Cea mai simplă rețetă de curry de pui

Prin această rețetă simplă de curry de pui, aduci gastronomia indiană la tine acasă. Este o mâncare fantastică pentru o cină în familie și o prepari cu doar câteva condimente-cheie și cu verdețuri proaspete. La final, gustul mediu-iute al curry-ului este îmbogățit de textura cremoasă a iaurtului.

Cea mai simplă rețetă de curry de pui 1 pn g png

Rețetă: simplă

Porții: 4

Gata în: 50 minute

Valori nutriționale (per porție)

Calorii: 354

Grăsimi: 23 gr

Proteine: 24 gr

Carbohidrați: 10 gr

Ingrediente pentru rețeta de curry de pui

- 6-8 pulpe de pui superioare, dezosate și fără piele

- 4 linguri de ulei

- 1 ceapă albă mare, tocată

- 4 căței de usturoi, zdrobiți

- 50 gr ghimbir proaspăt, curățat de coajă și ras

- 2 lingurițe de semințe de chimen

- 1 linguriță de semințe de anason

- 1 linguriță cu fulgi de ardei iute

- 1 linguriță turmeric

- 1 linguriță zahăr brun

- 1 linguriță Garam Masala, praf

- 1-2 batoane de scorțișoară

- 400 gr roșii cuburi, din conservă

- 100 gr iaurt grecesc

- 250 ml supă de pui

- 1 legătură de coriandru proaspăt

- 1 legătură de pătrunjel proaspăt

Cea mai simplă rețetă de curry de pui 2 pn g png

Metoda de pregătire pentru rețeta de curry de pui

1. Toacă grosier o ceapă mare, transfer-o într-un vas și adaugă 3 linguri de apă. Folosește un robot de bucătărie (sau blender vertical) până compoziția capătă consistența unei paste. Las-o deoparte, acoperită cu folie alimentară.

2. În același vas în care ai avut ceapa, pune cei 4 căței de usturoi, tocați sau zdrobiți cu latura lamei unui cuțit, 50 gr de ghimbir ras sau mărunțit și 4 linguri de apă. Mixează ingredientele până ajung la consistența unei paste. Ca în pasul anterior, mută pasta într-un alt vas mic, acoperă-l și lasă-l deocamdată deoparte.

3. Într-o tigaie adâncă sau tip wok, încălzește 4 linguri de ulei, la foc mediu. Adaugă în același timp cele 2 lingurițe de semințe de chimen, semințele de anason, fulgii de ardei iute și batoanele de scorțișoară. Amestecă-le rapid, timp de vreo 30 secunde, până când simți că toate condimentele încep să își răspândească aromele.

4. Toarnă în tigaie, peste condimente, pasta de ceapă. La început va sfârâi, datorită apei din compoziție. Amestecă constant, până apa se evaporă și ceapa capătă o frumoasă culoare auriu închisă. Pasul acesta durează 7-8 minute.

5. Adaugă pasta de usturoi și ghimbir, continuând să amesteci pe foc vreo 2 minute.

6. În sosul astfel format, amestecă turmericul, pudra Garam Masala și zahărul. Continuă să amesteci 20-30 de secunde, apoi adaugă roșiile cuburi din conservă.

7. Lasă mâncarea la foc mediu timp de 10-12 minute, fără capac, până când sosul de roșii s-a îngroșat și închis la culoare.

8. În acest timp, spală pulpele de pui și taie-le în bucăți de 3-4 cm. Într-un bol sau un vas mic aflat pe foc, dizolvă un cub de supă de pui în 250 ml de apă. Amestecă constant până ajunge la punctul de fierbere, apoi închide focul.

9. Adaugă carnea în tigaie atunci când observi că sosul de roșii a căpătat consistența unei paste. Gătește-le 5-6 minute, întorcându-le din când în când pentru ca aromele sosului și condimentele să le pătrundă uniform. Toarnă deasupra cei 250 ml de supă de pui.

10. Lasă totul să fiarbă 8-10 minute fără să pui capacul, până când carnea devine fragedă, iar sosul s-a îngroșat din nou. E posibil ca la jumătatea timpului să fie nevoie să adaugi un polonic cu apă sau supă, pentru ca curry-ul să nu se prindă.

11. Închide focul și presară deasupra coriandrul și pătrunjelul proaspăt tocat. Servește curry-ul de pui alături de orez basmati și iaurt cremos.

Etichete: pui
image
image
image
image
image
image
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net