Sfaturi pentru a-ți amenaja baia ca în filme

Orele interminabile de la muncă și stresul acumulat în fiecare zi îți răpesc din timpul pe care ți-ar plăcea să îl dedici activităților pe care le faci din plăcere. Nu mai vorbim despre relaxare, de care uiți odată ce cauți să rezolvi mai repede ce ai început sau idei pentru ce să gătești în următoarea zi.

Un duș de 10 minute, soluția ideală împotriva stresului. Foto: Shutterstock
Un duș de 10 minute, soluția ideală împotriva stresului. Foto: Shutterstock

Atunci, cum te poți relaxa când vezi că nu mai ai timp de nimic? Un duș de zece minute este soluția de care ai nevoie, dar nu oricum. Trebuie să îți pregătești și baia înainte, pentru ca puținul timp pe care îl ai să fie unul de calitate.

Înlocuiește cada cu o cabină de duș

Sună mai bine o baie relaxantă de jumătate de oră, decât un duș rapid de zece minute. Dar gândește-te că faci mai rapid un duș. Alege din multitudinea de cabine de dus existente, pentru o relaxare garantată. Ai de unde să cauți ce ți se potrivește. Poți opta pentru una semi rotundă sau pătrată, din sticlă securizată sau una pentagonală, cu geam transparent. Ar fi potrivită și una dreptunghiulară, fără cădiță. Orice ai alege, fă-o ca să te simți bine. 

Vrei să ai o baie luminoasă?

Dacă baia nu este destul de luminoasă, nici tu nu te vei simți bine. O lumină potrivită plasată în locul potrivit amplifică starea de bine. La fel, lumina joacă un rol important la nivelul oglinzii, pentru că îți va oferi mai multă precizie pentru bărbierit sau, de ce nu, machiaj.

Amenajează-ți baia cu flori

Indiferent dacă ai o baie de dimensiuni mari sau una mai mică, o floare va fi întotdeauna potrivită. Alege florile potrivite pentru spații închise, cele care nu au nevoie de lumină naturală să se păstreze bine, ci doar de o îngrijire adecvată: bambus de apartament, aspidistra, filodendron, bromelii sau orhidee phalaenopsis.

Alege oglinda potrivită

Oglinda rotundă câștigat tot mai mult teren pentru amenajarea băii. Ce zici dacă o încerci și tu? Poate să fie încadrată perfect atât într-o baie clasică, cât și în una mai modernă. Secretul este ca nuanța să fie în același ton cu faianța din baie. Dacă ești puțin mai curajos, inspiră-te din modelele colorate sau în stil unic. Ferește-te de cele cu dulăpior, vor face ca spațiul să fie încărcat. 

Ce tip de chiuvetă ți se potrivește?

Ai fi surprins, dar până și chiuveta contribuie în generarea stării de relaxare. Una într-un stil minimalist se potrivește perfect cu o oglindă rotundă. Alege-o în funcție de culoarea și de stilul băii și sigur vei avea o atmosferă plăcută de fiecare dată. 

Ai grijă la obiectele din baie

Un spațiu prea încărcat nu oferă prea mult confort. Aceeași regulă se aplică și în baie. Dacă ai spațiu redus, nu încărca spațiul cu obiecte pe care nu le utilizezi des. Folosește-te de un dulăpior care să nu ocupe prea mult spațiu, iar celelalte lucruri depozitează-le pe hol, dar să le ai cât mai aproape. 

Nu uita de decorațiunile esențiale

Suportul pentru periuța de dinți sau cel pentru săpunul lichid sunt mai frumoase când în recipiente speciale, nu? Asigură-te că alegi unele potrivite, cum ar fi cele din lemn. Chiar și un mic covor te poate scoate din anonimat. 

Fii atent la sfaturile de mai sus dacă te gândești să îți reorganizezi baia. După o zi de muncă, te vor ajuta să ai o oază de relaxare ca la tine acasă, dar și o baie ca în filme. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net