10 schimbări pe care e bine să le faci primăvara în casa ta

Dacă în timpul iernii am reuşit să ne umplem casa de pături, covoraşe şi lumânărele care să ne inspire căldură, acum este momentul să scăpăm de ele. Fiecare loc din casă poate fi cu uşurinţă modificat, astfel încât să dea un aer nou, primăvăratic. Desigur, ar fi ciudat să ne schimbăm zugrăveala în fiecare sezon, dar putem să adăugăm un plus de culoare decorului. Cristina Joia, designerul emisiunii „Visuri la Cheie” (PRO TV), ne dă câteva trucuri ieftine prin care îţi poţi „înveseli” casa.

Umple-ți casa de flori! Dau un aer proaspăt, de primăvară! (Foto: Freepik)
Umple-ți casa de flori! Dau un aer proaspăt, de primăvară! (Foto: Freepik)

-        Scapă de lucrurile inutile și depozitează orice decoraţiune sau accesoriu care aminteşte de iarnă.

-        Renunţă la lumânările parfumate, numai bune pentru serile lungi de iarnă, la odorizantele de cameră cu miros de brad şi alege, în schimb, miresme naturale.

-        Florile de primăvară aduc întotdeauna culoare în casă. Umple vazele cu flori proaspete, înmiresmate. Poţi să realizezi chiar tu o decoraţiune dintr-un coş de răchită, pe fundul căruia pui o folie de plastic, puţin pământ fertilizat în care să plantezi zambile, lăcrămioare, panseluţe sau narcise. „Plantele decorative verzi oferă un aer fresh spațiului”, dă asigurări Cristina Joia.

-        Renunţă la draperiile din materiale groase şi înlocuieşte-le cu materiale diafane, aerisite, semitransparente. Cumpără-ţi câţiva metri de material cu imprimeuri florale şi confecţionează-ţi draperii noi. Din acelaşi material poţi face huse pentru scaunele vechi.

-        Înlocuirea covoarelor se va dovedi o modificare ce schimbă total felul în care arată casa.

-        De asemenea, în dormitoare și living, simpla înlocuire a vechilor cuverturi va face minuni pentru atmosfera din aceste cameră.

-        Aspectul neutru şi vechi al canapelei va fi înviorat cu câteva pernuţe în culori contrastante, vii. Dacă bugetul nu-ţi permite să faci asta, poţi încerca să schimbi aspectul pernuţelor deja existente aplicând pe husa lor câteva flori din material textil. Alege o culoare cât mai apropiată de cea a husei.

-        Zugrăvirea are rolul de a oferi locuinței un miros mai proaspăt și de a o igieniza. Cu ajutorul unei culori-accent, putem da un bust estetic unor pereți. „Este important să zugrăviți în special bucătăria, mai ales dacă în această încăpere se realizează zilnic preparate, deoarece aburul care se formează nu doar că aduce mirosul preparatelor, dar este plin de grăsime și ulei care mai apoi se impregnează pe pereți. Dacă fumați în bucătărie sau chiar într-un balcon închis, este timpul să vă gândiți la zugrăvire”, recomandă Cristina Joia.

Cristina Joia, designerul emisiunii „Visuri la cheie”
Cristina Joia, designerul emisiunii „Visuri la cheie”

-        Ai o măsuță de cafea ce și-a pierdut din strălucire – o poți readuce la viață revopsind-o sau adăugând patina.

-        În ceea ce privește înlocuirea mânerelor de la dulapuri, trebuie să știi că la cele mai multe dintre obiectele de mobilier ea se face foarte ușor, doar deșurubându-le pe cele vechi și înlocuindu-le cu unele noi. Și acestea, la rândul lor, presupun o cheltuială mică, dar rezultatul poate fi spectaculos.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 zodii bani jpg jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
zodii relaxate jpg
horoscop singuratic pexels jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop shutterstock jpg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
horoscop casatorie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net