: a amanetat până și verighetele!

Oana și Viorel Lis sunt împreună de peste 10 ani, la bine și la greu Sursa: Facebook
Oana și Viorel Lis sunt împreună de peste 10 ani, la bine și la greu Sursa: Facebook

Oana și Viorel Lis (78 ani) trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de peste 10 ani. În ciuda diferenței de vârstă dintre ei, cei doi au rămas alături la bine și la greu. Încă de la începutul anului, fostul edil al Capitalei a început să se confrunte cu mari probleme de sănătate, iar Oana a stat lângă el de fiecare dată și l-a îngrijit cum a putut ea mai bine.

Starea lui Viorel Lis s-a agravat brusc în luna august, după ce în martie, fostul edil al Capitalei a suferit și un infarct! Oana Lis s-a internat, din nou, în spital cu Viorel. S-a transformat, practic, în asistenta soțului ei, de când starea de sănătate a lui Viorel Lis s-a degradat considerabil.

Problemele de sănătate ale fostului primar al Capitalei au adus-o pe Oana Lis la sapă de lemn. La începutul lunii august, Oana a amanetat verigheta pentru a face rost de bani. Cu banii obținuți, i-a achiziționa lui Viorel un cărucior special, cu ajutorul căruia acesta să se deplaseze. Viorel Lis petrece acum mult timp în casă, în apartamentul din București pe care îl are. Este în cărucior, nu se mai poate deplasa deloc singur.

Oana Lis: „Viorel ajunsese pe morfină! Mă speriasem...”

  • Oana, cum de ai ieșit tu din casă? Minune mare...

Am lăsat copilul cu bona și am ieșit. Glumesc! Nu avem cum să ratez și adevărul e că mai ies din casă, dar nu stau mai mult de o oră, pentru că nu am cum să-l las mai mult pe Viorel singur. Îi las acolo toate cele trebuincioase, se uită la televizor, stă în pat.

  • Cum se simte Viorel acum?

A fost o perioadă cumplită, nu credeam că poate fi mai rău decât infarctul, dar, într-adevăr, a fost mai rău. A avut niște dureri groaznice, nu putea nici să mai doarmă! Dureri de la coloană, de la neuropatia diabetică. Diabetul e boală care nu se vede pe exterior, dar te mănâncă pe interior. Îți mănâncă nervii. Mulți oameni rămân fără picioare. S-au adunat toate la Viorel, e și vârsta și celelalte afecțiuni pe care le are.

A avut dureri groaznice, care nu treceau nici cu cel mai tare calmant care se dă în cazuri terminale: morfina. Acum s-au mai ameliorat. Nu mai se deplasează, stă în cărucior. Nu am rampă, trebuie trei bărbați să mă ajute cu el. E complicat, ami și cade.

Am putut sa-i fac aceste terapii lui Viorel acasă, pentru că nu putem să-l deplasez. O singură ședință e 250 de lei, iar un medic specialist să vină acasă e 1000 de lei . Și Viorel nu e bolnav de acum. Mă întrebă toți ce ați făcut cu banii?! Spun că i-a jucat Viorel la păcănele. El juca numai sume mici. Viorel e bolnav de 5 ani!

  • Ai stat cu el în spital, nu l-ai abandonat deloc..

Așa sunt eu, nu mă lasă inima. Mi-au zis și oamenii de acolo: Oana ești extraordinară! Vin persoane care-și lasă mama, pe cei dragi în spital și nu mai vin zece zile să le aducă o apă, un iaurt. Mi se pare trist. Eu nu sunt așa, Viorel e familia mea și voi lupta pâna în ultima clipa! Sper să pot!

Oana Lis: „Când a plecat la spital, am crezut că nu se mai întoarce!“

  • Tu ai recurs la niște gesturi extreme. Nu vă mai ajungeați cu banii. Lumea te-a incriminat pentru faptul că ai cerut bani!

-E foarte ușor să jignești, să răzi de cineva și să-l judeci! E greu, însă, să ajuți! Am ajuns într-un moment în care nu mai aveam bani! A fost un moment de disperare!

  • Verigheta ai recuperat-o?

Da, dar nu-mi mai intră pe deget. Trebuie să mă duc s-o lărgesc. Am dat-o și și pe a lui Viorel. Am recuperat-o! Am avut noroc că scria numele noastre pe spate. Au căutat-o cei de la topitorie, de la amanet. Nu credeam că le mai găsesc. Știi cum e...caută acul în carul cu fân! Acum sunt liniștită ca le-am găsit. Am greșit că le-am dat, era legătura aia dintre noi.

Unde va fi înmormântat Viorel Lis: „Nu mai vrea să fie incinerat!”

  • Ați trecut prin multe. V-ați pregătit pentru e ce e mai rău?

I-am făcut rost de loc de veci, tot cadou de la verișoara lui. Nu avea nici loc de veci! Când a făcut infarct, a plecat plângând în căruț cu cei de la Salvare și mi-a zis: mi-era frică că nu mă mai vezi!

Nu mai vrea să fie incinerat, s-a răzgândit! Va fi înmormântat acolo de unde e el. Viața e o luptă și trebuie să luptăm, însă, până în ultima clipă!

Click! spune

Viorel Lis s-a născut în Zărnești, Mălureni, Argeș, în 19 februarie 1944. A fost, inițial, primar interimar al Capitalei, în perioada 16 ianuarie 1997- 13 noiembrie 1998. Apoi, Lis a fost ales ca pirmar pentru perioada 13 noiembrie 1998- 26 iunie 2000. În 2004, acesta a fost candidatul din partea Partidului Noua Generație la postul de primar general la alegerile locale din București.

Viorel Lis are o relație cu Oana din anul 1998, iar în 2011 au devenit soț și soție. Cei doi s-au cunoscut pe vremea când Oana Lis lucra la Primărie. Între cei doi există o diferență de 35 de ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
banner armin nicoară png
maria dinulescu jpg
cub laurentiu duță png
banner petre nastase png
image
actualitate.net
image
actualitate.net