3 dispozitive de gătit care te ajută să mănânci sănătos

Ultima actualizare:

Majoritatea femeilor sunt, în mare parte a vieții lor, într-o goană permanentă după obținerea siluetei perfecte. Și, cum perfecțiunea nu există, această cursă nu are niciun moment de finish. Date fiind numeroasele probleme cauzate de un stil de viață necorespunzător, dus de mulți dintre noi, o atenție suplimentară acordată alimentației nu poate fi decât de bun augur.

3 dispozitive de gătit care te ajută să mănânci sănătos
3 dispozitive de gătit care te ajută să mănânci sănătos

Dacă în urmă cu ceva ani, dorința de a mânca sănătos avea la bază, în majoritatea cazurilor, scopul de a avea o siluetă armonioasă, acum motivele sunt mult mai serioase. Problemele de sănătate, cauzate de un stil de viață necorespunzător, afectează un număr tot mai mare de oameni, de la copii până la persoane în etate. Pe lângă sedentarism, în ultimii ani s-a constatat că obiceiurile noastre alimentare ne aduc mult mai multe dezavantaje și, dacă nu sunt corectate la timp, efectele negative pot fi dintre cele mai grave. 

Odată cu venirea verii, opțiunile culinare sănătoase se înmulțesc și ne putem lua un aport mult mai mare de vitamine din fructele și legumele de sezon. Este anotimpul salatelor, însă, de cele mai multe ori, acestea sunt considerate garnituri și necesită un aliment bogat în proteină.

Având în vedere temperaturile caniculare din aceste luni, aprinderea plitei sau a cuptorului nu pare o decizie inspirată. Din fericire, avem la dispoziție mai multe instrumente de gătit perfecte pentru această perioadă și nu numai:

1. Grătarul electric

Nu prea există persoane cărora să nu le placă alimentele gătite pe grătar. Dacă cei ce locuiesc la casă au posibilitatea de a-și pregăti o mare parte din mâncăruri pe grătarul cu cărbuni, cei care locuiesc la bloc au ca alternativă grătarul pentru plită sau cel electric. Ambele variante sunt perfecte pentru prepararea cărnii sau a legumelor, însă, în perioadele caniculare, un gratar electric este ideal, datorită faptului că nu produce atât de multă căldură precum aragazul.

2. Aparatul de gătit cu aburi

Este unul dintre cele mai sănătoase moduri de gătire a alimentelor. Aparatele de gătit cu aburi, cunoscute și drept steamere pentru legume, se regăsesc în majoritatea caselor unde locuiesc copii mici. Această modalitate de preparare este perfectă, pentru că alimentele își păstrează o mare parte din nutrienți, ceea ce la fierbere sau la coacere nu se întâmplă. Pentru persoanele cu probleme de sănătate, aceste aparate sunt recomandate chiar de medici, datorită faptului că alimentele sunt consumate cât mai aproape de forma lor naturală.

3. Multicooker-ul

Este un aparat ce combină mai multe funcții ale altor dispozitive casnice, ușurând procesul sănătos de gătire. În funcție de modelul ales, multicooker-ul poate încorpora o friteuză, o oală sub presiune, un grill, un slow cooker, o mașină de făcut pâine și altele. Un mare avantaj este faptul că acestea sunt încorporate în același aparat, ceea ce duce la o reducere semnificativă a spațiului, ce este aproape mereu insuficient în orice casă. Cu un astfel de dispozitiv poți găti un meniu variat, în funcție de preferințele fiecărui membru al familiei tale, economisind timp și curent electric sau gaz. O altă funcție deținută de majoritatea modelelor este cea de păstrare a mâncării la cald.

Alimentația sănătoasă este un prim pas către un organism sănătos, dar aceasta nu este suficientă, dacă nu este corelată cu un stil de viață echilibrat. 

Sursa foto: Shutterstock 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Fasole jpg
Horoscopul lunii iunie horoscop lunar 2023 shutterstock 2056174655 jpg
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net