Chirurgia urologică minim invazivă: pentru ce boli este recomandată

Pentru afecțiunile urologice, tendința modernă este de a trece, ori de câte ori acest lucru este posibil, de la intervențiile chirurgicale clasice, deschise, la intervenții minim invazive, realizate endourologic, laparoscopic sau robotic.

image

Avantajele tratamentelor urologice minim invazive sunt numeroase, în principal fiind vorba de un traumatism operator semnificativ mai mic, ceea ce asigură o recuperare rapidă și o calitate crescută a vieții, cu rezultate terapeutice cel puțin la fel de bune cu cele obținute de chirurgia clasică.

Chirurgia asistată robotic câștigă tot mai mult teren în tratamentul afecțiunilor urologice, datorită rezultatelor superioare chiar și față de alte tehnici minim invazive, astfel că a devenit prima opțiune în prostatectomia radicală pentru cancerul de prostată, cel mai frecvent tip de patologie oncologică a aparatului urinar la bărbat.

Chirurgia robotică, cea mai modernă formă de chirurgie minim invazivă, integrează tehnologii computerizate de ultimă generație, instrumente miniaturizate extrem de versatile și o imagine tridimensională mult mărită a câmpului operator. Adăugând experiența chirurgilor urologi în intervenții minim invazive, chirurgia robotică în urologie asigură cele mai bune rezultate pentru pacient.

Intervențiile chirurgicale sunt revoluționate cu ajutorul tehnologiei robotice prin extinderea preciziei procedurilor chirurgicale, avansarea tehnicilor și aducerea chirurgiei în era digitală. Astfel, chirurgia robotică realizată cu ajutorul sistemului chirurgical da Vinci Xi sporește capacitățile chirurgilor de a efectua intervenții minim invazive chiar și în cazuri extrem de complexe, cu un abord chirurgical dificil. Cu ajutorul tehnologiei robotice, chirurgul poate efectua disecții laborioase, de extremă finețe, în locuri anatomice greu accesibile altfel.

În chirurgia urologică asistarea robotică tinde să devină standard „de aur” pentru unele intervenții, precum prostatectomia radicală, operația de elecție în cancerul de prostată. Pentru această patologie, chirurgia robotică permite suturi de foarte mare finețe ale căii urinare și prezervarea sfincterului uretral, asigurând astfel o recuperare funcțională foarte bună a continenței și a potenței.

Pe lângă prostatectomii, indicațiile utilizării tehnicii robotice în chirurgia urologică, în cazuri atent selecționate, includ tratamentul tumorilor renale și al tumorilor de glandă suprarenală, reconstrucția joncțiunii pielo-ureterale, intervențiile pentru leziuni ale ureterului și reimplantare uretero-vezicală.

La Spitalul Clinic SANADOR pacienții beneficiază de intervenții minim invazive de înaltă complexitate și de mare anvergură, cu recuperare postoperatorie rapidă și fără complicații, cu ajutorul sistemului robotic de ultimă generație da Vinci Xi.

Cu ajutorul sistemului chirurgical robotic, echipa de chirurgie urologică foarte experimentată de la Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților tratamentul modern al întregii patologii a aparatului urinar, cu rezultate foarte bune și cu o calitate crescută a vieții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net