4 detalii de care să ții cont când îți cumperi un telefon

Ultima actualizare:

Telefoanele au devenit o parte importantă din viața noastră. Le folosim pentru a rămâne conectați la familie sau prieteni.

image

Ne ajută să aflăm în câteva secunde orice informație de care am putea avea nevoie. Și ne putem baza pe ele când vine vorba de organizare, programări pe care le avem de făcut sau cumpărături online, de care am devenit dependenți.  

Totuși, atunci când ai nevoie de un nou telefon, e bine să ții cont de câteva aspecte, înainte să-l cumperi. Așa că ți-am pregătit mai jos cele mai importante detalii la care să fii atent atunci când îți alegi un model de smartphone, dacă vrei să te bucuri de acest gadget ani la rândul. 

Carcasa 

Mulți sar direct la lista de specificații atunci când își aleg un nou telefon. Însă uită că smartphone-ul, fiind unul dintre cele mai folosite device-uri pe durata unei zile, este constant predispus la aterizări forțate pe suprafețe dure. Probabil și tu te numeri printre cei care și-au spart telefonul măcar o dată. 

De aceea, carcasa smartphone-ului, dar și duritatea sticlei care îi acoperă display-ul, sunt esențiale pentru orice utilizator. În general, pe piață poți găsi două tipuri de carcase - pe cele cu margini din metal și pe cele fabricate din plastic. De exemplu, iPhone 12 are spatele și fața din sticlă rezistentă (Gorilla Glass), în timp ce de jur împrejur este protejat de o ramă din aluminiu, material cunoscut pentru rezistența sa la șocuri. 

Dacă știi că ești o fire mai neîndemânatică, probabil ți s-ar potrivi mai bine un iPhone 11, care are marginile dintr-un aliaj de aluminiu cu zinc și cupru, ceea ce l-ar face imun la lovituri de intensitate medie. Iar dacă ai deja experiență în service-urile de reparații de telefoane, unde ai ajuns de mai multe ori cu display-ul sau spatele dispozitivului sparte, poate o alegere și mai bună de atât pentru tine ar fi un telefon cu carcasa din plastic, care, chiar dacă s-ar sparge la contactul cu solul, ar fi mai ieftin de înlocuit. 

Display-ul 

Ajungem și la ecranul telefonului, despre care îți vom spune că ar trebui să se încadreze ca dimensiune între 5,5 și 6 inch, indiferent dacă ești sau nu consumator de conținut video, dacă ești pasionat de fotografie sau dacă îl folosești și pentru contul de Netflix, când ești plecat de acasă. Tot ce depășește această dimensiune s-ar putea să reprezinte o provocare pentru tine, deoarece ar fi mai greu de manevrat, mai ales când ai la dispoziție o singură mână pentru a face asta. 

Cât despre rezoluția unui ecran bun de telefon, e important să știi că un display HD sau FullHD și-ar face treaba minunat pentru un utilizator obișnuit de smartphone. Altfel spus, nu te lăsa neapărat impresionat de alte denumiri pe care le-ai putea întâlni despre display-ul unui telefon, pentru că, la o dimensiune atât de mică, diferențele ar fi insesizabile, însă costurile s-ar diferenția cu mult.  

Bateria  

În funcție de scopurile pentru care vei folosi telefonul, pe parcursul unei zile, poți decide dacă ai, cu adevărat, nevoie de un smartphone cu un acumulator generos sau nu. Dacă nu obișnuiești să folosești telefonul pentru a verifica platformele de social media, dacă nu stai ore întregi la discuții pe WhatsApp și vizionarea filmelor pe telefon nu este un hobby de-ale tale, atunci un acumulator cu o capacitate de până la 3000 mAh ar fi suficient pentru tine. 

Dacă la toate aceste activități se mai adaugă și folosirea unei aplicații cu GPS până și de la serviciu, recomandarea noastră este să te orientezi către un model de telefon cu o baterie care trece de 3000 mAh, dacă nu vrei să fii dependent de încărcător. 

Camerele 

Credeai că o cameră cu mai mulți megapixeli este mai performantă? Lucrurile nu stau chiar așa. Numărul mare de pixeli se traduce printr-o dimensiune mai mare a imaginii, ceea ce, desigur, înseamnă o claritate sporită, mai ales atunci când vizualizezi poza pe telefon.  

Însă un fotograf profesionist ți-ar putea spune că la această specificație importantă s-ar mai putea adăuga și deschiderea camerei, nivelurile ISO, focalizarea automată sau tipul de zoom. Așadar, dacă ești pasionat de fotografie cu telefonul, o cameră cu un senzor de 12 sau 16MP te-ar ajuta să obții cadre perfect conturate. Dacă, însă, ești un utilizator ocazional al camerelor de pe telefon, un obiectiv cu 8MP și o deschidere f/2.0-f/2.2 sunt suficiente pentru tine. 

Ne-am bucura să știm că detaliile pe care ți le-am explicat mai sus te vor ajuta să ajungi mai aproape de modelul de telefon perfect pentru tine. Ține cont de ele data viitoare când îți cumperi un smartphone și vei reuși să economisești bani, pe care altfel i-ai da pentru telefoane cu specificații de care nu te folosești.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
Fasole jpg
image png
friptura vita istcok jpg
zodii horoscop jpg
horoscop 2025 jpg
horoscop jpg
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net