Cum să ai grijă de îmbrăcămintea pentru MMA astfel încât să te țină cât mai mult? Sfaturi practice

Ultima actualizare:

Poate una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă sportivii profesioniști este menținerea echipamentului. Gradul ridicat de uzură, inerent acestor activități, ne poate duce la cheltuieli destul de mari dacă trebuie să schimbăm tricoul sau benzile de mâini prea des. În acest articol vă oferim câteva sfaturi utile despre cum trebuie îngrijite hainele de luptă pentru a vă bucura de ele cât mai mult timp.

Lupători de MMA.
Lupători de MMA.

Întoarce hainele pe dos

Primul pas este să spălați sau cel puțin să puneți la înmuiat hainele de antrenament imediat ce le-ați folosit. În acest fel bacteriile nu au timp să acapareze țesătura și mirosurile neplăcute au mai puține șanse de a deveni iremediabile. Metoda cea mai simplă este direct în mașina de spălat, însă dacă din diferite motive hainele nu pot fi spălate în aceeași zi în care au fost folosite, vă recomandăm ca cel puțin să le puneți într-un lighean cu apă și detergent, urmând să le spălați în primele 24 sau 36 de ore.

Apoi, regula de aur care se aplică pentru orice tip de îmbrăcăminte, este să le întoarcem pe dos înainte de a le pune în mașina de spălat. Acest lucru protejează culorile, care sunt primele victime ale nivelului înalt de uzură. O gamă largă de MMA rashguard nu presupune neapărat un dulap plin de haine uzate. Dacă respectați regula de aur atât culorile cât și cusăturile echipamentului vor avea o viață mult mai lungă.

Spune Adio! uscătorului

Dacă există țesături care sunt mai sensibile la șocul termic și mecanic dintr-un uscător, echipamentul de MMA cu siguranță se numără printre ele. Așa că renunțați la comoditatea uscătorului de rufe și apelați la vechiul umeraș. E adevărat, asta presupune puțin mai mult timp de uscare și ocuparea unui spațiu deschis, însă vă asigurăm că merită efortul. Mai mult, unele păreri spun că tehnica ar fi indicată și pentru restul garderobei. Astăzi însă ne focusăm în mod expres asupra echipamentului din sporturile de contact și mai ales a hainelor folosite în ring.

Nu te teme de accesorii

Da, poate că cel mai îngrozitor lucru este întreținerea benzilor pentru mâini, atât datorită faptului că ele sunt primele care se îmbâcsesc, cât și pentru că pare dificil să le păstrăm descurcate în timpul și după fiecare spălare. Însă nu e cazul să vă temeți de ele, soluția cea mai simplă este folosirea unui săculeț pentru haine sensibile. Astfel veți îngriji cauciucul tesăturii care le face mai elastice și pe deasupra scăpați de noduri pentru că benzile nu vor mai zbura prin toată mașina în timpul spălării.

Pe lângă săculeț, vă încurajăm să apelați și la alte accesorii de spălat pentru mentenanța echipamentului, precum fâșiile împotriva decolorării și bilele cu carbon. Diligența în îngrijire oferă durabilitate echipamentului și extinde asupra hainelor disciplina tipică acestui sport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
FotoJet (4) jpg
magiun bun jpeg
woman 1854443 1280 jpg
dovlecei jpg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
Vrei sa iti construiesti o casuta de gradina jpg
horoscop jpg
pastrav cuptor istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net