Cum pot fi prevenite complicațiile grave ale celor mai multe boli

Ultima actualizare:

Fumatul, sedentarismul, stilul de viață necorespunzător, lipsa odihnei, consumul de alcool în exces și poluarea sunt doar câțiva dintre factorii de risc care favorizează apariția unor boli precum diabetul zaharat de tip 2, obezitatea, diferite tipuri de cancer, boli ale inimii, accidentul vascular cerebral, afecțiuni ale ficatului, dar și alte boli cronice care pot avea complicații grave pe termen lung. 

Cum pot fi prevenite complicațiile grave ale celor mai multe boli Foto: Arhivă
Cum pot fi prevenite complicațiile grave ale celor mai multe boli Foto: Arhivă

Regula de bază în împiedicarea dezvoltării unor boli cronice netransmisibile este prevenția. În acest sens, ca prim pas, se recomandă evitarea sau limitarea expunerii la factorii de risc, dacă excluderea lor în totalitate nu este posibilă.

Cum pot fi prevenite complicațiile grave ale celor mai multe boli

Intervenția directă asupra factorilor de risc, prin stilul de viață sănătos, alimentația variată și bine porționată sau renunțarea la fumat, este cea mai la îndemână. 

Sunt însă situații în care diverse afecțiuni cronice se pot dezvolta insidios, fără semne și simptome supărătoare. Evoluția lor în timp poate duce la consecințe grave, care pot fi prevenite dacă diagnosticarea se face prompt și se instituie tratamentul adecvat.

Pentru o evaluare corectă a stării de sănătate, este esențială efectuarea unor examene medicale periodice, cu analize și investigații de rutină. În cazul în care analizele medicale ridică suspiciunea pentru o afecțiune sau alta, medicul va îndruma pacientul spre consulturi de specialitate și investigații suplimentare, pentru un diagnostic exact. 

În cadrul controalelor medicale periodice, pe lângă examinările clinice, medicul recomandă adesea o serie de analize medicale prin care pot fi identificate eventuale probleme. În funcție de particularitățile fiecărui pacient în parte și de tabloul clinic, medicul poate recomanda, de asemenea, efectuarea unor investigații de radiologie și imagistică medicală.

Acestea au un rol important în evaluarea organelor interne și în direcționarea diagnosticului. Cea mai la îndemână examinare imagistică este ecografia abdominală, care are avantajul că este complet neinvazivă, nedureroasă și poate fi efectuată rapid și sigur în orice cabinet medical.

SANADOR susține stilul de viață sănătos și pune la dispoziția tuturor o gamă largă de analize și investigații medicale esențiale pentru diagnosticul diverselor afecțiuni și pentru prevenirea apariției complicațiilor acestora. Laboratoarele SANADOR sunt dotate cu echipamente medicale de ultimă generație, performante, care analizează probele cu o mare acuratețe pentru un rezultat cât mai corect.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net