Cum să îți detoxifici organismul la început de an

Ultima actualizare:

Multe dintre rezoluțiile pe care ni le stabilim la început de an sunt legate de sănătate – unii își doresc să slăbească, alții își doresc să facă mai multă mișcare sau, pur și simplu, să trăiască mai sănătos. Așa că mulți oameni vor să înceapă anul prin a elimina toxinele din organism.

Foto; Pixabay
Foto; Pixabay

Chiar dacă sunt destul de controversate, curele de tip detox au mulți adepți și toți sunt în căutarea unei metode de detoxifiere cât mai simple. Vom vedea în continuare de ce avem nevoie de o detoxifiere și care sunt modalitățile prin care putem elimina toxinele din organism.

Ce este detoxifierea și de ce este necesară

Cu toții intrăm în contact cu o mulțime de toxine, în fiecare zi, prin intermediul alimentației sau pur și simplu când respirăm. Poate fi vorba de E-urile din mâncarea procesată, de poluanții din aer sau chiar de metale grele. Acumularea de toxine în organism poate fi sursa multor probleme mici, dar enervante – oboseala permanentă, iritabilitate, lipsă de concentrare, acnee, balonare, constipație și alte neplăceri gastrointestinale, infecții repetate.

Corpul uman este capabil să elimine substanțele care nu îi sunt necesare. Ficatul, plămânii, rinichii, sistemul digestiv, pielea, fac detoxifiere zilnic, dar ca să poată elimina eficient toxinele, aceste organe trebuie să fie sănătoase și să lucreze la capacitate maximă. Curele de detoxifiere sunt ca un ajutor pentru ele, iar metodele cel mai des folosite sunt drenajul limfatic, postul intermitent și alte tipuri de diete.

1.    Drenajul limfatic

Drenajul limfatic, explicat aici pe larg, este un tip de masaj care stimulează circulația limfei. Limfa, un lichid incolor care face transferul de substanțe între sânge și țesuturi, poartă cu ea și toxinele. Astfel, drenajul limfatic contribuie semnificativ la detoxifiere și este recomandat oricui își dorește să elimine simptomele neplăcute menționate mai sus.

2.    Dieta bazată pe crudități

Există mai multe tipuri de diete recomandate pentru detoxifiere. După unele păreri, o astfel de dietă ar trebui să devină un stil de viață. Ea ar trebui să includă multe fructe și legume proaspete, bogate în fibre, care sprijină funcționarea sistemului digestiv, și cât mai puține alimente procesate. După alte păreri, este nevoie de o dietă drastică pe care să o urmăm pe o perioadă scurtă. O astfel de cură poate să fie bazată pe sucuri de legume și fructe (o dietă lichidă) sau pe diverse băuturi cu proprietăți detoxifiante – de exemplu apa cu lămâie.

3.    Postul intermitent

Dacă nu ai timp să-ți pregătești sucuri sau salate în fiecare zi, poți opta și pentru postul intermitent sau prelungit care alternează perioade de repaos alimentar complet cu perioade de alimentație normală. Cea mai populară variantă, cunoscută drept “16/8” presupune o fereastră de 8 ore pe zi în care se pot lua mai multe mese, în timp ce restul de 16 ore vor fi de „post negru”. Cei care s-au obișnuit deja cu un astfel de regim pot trece la un postul prelungit, cu o perioada de 48 de ore sau mai mult de post negru. Conform acestui articol, postul intermitent declansează autofagia, un proces de detoxifiere prin care celulele de hrănesc cu propriile componente devenite neimportante.

Tu ce metodă de detoxifiere preferi?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Margareta a României și Florin Enache foto Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
unghii exfoliate remedii png png
tehnici de intinerire de la psihologul alexandru plesea femeie frumoasa floare jpeg
1 chec cu portocale jpg jpeg
horoscop jpeg
meal 2116425 1280 jpg
tiganites greek  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net