Teresa Tina, drumul de la folclor la narațiuni tămăduitoare despre viață

Ultima actualizare:

Cristina Boboacă, cântăreață de muzică populară cunoscută sub numele de Teresa Tina, a lansat mai multe cărți inspirate din viața sa, ce au că tema dezvoltarea personală, prin transformarea traumelor emoționale în oportunități de creștere a iubirii de sine. Recent, am stat de vorbă cu vedeta, pentru a afla mai multe despre planurile sale de viitor.

Teresa Tina se pregătește pentru lansarea unei noi cărți
Teresa Tina se pregătește pentru lansarea unei noi cărți

Bună și felicitări pentru noul proiect! Pentru persoanele care încă nu te cunosc, ne poți relata câteva lucruri esențiale despre tine?

Sunt o fată simplă, născută în comună Roșiile din Drăgăşani, acolo unde a copilărit și legendara Maria Ciobanu. Am fost binecuvântată de Dumnezeu cu o voce puternică, ce m-a ajutat să mă fac remarcată la ,,Telediscul muzicii populare” de la TVR 1. După lansarea mai multor albume de muzică populară, am simțit nevoia unei tamaduiri sufletești, care s-a realizat prin scris.

Astfel, am publicat romanul meu de debut, ,,Pe cine căutați, doamnă?”, în ediție bilingvă: chineză și japoneză, care a avut parte și de aprecierile unor vedete internaționale, precum celebrul actor Jackie Chan. Pentru a mă conecta și mai mult cu lumea asiatică, am decis să îmi dezvolt în continuare portofoliul literar, prin noi romane, care constituie adevărate confesuni ale sufletului.

Ce te-a inspirat să alegi acest nume de scenă?

Numele de scenă este inspirat de la celebra cântăreață taiwaneză Teresa Teng, un simbol al muzicii asiatice, care s-a remarcat prin iubirea sa imensă pentru fanii săi, pe care îi consideră ca o mare familie. În anul 1995, când această a dispărut prematur, am decis să adopt acest nume de scenă.

Membrii fan clubului Teresa Teng și compozitorul pieselor superstarului, Lin Huang Kun, mi-au apreciat eforturile artistice, prin care încerc să păstrez vie imaginea celebrei cântărețe. Am început să-i interpretez muzică divină şi, treptat, să conturez în minte ideea unei cărţi în care să creionez portretul cântăreţei. După o muncă asiduă şi multe sacrificii, volumul a fost lansat bilingv, în limbile română şi chineză.

Care este evenimentul din viața ta care ți-a schimbat traiectoria vieții, deschizându-ți drumul către a deveni scriitoare?

Cu siguranță, fiica mea a reprezentat un nou început pentru mine, din toate punctele de vedere. Dezamăgirea enormă cauzată de trădarea și abandonul partenerului meu de viață, urmată de iubirea imensă resimțită față de copilul meu au fost cele 2 emoțîi puternice care m-au schimbat complet și care mi-au alimentat creativitatea și forță lăuntrică de a scrie romanele semnate de mine până în prezent.

O parte dintre cărțile scrise de către Teresa Tina
O parte dintre cărțile scrise de către Teresa Tina

Cât timp ți-a luat să îți scrii cărțile?

Cărțile le-am scris treptat, în circa 7 ani de zile, având o mare încărcătură emoțională. Primul român scris a fost „Pe cine căutați, doamnă”, urmat de: „Din victimă în învingător”, „Îmi dau voie să mă iubești”, „Pe aripile deznădejdii” și „Ați rămas în inima mea”. Noul roman la care lucrez acum se numește „Cum să convertești suferință în iubire”.

Care din cărțile scrise are cea mai mare încărcătură emoțională?

În primul rând, primul meu roman, „Pe cine căutați, doamnă”, a fost foarte greu de finalizat, pentru că are că tema abandonul partenerului meu de viață și refuzul acestuia de a-și asuma rolul de tată. Pentru a-l încheia cu succes a fost nevoie să îmi vindec rănile emoționale. Pot spune că terapia prin scris m-a ajutat să trec peste acest eveniment marcant din viața mea. Apoi, aș menționa cartea „Pe aripile deznădejdii”, inspirată tot din viața mea ca mamă singură, care menționează detalii tulburătoare despre familiile monoparentale, despre sărăcie, despre munca pe brânci și voință de fier a unei mame capabile să facă orice pentru copilul ei.

Care este tema principală a ultimei cărți la care lucrezi și prin ce se remarcă această pe piața din România?

Romanul „Cum să convertești suferința în iubire” relatează cât de important este să ne vindecăm traumele emoționale, abandonul, trădarea, pentru a evita relațiile toxice și a transformă răul într-o oportunitate de dezvoltare personală. Dacă sunt neglijate toate aceste probleme, oamenii își vor crea doar relațîi disfuncționale și nocive.

Cărui public se adresează cărțile semnate de tine?

Romanele mele se adresează unui public larg, pentru că fiecare dintre noi avem traume emoționale nerezolvate, neînțelese, stocate, ce ne pot impacta întreagă existență.

Ce lecții putem extrage dacă citim noul roman?

Principala idee a romanului este faptul că valoarea fundamentală a omenirii este dată de Iubire și de Credință în Dumnezeu. Ca și celelalte cărți scrise anterior, și aceasta, „Cum să convertești suferință în iubire” include un proces de vindecare și cei 3 pași spre iluminare, pe care îi parcurge majoritatea dintre noi.

De exemplu, primul pas este suferința. Prin problemele vieții, care uneori par copleșitoare și aducătoare doar de nefericire, oamenii, ca și personajele mele, ajung să prețuiască tot ce le rezervă viață ulterior, pentru că fiecare lucru se întâmplă cu un scop. Așadar, ca o concluzie, toate hopurile vieții pot fi noi oportunități de a ne redescoperi puterea interioară de a iubi, atât pe noi, cât și pe cei din jur și de a reconstrui ceva mult mai măreț.

Care sunt cei 3 pași spre iluminare menționați în noua carte?

Așa cum spuneam, primul pas către iluminare este suferință, care te ajută să crești ca om. Al doilea pas este trăirea cu tot sufletul a prezentului. Al treilea moment important spre iluminare presupune să îți asculți intuiția și să controlezi problemele pe măsură ce apar. Să nu le ignori, căci doar dacă îți înfrunți problemele și demonii, poți să evoluezi.

Cum este relația cu fetiță ta? Te susține în noul tău demers artistic?

Ne înțelegem foarte bine, însă, ca în orice relație de familie, există și tensiuni, mai ales că este la vârsta adolescenței. Însă, inspirația mea pot spune că este copilul meu, care m-a transformat într-un om mai bun din toate punctele de vedere.

Ce planuri de viitor ai?

În primul rând, îmi doresc să finalizez nouă carte, „Cum să convertești suferință în iubire” și să o lansez toamna aceasta, până în luna noiembrie 2022. Este important pentru mine să ajungă la cât mai mulți români, pentru a-și trata rănile adânci avute, ca să ne bucurăm împreună de viață într-un mod mai pozitiv, fără frici, fără temeri, îmbrățisând doar iubirea și credință divină.

În același timp, mi-am propus să dezvolt cât mai rapid proiectul Teresa Teng, alături de investitorii care au crezut în această idee complexă pentru care am creat chiar o licență comercială, ca toate produsele pe care urmează a le lansa să fie brand-uite, pentru o recunoaștere mai ușoară în piață.

Ce mesaj dorești să transmiți actualilor și viitorilor cititori și fani ai tăi?

Îmi doresc ca toți oamenii să trăiască în prezent și să se apropie cât mai mult de Dumnezeu, căci totul se întâmplă cu un scop precis. Oricât de greu ar părea un drum, nu abandonați lupta, ci mergeți înainte. Așa cum spunea și Lao Tzu, „o călătorie de o mie de mile începe cu un singur pas”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner George Ivașcu
Banner zodiac 2025
Andreea Caranda ne-a povestit pentru Click! câte puțin din “culisele” emisiunii sale de suflet
banner Olivia Paunescu png
Luciana Indre, botez cu 60 de invitați
banner catalin scarlatescu png
banner Elena Caragiu png
banner catinca roman png
image
actualitate.net
image
actualitate.net