3 lucruri pe care trebuie să le faci dacă ai tensiunea mică

Ultima actualizare:
cuplu fericit in natura jpg

Când ai tensiunea arterială mică, cunoscută și sub denumirea de hipotensiune, este important să știi cum să acționezi pentru a-ți îmbunătăți starea de bine și pentru a reduce simptomele neplăcute. Există anumite măsuri pe care le poți lua rapid încă de la primele semne ale tensiunii mici.

Află cum poți gestiona hipotensiunea pentru a-ți menține sănătatea și starea de bine generală.

Simptome uzuale când ai hipotensiune

Valorile scăzute ale tensiunii arteriale vin cu o serie de simptome ușor de sesizat. În prezența lor vei ști ce anume să faci pentru a te simți mai bine. Nu uita, dacă simptomele persistă, mergi la medicul cardiolog. Acesta poate să analizeze, printre altele, funcțiile principale ale inimii, precum și alți indicatori care să ajute la stabilirea unui diagnostic corect.

Cele mai frecvente semne care îți spun că ai hipotensiune sunt, de regulă, următoarele:

●      stare de amețeală: este una dintre cele mai comune stări date de tensiunea mică. Poți să simți o senzație de amețeală sau instabilitate, în special atunci când te ridici brusc dintr-o poziție așezată sau culcată;

●      oboseală și slăbiciune generală: persoanele cu tensiune mică pot experimenta oboseală și slăbiciune generală. De exemplu, poate fi dificil să îți menții nivelul de energie sau să rămâi concentrat;

●      aspect palid: hipotensiunea poate duce la paloarea tenului din cauza fluxului redus de sânge către piele;

●      puls rapid sau slab: când tensiunea arterială este mică, inima poate încerca să compenseze prin creșterea frecvenței cardiace sau a ritmului cardiac pentru a menține fluxul de sânge;

●      transpirație rece și umedă: transpirația excesivă, rece și umedă poate fi un alt simptom al hipotensiunii;

●      dureri de cap: hipotensiunea poate provoca dureri de cap, în special în partea din spate;

●      vedere încețoșată: unele persoane pot avea probleme de vedere, cum ar fi vedere încețoșată sau întunecată, în cazul tensiunii mici.

Ce să faci atunci când ai tensiunea mică

Dacă ai hipotensiune este bine să acorzi atenție în special următoarelor 3 aspecte:

Hidratează-te corect

De multe ori, tensiunea mică apare atunci când suntem deshidratați. Așadar, bea suficiente lichide, în special apă, pentru a-ți menține hidratarea pe tot parcursul zilei. Deshidratarea poate agrava tensiunea mică, deci este important să bei apă în mod regulat. În plus, evită consumul excesiv de cafea și alcool, deoarece acestea pot avea efecte diuretice și pot agrava starea de deshidratare.

Mănâncă regulat și sănătos

Alimentația este o altă cauză des întâlnită în cazul persoanelor care se confruntă cu hipotensiune. Este bine să consumi mese mici și dese pe parcursul zilei și să incluzi alimente bogate în carbohidrați complecși, proteine și grăsimi sănătoase. Evită mesele copioase sau prea bogate în zahăr, deoarece acestea pot duce la fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate afecta tensiunea arterială. Nu uita, renunță la fumat dacă ai probleme cu tensiunea, nu consuma băuturi acidulate sau energizante bogate în zahăr rafinat, îndulcitori artificiali și alte substanțe care pot influența nivelul tensiunii arteriale.

Alte măsuri pentru a crește tensiunea arterială

Așa cum citim și pe mayoclinic.org, poți încerca și alte tehnici simple pentru a-ți crește rapid tensiunea arterială. Acestea includ ridicarea picioarelor timp de câteva minute, mișcarea lentă de ridicare din poziția culcat sau așezat, încrucișarea picioarelor în timp ce stai în șezut sau consumul moderat de sare.

Nu uita, problemele cu tensiunea arterială nu trebuie ignorate. Mergi la medic și solicită ajutor pentru un diagnostic corect și un tratament adecvat. Tot medicul specialist îți poate oferi și sfaturi pentru un stil de viață echilibrat și sănătos.

Photo: Pexels

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
culoare de par in functie de zodie jpg
horoscop jpeg
click ro jpg
click jpg
57171 jpg
3 avantaje ale amenajării unei anexe din sticlă locuinței tale jpeg
horoscop 17 martie webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net