Trucul Oanei Turcu pentru o siluetă de vis!: «Aplic o folie de bucătărie și stau 45 de minute»

#Exclusiv Click!

Oana Turcu (47 ani), soția lui Cristi Brancu a fost premiată recent în cadrul Galei Health Beauty&Lifestyle cu Premiul pentru Excelență în Dermato-Cosmetice. Pentru că de 22 de ani acordă o atenție deosebită produselor de îngrijire și corpului său, având o astfel de gamă în industria frumuseții, Oana Turcu știe exact ce trebuie să folosim nu doar când ne expunem la soare.

Trucul Oanei Turcu pentru o siluetă de vis!
Trucul Oanei Turcu pentru o siluetă de vis!

Am aflat cum se ține departe de Covid, ce împachetări face acasă soția lui Cristi Brancu, prezentatorul emisiunii Exclusiv VIP de la Prima TV, dar și câtă atenție acordă familia lor mâncării pentru că Oana Turcu a devenit nutriționist calificat. Așa că în familia Brancu-Turcu cei mai mulți bani se duc pe mâncarea bio.

Citește și: De ce are Cristi Brancu două frigidere acasă! Ce face de Paște și cum aleargă după cadourile de Iepuraș pentru fiul său, Tudor!

Click!: Cum ar trebui să avem grijă de noi pe caniculă? Ce produse de beauty ar trebui să folosim pentru față, păr și corp, atunci când ne expunem la soare?

Oana Turcu: În această perioadă caniculară, cele mai importante sunt produsele cu protecție solară, bogate în componente vegetale, dar foarte bine alese, în funcție de fototipul fiecărei persoane - SPF 6, SPF 15, SPF 30, SPF SPF 50. Diferența o face prezența filtrelor fizice (minerale, dar nu nanoparticule) care funcționează ca o oglindă, reflectând radiația, și filtre organice, care absorb energia radiației și o reemit sub alte forme.

E important să conțină extract de morcov, portocale dulci, ulei de susan, semințe de tamanu, vitamina E. Și după expunerea la soare, trebuie acordată o atenție deosebită, când trebuie folosite creme regenerante, care reduc senzația de arsură și dau strălucire bronzului, cu ulei de migdale, vitaminele A, E, F, extract de aloe, ulei de struguri, frunză de măslin. Folosirea produselor cu principii active naturale pentru pete pigmentare și solare e esențială, precum Uleiul de jojoba californiană, crema lipozomială, trandafirul chilian, ulei pur de argan biologic.

Nu rata nici: Cristi Brancu, după 14 ani de căsnicie: «Doi oameni deștepți au păreri diferite, cred că așa e normal»

Cum ar arată un top 5 produse recomandate de Oana Turcu pentru această vară?

Elixir de prospețime îndelungată - neutralizează mirosurile neplăcute de transpirație și efectul durează întreaga zi.

Deocremă - cu mușchi, lemn și specii. Previne formarea mirosurilor neplăcute de transpirație.

Demachiantul tonic - cu macrocapsule de vitamina E, cu patru acizi hialuronici și mucus de melc.

Cremă cu propolis - pentru normalizarea sebumului și coșuri.

Gel extraforte pentru picioare ușoare - pentru picioare obosite, umflate, grele și cu celulită. Cu castan de India, centella asiatică, ghimpe, arnică.

Ce nu îți lipsește niciodată din trusa de vacanță?

Am întotdeauna un unguent calmant pentru dermatită, un șampon de duș cu aloe 2 în 1 (pe care-l folosesc ca gel de duș și șampon) fără sulfați și o cremă calmantă după înțepătură, cu efect calmant și anti-mâncărime (fără parabeni și fără parfum).

Afișezi o silueta de invidiat! Cum te menții în formă, cum arată meniul tău în această perioadă?

Tocmai pentru că nu reușesc să fac sport, nu e destul timp, încerc să compensez cu auto-masaj și împachetări pe care mi le fac singură acasă. Am un ritual, de care încerc să mă țin, și anume împachetări cu nămol extraforte pentru slăbire, peste care aplic o folie de bucătărie și stau 45 de minute înfoliată - dar pot să fac orice altceva în casă în acest timp -, apoi fac duș. Apoi îmi fac masaj cu cremă extraforte pentru slăbire, până intră perfect în piele.

În acest mod, meniul meu e bogat, dar în perioada verii, încerc să evit carbohidrații. Îmi plac fructele, legumele și carnea.

Știu că toată familia mănâncă sănătos și sunteți foarte organizați cu alimentația. Dar totuși pe ce anume cheltuiți cel mai mult când vine vorba de mâncare?

Ne plac grătarele de vită, așa că un mușchi de vită argentinian e grozav. Plus sushi. Cumpărăm multe alimente bio.

Sunteți amândoi la dietă? Și tu și soțul tău, Cristi Brancu?

Nu, nu am fost niciodată la dietă, doar că avem grijă să mâncăm echilibrat. Și stil de viață echilibrat. După ani de informare și studii, în acest an am devenit nutriționist certificat.

În materie de beauty, tratamente estetice, la ce nu ai apela niciodată?

Niciodată peeling-uri chimice. Nu recomand nimănui.

Ce destinații alegeți în continuare pentru vara asta și cum vă țineți departe de temutul virus?

Nu mergem departe de România. Am fost la Mamaia de câteva ori, unde sunt locuri superbe. Cred că vom ajunge în Bulgaria în această lună august. Și alte două destinații secrete. Apropo de COVID, respectăm indicațiile doctorilor. Luăm vitamine și purtăm mască acolo unde există pericol, fără să ne intereseze cum ne privește lumea. Și folosesc ulei esențial de ghimbir sau smirnă sau portocal amar sau mandarin, pe care îl pun pe buricul degetului și pun sub nas.

Vezi și: Ce simptome are Cristi Brancu, infectat cu Covid? «Arată exact ca o gripă puternică!»

Ai o relație extrem de frumoasă cu soțul tău, Cristi Brancu, după atâția ani împreună! Ce te face să radiezi în continuare când te uiți la el cu atâta pasiune?

Că mă iubește și îl iubesc!