Cele mai interesante lucruri despre legendarul Maradona

Ultima actualizare:
featured image (1) (1) jpg

Idol etern al Argentinei și echipei italiene Napoli (cea la care a obținut cele mai impresionante performanțe la nivel de club), Diego Armando Maradona este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști care au existat de-a lungul timpului.

Maradona împarte cu Pele titlul de Jucătorul Secolului decernat de FIFA în anul 2000. În cariera sa de jucător profesionist, a evoluat pentru Boca Juniors (1981, 1995-1998), F.C. Barcelona (1982-1984), SSC Napoli (1984-1991), F.C. Sevilla (1992-1993) și Newell's Old Boys (1993-1994). La Echipa Națională de Fotbal a Argentinei, a marcat 34 de goluri în 91 de meciuri.

Campion mondial cu reprezentativa țării sale în 1986 și campion de două ori în Serie A cu Napoli, Maradona a impresionant pe teren, având o evoluție controversată însă în afara acestuia. Din păcate, a încetat din viață la vârsta de 60 de ani, în anul 2020. Rămâne însă un simbol al fotbalului. În orașul din Italia unde a jucat aproape un deceniu, există numeroase altare și picturi urbane care îi sunt dedicate.

Personaj consacrat deja în jocurile video FIFA, Maradona este acum și protagonistul unui slot online lansat de furnizorul Blueprint Gaming în noiembrie 2022. Cei interesați de jocuri de pacanele noi pot încerca slotul D10S Maradona și pe unele platforme de cazino online licențiate în România în varianta demo (fără costuri) sau cu mize reale. Printre simbolurile acestui joc se numără însuși Maradona, tricoul său cu numărul 10 și o minge de aur simbolizând geniul argentinianului pe terenul de fotbal.

Iată câteva lucruri interesante despre Maradona, pe care orice pasionat de fotbal ar trebui să le cunoască:

Diego Armando Maradona s-a născut pe 30 octombrie 1960, la periferia orașului Buenos Aires. La 15 ani, a debutat pe 20 octombrie 1976 pentru Argentinos Juniors. Pe 27 februarie 1977, Maradona a debutat într-un meci internațional împotriva Ungariei, la vârsta de 16 ani, pe stadionul Bombonera din Buenos Aires. Înainte de a se transfera la Barcelona, a ajutat Boca Juniors să ajungă în campionatul ligii. Spre finalul carierei, s-a întors la Boca Juniors, unde a jucat încă aproape 4 ani.

A jucat în patru turnee de Cupă Mondială pentru țara sa. A făcut parte inclusiv din echipa de tineret Argentinei care a câștigat Cupa Mondială de Tineret din Japonia din 1979.

A fost căpitanul echipei la Cupa Mondială, câștigând trofeul în 1986, când a învins în finală Germania de Vest, scor 3-2. Cu această ocazie, a câștigat și Balonul de Aur. În sferturile de finală ale aceluiași turneu final, a folosit mâna pentru a marca un gol, fără ca arbitrul să sesizeze. Când a fost întrebat despre incident, a explicat că "golul a fost marcat puțin de mâna lui Dumnezeu, puțin de capul lui Maradona".

Iubitor al tatuajelor și cu spirit revoluționar, Maradona nu și-a ascuns iubirea pentru Cuba. Avea un tatuaj al lui Che Guevara pe braț și un portret al lui Fidel Castro tatuat pe piciorul stâng.

Marele fotbalist argentinian deține unele recorduri inedite. De exemplu, recordul pentru cel mai mare număr de faulturi suferite într-o Cupă Mondială (53), consemnat în timpul evenimentului din 1986, din Mexic. Mai mult decât atât, într-un meci cu Italia la CM 1982, a fost faultat de nu mai puțin de 23 de ori.

Succesul său cu Napoli rămâne notabil de asemenea: a câștigat trofeul în Serie A în 1987 și în 1990. A câștigat de asemenea Cupa UEFA în 1989.

Maradona l-a apărat vehement pe Lionel Messi după ce Argentina a fost eliminată de la Cupa Mondială din 2010. Anul trecut, la CM 2022 din Qatar, Naționala Argentinei, cu Messi în prim-plan, avea să câștige competiția și să devină astfel campioană mondială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net