Cum alegi cea mai bună ofertă de furnizare curent electric în 2022?

Anul 2022 a debutat cu noi creșteri la energie în general pe piața internațională, ținând cont de evenimentele globale de actualitate. În România, inflația pune și mai multă presiune pe bugetele populației, iar nivelul costurilor în facturile de curent electric sunt un subiect de maximă importanță pentru populație. În această perioadă, prețurile la energie electrică sunt plafonate de către stat, un sistem de compensare a prețurilor pentru protejarea populației și a firmelor, prin scheme dedicate în funcție de categorie și de nivel de consum.

image

Totuși, orice consumator ar trebui să acționeze pentru propria protecție pe termen nelimitat, dincolo de cea realizată de stat în anumite perioade de timp. Mai exact, cea mai bună decizie este aceea de a analiza ofertele furnizorilor de pe piața liberă de energie, alegând cea mai avantajoasă propunere comercială. Se vor urmări atât nivelul de preț, cât și alte detalii relevante, de exemplu încrederea în brandul furnizorului, capacitatea acestuia de comunicare eficientă online și acces la servicii digitale precum platformă de administrare cont client pe internet.

Să optezi pentru cea mai bună ofertă de furnizare curent electric în 2022 este extrem de simplu. Cauți online în secțiunea dedicată comparării de oferte energie electrică pe website-ul celor de la ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei) și vezi care sunt nivelurile actuale ale prețurilor propuse de furnizori. Mai departe, accesezi website-ul furnizorului ales și urmezi procedura online de încheiere contract energie electrica. Totul se face extrem de simplu, ai nevoie doar de documente simple pe care le încarci online.

Completezi ceea ce este necesar, semnezi online documentele și noul furnizor face tot ceea ce este necesar mai departe, adică notifică inclusiv vechiul furnizor și operatorul regional de rețea. Nu ai nevoie de alte proceduri, trecerea va fi făcută automat la o anumită dată viitoare, în mod normal în mai puțin de o lună.

Demn de remarcat este că schimbarea furnizorului de energie electrică este una exclusiv birocratică, adică se modifică doar acte, nu și instalația tehnică. Nu se înlocuiește contorul electric, nu intervin alte costuri directe pentru schimbarea furnizorului de curent electric! Mai departe, vechiul furnizor va emite în continuare facturi pentru perioada de consum până la momentul transferului, iar noul furnizor va prelua facturarea de la ultimul index curent electric.

De ce să plătești mai mult când poți avea un preț mai mic la energie electrică? Alege o ofertă cât mai bună, fără complicații. Dacă te încadrezi la plafonare de preț prin politica de stat într-o anumită perioadă de contract, vei beneficia în mod clar de aceasta, dacă nivelul de preț din contractul tău de furnizare energie electrică este mai ridicat. Însă ai o plasă de protecție, în orice moment știi că nu vei plăti un preț foarte mare la energie electrică, ci vei beneficia de o ofertă bună de pe piață, chiar dacă nu te vei încadra la vreun preț compensat de stat. Trebuie subliniat faptul că mereu vei avea parte de cel mai bun cost: cel din contract sau cel prevăzut de stat, dacă acesta din urmă este mai redus.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (13) jpg
image png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
zodii pixabay jpg
1 par alb remedii jpg jpeg
Ciuperca piciorului simptome şi tratament jpeg
salata de rosii jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net